"משפחות של תורמי איברים יקבלו ביטוח חיים"
בכנסת מחפשים דרכים יצירתיות להתמודד עם המחסור החמור באיברים להשתלה. היום הוחלט בוועדה בכנסת, כי המדינה תעניק ביטוח למשפחות שיאותו לתרום את איברי קרובם שמת. שר הבריאות, דני נווה: "הסיכום שהגענו אליו מבטיח לראשונה כי בישראל ייאסר סחר באיברים"
משפחתו של אדם שיסכים לתרום את איבריו לאחר מותו, תזכה לביטוח חיים מטעם המדינה – כך סיכמו היום שר הבריאות, דני נווה ויו"ר וועדת העבודה הרווחה והבריאות, ח"כ חיים כץ. עם זאת, על תרומות איברים מן החי ("תרומות אלטרואיסטיות") לא יינתן כל פיצוי.
נכון להיום, בישראל אין חוק האוסר על סחר באיברים ובימים אלו נידונה בכנסת הצעת חוק המסדירה את נושא ההשתלות. לפני כשבועיים עלתה הצעת החוק לדיון בוועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת ויו"ר הוועדה, ח"כ כץ, הודיע כי לא יסייע לקידום ההצעה, אלא אם היא תבטיח פיצוי כלשהו למשפחות התורמים. הסיכום היום סולל למעשה את הדרך לאישור החוק החשוב, כבר במושב הנוכחי.
"הסיכום שהגעתי אליו עם ח"כ כץ מבטיח לראשונה כי בישראל ייאסר סחר באיברים", אמר השר נווה. "החקיקה המתגבשת תעודד תרומות איברים ממניעים אלטרואיסטיים בלבד. אני מקווה שיחד עם ח"כ כץ נביא את החוק לקריאה שנייה ושלישית בהקדם".
גם ח"כ כץ הביע סיפוק מהסיכום: "סוף סוף יש מהלך שעשוי להעלות באופן משמעותי את מספר תרומות האיברים בישראל, דבר שיציל את חייהם של חולים רבים".
גד בן-דרור, מעמותת אד"י למען תרומת איברים: "אני מציע שבלי קשר למילה 'ביטוח', תעניק המדינה לכל אדם שנותן איברים 80 עד 100 אלף שקל מקרן ממשלתית. זה הדבר היחיד שיכול לשכנע את המתלבטים. יש בשנה כ-100 משפחות שמסרבות לתרומת איברים, למעלה מ-50 אחוזים מתוכן מתלבטות ומענק כזה יוכל לשכנע אותן".
- גם אלופת אירופה, מכבי ת"א, מתגייסת למען תרומת איברים
דני נווה. צעד משמעותי
צילום:גיל יוחנן
משפחת הילד הפלסטיני שתרם. הציל חיים
צילום: ירון ברנר
מומלצים