סין רוכשת טורבינות רוח מספרד
בביקורו בספרד חתם נשיא סין על סדרת עסקאות עם גמסה, חברת טורבינות הרוח השניה בגודלה בעולם, לאספקת טורבינות בשווי של כ-190 מיליון דולר וכן להקמת מפעל להתקנה של טורבינות רוח
חברת טורבינות הרוח והאוירונאוטיקה הספרדית גמסה הודיעה היום (ג'), בנוכחות נשיא סין הו ג'ינטאו המבקר במדינה, כי חתמה על סדרת עסקאות לאספקת טורבינות רוח לסין בשווי של כ-190 מיליון דולר.
גמסה היא החברה השנייה בגודלה בעולם בתחום טורבינות הרוח. בשנתיים האחרונות ביצעה החברה סדרה של השקעות בסין, והצליחה להשתלט על 36% משוק האנרגיה המתחדשת במדינה. במסגרת העסקאות החדשות, ה"מחזקות את מעמדה של החברה בסין", תפקח גמסה על התקנה של 355 טורבינות במדינה.
החברה מסרה בהודעתה לבורסה כי "החוזים נחתמו במשרדי הממשלה הספרדית במדריד, בנוכחות נשיא סין הו ג'ינטאו וראש הממשלה הספרדי חוזה לואיס רודריגז זפטרו". גמסה חתמה בסך הכל על 5 חוזים חדשים עם חברות בנות של תאגיד החשמל הסיני לונג יואן. ההתקנה תתחיל ב-2006, וצפויה להסתיים ב-2008.
אתמול חתמו סין וספרד על סדרה של הסכמים, ביניהם גם הקמת מפעל להתקנת טורבינות רוח בטיאנג'ין. סין העניקה לספרד מעמד של "שותפה אסטרטגית", הבעת כבוד שהוענקה עד כה באירופה רק לבריטניה, צרפת וגרמניה.
גמסה מסרה בהודעתה כי סין הכפילה לאחרונה את יעדי קיבולת אנרגית הרוח המתוכננת שלה ל-40 אלף מגה-וואט עד 2020. טורבינות הרוח שיותקנו במסגרת ההסכם הנוכחי מעניקות קיבולת אנרגית רוח של 302 מגה-וואט. המפעל שיוקם בטיאנג'ין יוכל לייצר בכל שנה טורבינות רוח בעלות קיבולת של 400 מגה-וואט. כיום מחזיקה גמסה ב-43 חוות רוח בסין, שמפיקות 764 מגה-וואט של חשמל בשנה.
אנרגית רוח בסין
צילום: אורן יהודה
מומלצים