שתף קטע נבחר

רצה לחסום את איילון, ייכנס לשנתיים לכלא

השופט גזר את העונש החמור על אברהם לבקוביץ', בן 21, שהודה והורשע בעבירה של ניסיון לסיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה - על רקע ההתנתקות. לבקוביץ' הביא לאיילון שתי מכוניות ישנות עם גרר במטרה להציתן ולגרום לפקקים, אך תוכניתו סוכלה. עורך דינו של לבקוביץ', יוסי זילברברג, כבר הודיע: נערער לבית המשפט העליון

בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר בצהריים (יום א') שנתיים מאסר בפועל ושנה מאסר על תנאי על אברהם מרדכי לבקוביץ', בן 21 מאלון מורה, אשר הודה והורשע בקשירת קשר לביצוע פשע ועבירה של נסיון לסיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה וזאת על רקע התנגדותו לתוכנית ההתנתקות. השופט זכריה כספי כתב בגזר הדין כי "מדובר במעשים קשים וחמורים המשקפים גישה אלימה ואנטי-דמוקרטית המבקשת לחתור תחת הליכים תקינים של הממשל ולשבשם בכח הזרוע". 

 

המקרה אירע ב-3 במאי 2005 כאשר נאשם אחר בפרשה, מרדכי לוינשטיין, החליט להצית בשעות הבוקר המוקדמות כלי רכב בנתיבי איילון תוך שימוש בחומרים דליקים. המעשה תוכנן על ידו יחד עם אחיו אליצור והשניים רכשו שתי מכוניות ישנות ומילאו אותם במיזרונים וקרטונים כדי שאלה יהיו ספוגים בחומרים דליקים. 

 

לבקוביץ' הצטרף אל השניים בעקבות מרדכי לוינשטיין - שלימד אותו בישיבת חומש, בה למד. השלושה הביאו את כלי הרכב לת"א באמצעות גרר והניחו אותם סמוך למחלף קיבוץ גלויות ובתכוונו להסיע את המכוניות למרכז הכביש, רק ששתי המכוניות לא התניעו בעקבות תקלה טכנית ובשלב זה נעצרו על ידי המשטרה.

 

התביעה בפרשה ביקשה לגזור על לבקוביץ' עונש חמור של 40 חודשי מאסר ואילו עורך דינו יוסי זילברברג ביקש לגזור עליו שנת מאסר בלבד.

 

השופט כתב בגזר הדין כי "זרע הפורענות לא נעקר כליל. החששות לעציד לא נמוגו. החברה זקוקה גם היום להגנה מפני מעשים אפשריים עתידיים, המונעים מכח רעיון או אידאה, מבלי להתחשב ביסודות הדמוקרטיה והצורך לקיים את החוק". משפטם של האחרים עדיין נמשך.

 

גורמי ביטחון דיווחו לאחר המעצר כי "בפעולות התארגנויות אלו נחצה הקו המבדיל בין פעילות מחאה לגיטימית כנגד ההתנתקות לבין פגיעה ממשית במרקם החיים של החברה הישראלית, עד כדי סיכון חיי אדם וגרימת נזק לרכוש ותשתיות ותוך התעלמות מוחלטת מהחוק".

 

עורך דינו: נערער לבית המשפט העליון

 

עורך דינו של לבקוביץ', יוסי זילברברג, כבר הודיע כי יערער לבית המשפט העליון ואמר: "בית המשפט לא שקל כראוי את העובדה שיש לאחות את הקרעים בחברה לאחר ההתנתקות, מה עוד שמדובר באדם ללא עבר פלילי ששיתף פעולה עם המשטרה והוא מלח הארץ, מי שהיה צריך להתקבל השנה ללימודי רפואה".

 

יצוין כי השופט החליט לגזור את העונש החמור על לבקוביץ' למרות תסקיר שירות המבחן שהוגש לו ממנו עולה כי "הרקע להסתבכותו של לבקוביץ' היא לחץ חברתי וכי התנהלות זו אינה אופיינית לו בדרך כלל וכי הוא חונך על ידי הוריו על שמירה על החוק והוריו אף הביעו בפני קצינת המבחן ביקורת כלפי בנם שבחר לבצע את העבירה". 

 

תגובות בימין: "התלהמות, היסטריה ודורסנות"

 

בתגובה להחלטת בית המשפט אמר דובר ההתנחלות אלון מורה, בני קצובר, כי "גזר הדין חסר פרופורציות לחלוטין. הוא מוכיח עד כמה גם במערכת

המשפט ישנה התגייסות בלתי מאוזנת ובלתי הוגנת למען ביצוע תוכנית ההתנתקות והשלכותיה לעתיד. אני מקווה שבמעמד הערעור המשפטי, בית המשפט לא יהיה נגוע גם הוא באותן תופעות".

 

אורית סטרוק, ראש ארגון זכויות האדם ביש"ע, אמרה בתגובה כי "זה המשך ההתלהמות, ההיסטריה והדורסנות של כל המערכת". עוד אמרה סטרוק כי "לא מדובר רק במקרה הנ"ל, אלא ישנם עוד מקרים רבים שבהם באה לידי ביטוי הדורסנות וההתנכלות למתנגדי ההתנתקות כאילו הם אויבי המדינה. לצערי ההתנהלות הזו של מערכות התביעה במערכת המשפט תביא לאיבוד אמון הציבור באותן המערכות".

 

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
אברהם מרדכי לבקוביץ'. הביא מכוניות עם גרר
צילום: אבי כהן
צילום: תמר אברם
חסימות ההתנתקות. ארכיון
צילום: תמר אברם
צילום: טל כהן
עורך הדין זילברברג. נערער לעליון
צילום: טל כהן
מומלצים