שתף קטע נבחר

אתרי הבנקים לא נגישים לגולשים עם צרכים מיוחדים

על פי בדיקה של איגוד האינטרנט ועמותת נגישות ישראל, אתרי האינטרנט של חמשת הבנקים הגדולים אינם נגישים לגולשים בעלי מוגבלות כמו עיוורים, לקויי ראייה וקשיים קוגניטיביים

אתרי האינטרנט של חמשת הבנקים הגדולים בישראל אינם מספקים נגישות בסיסית לגולשים עם מוגבלויות, כך עולה מבדיקה שנערכה על ידי קבוצת המשימה של איגוד האינטרנט הישראלי העוסקת בקידום נגישות האינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועמותת נגישות ישראל.

 

על פי הבדיקה, אתר בנק לאומי הוא הפחות נגיש (ציון של 1.8 מתוך 6 נקודות אפשריות לנגישות בסיסית ו-10 נקודות לנגישות מרבית). ואתרי בנק הפועלים, דיסקונט, הבנק הבינלאומי ובנק מזרחי קיבלו

ציון של 2.2. הבדיקה בוצעה על ידי חברת הנגישות UBaccess, על פי סטנדרט הנגישות של ארגון התקינה W3C.

 

מהו אתר נגיש?

 

אתר אינטרנט נגיש מקל על גולשים בעלי צרכים מיוחדים לבקר בו. למשל, אתרים נגישים מאפשרים לאנשים הסובלים מפגיעה במוטוריקה עדינה, רעידות או נכות לנווט בתוכם באמצעות מקלדת מיוחדת, ומסייעים לעיוורים ולקויי ראיה לקרוא את התכנים באמצעים חלופיים בעזרת מידע טקסטואלי חלופי לתמונות ואנימציות. אנשים המתקשים בהבנת השפה או בעלי לקויי למידה יכולים בעזרתם להבין את התכנים באתר.

 

כמו כן, אתרים כאלה מאפשרים לבעלי מוגבלות להשתמש באמצעים כמו צגיי ברייל לעיוורים, תוכנות המקריאות טקסטים ללקויי למידה ועוד.

 

הנגשה של אתר קיים יקרה יותר והיא תלויה במבנה האתר ובטכנולוגיה ששימשה לבנייתו, אם כי, להערכת איגוד האינטרנט הישראלי, עלות אתר אינטרנט נגיש יקרה בכשני אחוזים יותר מבניית אתר לא נגיש.

 

הבנקים מחויבים מוסרית להנגיש אתריהם

 

"בשנים האחרונות מעודדים הבנקים בישראל את לקוחותיהם להגביר את השימוש באתרי האינטרנט של הבנקים", אומרת גילה גרטל, מנהלת קבוצת המשימה לנגישות באינטרנט באיגוד האינטרנט הישראלי. "אתרים אלה

חשובים בעיקר ללקוחות המתקשים להגיע לסניפים - אנשים עובדים, אנשים הנמצאים בחו"ל או במקום מרוחק מהסניף, בני גיל הזהב, ואנשים עם מוגבלויות. לצערנו, המציאות בשטח מוכיחה שאתרי אינם ידידותיים למי שבאמת נזקק להם".

 

"הבנקים מחויבים מוסרית, לאפשר ללקוחות עם צרכים מיוחדים לקבל שירותים בנקאיים באופן עצמאי וללא טרחה מיותרת. מעבר להיבט המוסרי והחברתי, בכנסת נחקק לפני מספר חודשים פרק הנגישות בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, הקובע כי כל מקום ציבורי וכל שירות ציבורי צריכים להיות נגישים לאנשים עם כל סוגי המוגבלויות. על פי סעיף זה ברור כי הבנקים שנבדקו גם חורגים מדרישות החוק".

 

גרטל מציינת כי על אף שאוכלוסיית הנכים מהווה 10% מהאוכלוסייה הכוללת, לא רק נכים זקוקים לאתרי אינטרנט נגישים - אלא גם אנשים עם לקויות קוגנטיביות, אנשים מבוגרים ואנשים עם קשיי שפה זקוקים לאתרים נגישים בכדי לגלוש בנוחות ויעילות. לפי הערכת איגוד האינטרנט הישראלי מדובר בכ-25% מהאוכלוסייה בישראל.  

 

בחודשים הקרובים יתבצעו בדיקות נגישות לאתרים ממגזרים שונים, בהם אתרי חברות הסלולר, קופות חולים, עיתונות מקוונת, חברות ממשלתיות, טלויזיה ורדיו ואתרי קניות. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים