שתף קטע נבחר

 

מהומות אלימות גם בדנמרק - והעולם לא ידע?

במקביל לאירועי בצרפת, שמשכו את תשומת לב העולם, בערה האש במשך כמה לילות ברציפות גם בעיר השניה בגודלה בדנמרק - אארוס. אלא שהדבר דווח רק בעיתונים המקומיים בדנית וכלי התקשורת דוברי האנגלית בעולם לא הזכירו את דנמרק כפי שהזכירו למשל את ההצתות בבלגיה או גרמניה. כפר גלובלי?

תשומת ליבו של העולם נתונה מזה כמעט שבועיים למהומות בצרפת, שהחלו בפרברי פריז והתפשטו לכ-300 ערים ועיירות בכל רחבי המדינה. כשדווח לראשונה על מקרי הצתות בודדים בבלגיה ובגרמניה ביום ראשון השבוע, התעורר בעולם החשש מפני גל אלימות חברתית שיסחוף את אירופה כולה. פרשנים הוזעקו לתוכניות הרדיו והטלוויזיה ולטורי העיתונים כדי להסביר שלא רק בצרפת יש חברת מהגרים בעייתית.

 

באותה עת ממש בערה האש גם בעיר השניה בגודלה בדנמרק - אארוס. אלא שהדיווחים על כך הופיעו רק בכלי התקשורת בדנית וכמעט אף כלי תקשורת באנגלית לא הביא את המידע לתודעת קוראיו. שדה התקשורת העולמי, שמתנהל ברובו באנגלית, לא היה מודע כמעט כלל לנעשה שם.

 

המידע החל דולף ביממה האחרונה הודות לכותב בלוגים דני, שתירגם לאנגלית קטעים מכתבות בעיתון היומי "יילנדס פוסטן". הודעות הבלוג שלו מספרות על כמה לילות רצופים של מהומות באזור קניות באארוס, "החמורות ביותר שידעה העיר מזה שנים. הצעירים, רובם בני מהגרים ממדינות ערביות, הציתו מבנים, בית ספר וחנויות, ניפצו זגוגיות והתעמתו עם כוחות הביטחון. הם צעקו 'האזור הזה הוא שלנו. הוא שייך למהגרים והמשטרה צריכה לעוף מפה', במה שנראה כקריאת תיגר ברורה על החברה הדנית", נכתב בבלוג.

 

עוד הוא כותב: "כמה שעות מאוחר יותר שלחו אנשי מנהלת מצבי החירום כבאיות לאזור, כדי לכבות הצתה במעון לילדים. המתפרעים השליכו בקבוק תבערה דרך החלון והמבנה עלה באש. אלא שהכבאים לא נכנסו לאזור והמתינו לשוטרים כ-2 ק"מ ממקום השריפה. הסיבה הייתה ככל הנראה איומים שהשמיעו יומיים קודם המתפרעים כנגד אנשי מנהלת החירום. בדו"ח המשטרה צויין שהמתפרעים הביאו עימם שקיות עם אבנים".

 

הימין: זה כמו בצרפת; רה"מ: ממש לא

 

המשטרה לא נקטה בצעדים מיוחדים מלבד דיאלוג עם ההנהגה המקומית וכעבור כמה ימים המהומות שככו מעצמן. המשטרה גם דחתה זיקה בין האירועים בעיר לבין המהומות בצרפת, אולם מי שקישרה בין הדברים הייתה דווקא אחת ממפלגות השלטון הדניות, ה-DPP, מפלגת העם הדנית המשוייכת לימין הפוליטי.

 

על פי דיווחים בבריטניה, דובר המפלגה, קרסטן הולט, אמר כי הרקע לאלימות באארוס דומה לזה שהצית את המהומות בצרפת. "הצעירים שהתפרעו באארוס חשים מנוכרים. זה בדיוק כמו בצרפת". הוא הזהיר ששכונות המהגרים הן כר גידול נוח לארגונים מוסלמיים קיצוניים.

 

"המהומות באארוס אמנם לא התרחשו על רקע של מפלגות או ארגונים דתיים אבל האנשים האלה יכולים בקלות להיות מטרה קלה לקיצונים". הולט קרא לממשלה להקצות כספים מתקציבי הלוחמה בטרור כדי לשפר את המעקב אחר הנעשה באארוס.

 

ההאשמות הללו "הקפיצו" את ראש ממשלת דנמרק, אנדרס פוג רסמוסן שדחה אותן בתוקף. "בואו נעשה סדר בהגדרות", הוא צוטט בעיתון "קופנהאגן פוסט", "מאמצי המאבק בטרור של דנמרק ישמשו למאבק בטרור מאורגן, כמו זה שראינו בלונדון. מהומות רחוב אינן טרור". ראש הממשלה גם מתח ביקורת על ההשוואה בין האירועים בצרפת ודנמרק ואמר שלמה שקרה באארוס אפשר לקרוא "מתיחות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הצתות בפריז
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
וגם בברלין
צילום: רויטרס
מומלצים