אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

שחקן חיזוק

פרופ' ברוורמן. "בדרכו של בלייר" צילום: אלי אלגרט
פרופ' ברוורמן. "בדרכו של בלייר" צילום: אלי אלגרט
 
פרץ. אבישי הוא שילוב מנצח צילום: ירון ברנר
פרץ. אבישי הוא שילוב מנצח צילום: ירון ברנר
 
מפלגת קדימה. לא היו דברים מעולם צילום: גיל יוחנן
מפלגת קדימה. לא היו דברים מעולם צילום: גיל יוחנן
 
דעת קהל
מי עדיף כשר אוצר?
אהוד אולמרט
בנימין נתניהו
אבישי ברוורמן
בחר באחד והצבע
תוצאות 
 
 


 

ברוורמן: מצטרף לפרץ, הוא אינו קומוניסט

עמיר פרץ הציג את ה"כוכב" החדש: נשיא אונ' בן גוריון. ברוורמן אמר כי ירוץ בפריימריז "בלי שום הבטחה". לדבריו, "עמיר פרץ אינו קומוניסט. דרכי היא דרכו - הסוציאל-דמוקרטיה". ברוורמן התייחס לפרסומים על המגעים עם אנשי שרון: "לא ניהלתי שום משא ומתן עם מפלגה אחרת. אני לא אחראי לפרסומים בנושא". פרץ: "אבישי הוא איש העולם הגדול, אבל גם אדם של אנשים". במפלגת שרון טוענים: "מועמדותו מעולם לא נשקלה אצלנו"

אטילה שומפלבי
פורסם: 24.11.05, 12:28

מלחמת הכוכבים בין המפלגות הגדולות נמשכת: היום (ה') הודיע פרופסור אבישי ברוורמן, נשיא אוניברסיטת בן גוריון, כי הוא מצטרף למפלגת העבודה. במסיבת העיתונאים שכינס יו"ר העבודה, ח"כ עמיר פרץ, הסביר פרופ' ברוורמן את מניעיו. לדבריו, "עמיר פרץ לא קומוניסט, עמיר פרץ הולך בדיוק בדרכו של טוני בלייר". מוקדם יותר נודע כי גם המוזיקאים יהלי סובול וחמי רודנר התפקדו לעבודה.

 

רק בחודש שעבר העניקה עיריית באר-שבע תואר יקיר כבוד של העיר לפרופ' אבישי ברוורמן, המכהן כנשיא אוניברסיטת בן גוריון מאז שנת 1990 והוציא את המוסד ממשבר כלכלי לפריחה ולשגשוג חסרי תקדים. הוא שימש ככלכלן בכיר בבנק העולמי בוושינגטון ותחום התמחותו היה פיתוח כלכלי מאוזן ושמירה על צדק חברתי.

 


מסיבה בעבודה. צילום: אלי אלגרט

 

"אני נרגש להצטרף לעבודה בראשות עמיר פרץ", אמר היום ברוורמן והסביר כי "כניסתו של עמיר לראשות מפלגת העבודה גרמה לי להיכנס לפוליטיקה". ברוורמן התייחס לפרסומים כי ניהל מגעים גם עם אנשי שרון והדגיש: "לא ניהלתי שום משא ומתן עם מפלגה אחרת. אני לא אחראי לפרסומים בנושא". 

התיזה
פרופ' ברוורמן: ישראל - מושחתת ולא מוסרית / ענת ברשקובסקי
נשיא אוניברסיטת בן גוריון פותח שנה אחרונה בתפקיד ויורה לכל הכיוונים: המשטר בישראל, השחיתות, האלימות, המוסר הירוד, ואפילו רמת הנקיון בבאר שבע. "צריך לחזור בתשובה", הוא אומר. ויש לו גם רעיון איך
לכתבה המלאה

 

עוד ציין כי "מדינת ישראל חייבת להיות בדרכו החברתית כלכלית של ביל קלינטון וטוני בלייר. היתה לנו שיחה עמוקה ושיחות בארבע עיניים. ואנחנו מכירים כבר שנים רבות, מהיום שהכרנו בבאר שבע והיינו נפגשים בכל מיני צמתים. דרכו של עמיר פרץ היא דרכי, היא דרכו של טוני בלייר, היא דרכו של ביל קלינטון, היא סוציאל-דמוקרטיה. מצד אחד אמונה ברורה בתחרות חופשית. צריך לחתוך את כבלי הבירוקרטיה המוגזמת, את כבלי הדחיקה לעיתים ולפתוח אותם בתחרות מול סינגפור, הודו, סין, להביא כאן חברות כדי להשקיע כאן מול ההון האנשוי של הצעירים הנהדרים והמבוגרים, שיכולים באמת לבנות פה מדינה שיהיה לה תוצר לאומי גבוה.

 

"אבל במקביל אי אפשר להסכים, וזו דרכו של עמיר ודרכי, שבנינו כאן מדינה עם אי השיוויון הגבוה ביותר בעולם המערבי, עם העוני הגבוה ביותר בעולם המערבי, עם רמת החינוך הנמוכה ביותר בעולם המערבי, עם רמת האלימות והשחיתות".  

 

פרץ: "אבישי הוא שילוב מנצח"

 

במסיבת עיתונאים שכינס אמר היו"ר פרץ כי "נוכחותו של אבישי כאן בבית תנועת העבודה מצביעה על כך שתנועת העבודה מצליחה בין-לילה להתחבר למקומותיה, לכבד את מעמדה היום ובוודאי להציג עתיד חדש לאזרחי מדינת ישראל".

 

לדברי פרץ, "אין לי ספק שאזרחי ישראל יראו שילוב מנצח של נציגים שמגיעים מכל שכבות הציבור. אבישי הוא איש העולם הגדול אבל גם אדם של אנשים. הוא גם איש שידע להיות אחד הכוכבים המרכזיים בבנק העולמי, אבל גם ידע לבנות אבן על אבן בנגב במדבר, ולחרוש תלם אחר תלם תוך ראיית עתידה של מדינת ישראל. מבחינתי, לחרוש תלם על תלם זה גם אם חורשים תלמים אקדמאים, גם להקים מרכזי היי-טק כחלק מהתלמים שמדינת ישראל זקוקה להם".

 

בהתייחסו להיבט הפוליטי אמר ברוורמן: "אני מתרגש. אני הולך להתמודד בפריימריס ולא רוצה שום הבטחה. אני רוצה לעמוד עם החברים שיכירו אותי. אני מאמין שביחד, עם כל החברים פה, נשנה את פני מדינת ישראל. יש פה רוח חדשה. עמיר פרץ זה אדם שיכול לתת לאנשים לרוץ קדימה. הוא לא צריך אנשים קטנים שיעבדו מתחתיו".

 

ברוורמן: בושה וכלימה למי שאומר שסגרתי עם 'קדימה'

 

ממטה "קדימה", מפלגתו של שרון, נמסר בתגובה להצטרפות פרופ' ברוורמן למפלגת העבודה: "מועמדותו מעולם לא נשקלה אצלנו". ברוורמן עצמו הבהיר גם הוא בצורה חד משמעית כי למרות הפרסומים בתקשורת, לא נוהל כל משא ומתן עימו מצד אנשיו של ראש הממשלה. "זאת בושה וכלימה למי שאומר שהייתי לפני סגירה איתם", אמר. "לא היה איתי שום משא ומתן ומי שאומר כך - שיעשה זאת בגלוי. רמזים, דיבורים - זה לא משא ומתן. עמיר בא אלי ב-12 בלילה לבד, דיברנו איתו, אני ואשתי, וזו הייתה שיחה אמיתית. אף אחד לא ידע עליה".

 

בסביבתו של ברוורמן הסבירו כי מי שהובילה את המהלך לצירופו למפלגת העבודה הייתה חברת הכנסת יולי תמיר, שקיימה את המגעים הראשונים עימו. יועצו של ראש הממשלה, ראובן אדלר, שהוא ידיד ותיק של ברוורמן, שלח לו במקביל רמזים ושוחח איתו, אולם "זה לא היה משא ומתן, אלא דיבורים באוויר", כפי שמתארת יועצתו של ברוורמן, מיכל אהרוני.

 

"אחרי שיולי דיברה עם אבישי ועמיר דיבר איתו לפני כשבועיים, העניין נסגר", מוסיפה אהרוני. "אתמול בלילה עם מוטי מורל, רונן צור, אשתו של אבישי ואנוכי, נסגר סופית העניין".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©