ספק לחם, ספק עוגה - לחם בננות
הוא מצוין בצאתו חם מן התנור, אבל טוב יותר למחרת, ונהדר להכין ממנו טוסט מרוח בחמאה לארוחת הבוקר

בניגוד ללחמים עם שמרים, לחם בננות (שהוא ספק לחם ספק עוגה) אינו מצריך לישה והתפחה מייגעים, והכנתו מהירה מאד, לפעמים 15-10 דקות בלבד. למרות שהוא מצוין בצאתו חם מן התנור, הוא טוב יותר למחרת, ונהדר להכין ממנו טוסט מרוח בחמאה לארוחת הבוקר. מגישים אותו בכל שעה, לבראנץ', לתה או לקפה, לפיקניק, ואפילו כמתנה לחברים.

 

החומרים:

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה

1/4 כפית מלח

1 כוס בננות בשלות מרוסקות למחית (כ-3 בננות בינוניות)

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס אגוזים קצוצים גס

 

כלים: תבנית אפייה מלבנית לאינגליש קייק בגודל כ-13X23 ס"מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה, במהירות בינונית-נמוכה, ומקציפים עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
  3. מנפים ביחד את הקמח, אבקת הסודה והמלח. מוסיפים תערובת זו במהירות איטית אל תוך תערובת החמאה והביצים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקפלים פנימה את מחית הבננות, הווניל והאגוזים.
  5. יוצקים את התערובת אל תוך התבנית, ואופים כ-70-60 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז יוצא יבש ונקי, מצננים את העוגה 10 דקות בתבנית, הופכים ומסירים את התבנית, וממשיכים לצנן על רשת בטמפרטורת החדר.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה ספק לחם, ספק עוגה - לחם בננות
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    משהו מתוק
    צילום: מריאן הול
    עכשיו העונה. בננות.
    צילום: מריאן הול
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת