מחקר: קפה נטול קפאין מגביר את הסיכון להתקף לב
מחקר חדש גילה כי אצל נבדקים שצרכו קפה נטול קפאין חלה עלייה משמעותית ברמות חומצות השומן בדם, המאיצות את היווצרות הכולסטרול הרע LDL

ניסיתם למצוא אלטרנטיבה לקפאין שבקפה? כדאי שתחשבו פעמיים לפני שאתם שוב מכינים לעצמכם קפה נטול קפאין: חוקרים בארה"ב מצאו שדווקא קפה נטול קפאין עשוי להביא לעלייה ניכרת ברמות הכולסטרול בדם, ולהגביר את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם. המחקר החדש הוצג בכנס האגודה האמריקנית לבריאות הלב.

 

במחקר נכללו 187 אנשים, שליש מהם שתו שלוש עד שש כוסות קפה רגיל ליום, שליש נוסף שתה קפה נטול קפאין מדי יום, והשאר נמנעו משתיית קפה.

החוקרים בדקו את רמות הקפאין בדמם של הנבדקים וכן פרמטרים רפואיים נוספים, כמו לחץ דם, קצב לב ורמות הכולסטרול, במהלך שלושת חודשי המחקר.

 

בתום המחקר התגלה כי אצל אלה ששתו קפה נטול קפאין נמצאה עלייה של 18% בחומצות השומן בדם, תהליך שנחשב כמאיץ את היווצרותו של הכולסטרול הרע - LDL. חומצות השומן נותרו באותן רמות ביתר קבוצות הנבדקים. בתוך כך מצאו החוקרים כי החלבון אפוליפופרוטאין B, שקשור לפעילות הכולסטרול הרע, עלה בשיעור של 8% בנבדקי הקבוצה ששתתה קפה נטול קפאין.

 

ה-LDL מעלה את הסיכון למחלות לב בשל מעורבותו בהיווצרות חומר עבה וקשיח בכלי הדם ופלאק. פלאק כזה, שמצטבר על כלי דם שמזין את שריר הלב, יגרום להתקף לב, בעוד פלאק המצטבר על כלי דם מוחי יגרום לשבץ מוחי. מנגד פועל הכולסטרול הטוב (HDL) להרחקת הכולסטרול הרע (LDL) מדפנות העורק ולסילוקו דרך הכבד. לפיכך, רמה גבוהה של כולסטרול רע ורמה נמוכה של כולסטרול טוב מהוות גורם סיכון לטרשת עורקים.

 

ההנחיות האחרונות של האיגוד האמריקני לקרדיולוגיה קובעות, שרמות LDL תקינות הן 70 מיליגרם לדציליטר. לעומתם ממשיכים הקרדיולוגים באירופה להיצמד לתקן הישן, שקובע שרמות LDL תקינות הן 100 מיליגרם לדציליטר.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מחקר: קפה נטול קפאין מגביר את הסיכון להתקף לב
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עתיד שחור
    חשבתם שבלי קפאין יותר טוב?
    ynet ספיישל
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים