שתף קטע נבחר

עם מופז: קדימה מתחזקת ל-41 מנדטים

בסקר של מכון דחף עבור "ידיעות אחרונות" מתחזקת מפלגתו של אריאל שרון בשני מנדטים ל-41 מנדטים לאחר הצטרפותו של שאול מופז. הליכוד צונח ל-11 מנדטים והעבודה יורדת ל-21. סקר אחר מעניק ציון נכשל לאמינותו של מופז

הציבור מעניק ציון נכשל (5.1 מתוך 10) לאמינות של שר הביטחון, שאול מופז, עם הצטרפותו למפלגת קדימה, כך על-פי סקר שערך מכון הסקרים "מאגר מוחות", אך בסקר אחר של "ידיעות אחרונות" וד"ר מינה צמח, מתברר שקדימה מתחזקת בעקבות המעבר של מופז בשני מנדטים וצומחת ל-41 מנדטים. ובצל הסקרים המחמיאים, ראש הממשלה, אריאל שרון, מכנס הבוקר את שרי קדימה.  


הסקר העדכני של מכון "דחף"

 

על-פי סקר אחר שביצע פרופ' יצחק כ"ץ ממכון "מאגר מוחות" עבור "רשת על הבוקר" בערוץ 2 מקבל מופז ציון נכשל בשאלת אמינותו. איזה ציון בסולם 1-10 היית נותן היום באופן כללי למופז על אמינותו? נשאלו הנסקרים וכך התפלגו התוצאות.

 

  • 6.4 - זה הציון שהעניקו לו מצביעי קדימה.
  • 3.6 - הציון שהעניקו לו מצביעי הליכוד.
  • 3.8 - הציון שהעניקו לו מצביעי העבודה.
  • 2.8 - הציון שהעניקו לו מצביעי מפלגות הימין.
  • 3.8 - הציון שהעניקו לו מצביעי מפלגות דתיות.   

 

האם הצטרפותו של מופז תגרום לך להצביע עבור קדימה? 67% מהנשאלים אמרו שהתשובה שלילית. הצטרפות מופז לא תגרום להם להצביע לקדימה. 9% יעברו עם מופז, 11% - אולי.

 

לפי דעתך, מה הדבר העיקרי שגרם לשאול מופז לעזוב את הליכוד ולעבור לקדימה? 37% אומרים שמצבו הגרוע בסקרים, 32% חושבים שעזב את הליכוד משום שקיבל הבטחה לכהן כשר ביטחון.

 

 

בסקר של מכון דחף עבור "ידיעות אחרונות" שנערך בקרב 500 נשאלים, שהם מדגם מייצג של האוכלוסיה הבוגרת בישראל, מתברר שמפלגתו של אריאל שרון מתחזקת בעקבות המהלך של מופז וצומחת ל-41 מנדטים (לעומת הסקר האחרון שפורסם ביום שישי).

 

העבודה נחלשת בשני מנדטים ל-21 מנדטים, הליכוד נחלש בשני מנדטים לשפל של 11 מנדטים, רק מנדט אחד יותר מש"ס. שינוי, מרצ-יחד והמפד"ל מקבלות כל אחת ארבעה מנדטים. עם זאת, בסקר של פרופ' כץ, הליכוד מקבל 16 מנדטים ואילו העבודה רק 18.

 

ושוב מנסים להדיח את שרון

 

ובליכוד סוערות הרוחות בעקבות המעבר של מופז. בנימין נתניהו, המועמד המוביל לרשת את כסאו של שרון בליכוד, אמר אמש בכנס פעילי ליכוד בחיפה: "כשאהוד ברק אמר שהמצע של קדימה מתאים למפלגת העבודה, צריך לשאול את עצמנו בעיניים פקוחות האם קדימה היא לא".

 

ואילו יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, אמר: "אנחנו נמצאים בימים קשים. אנשים קמו עלינו מתוכנו". לדבריו, "מה לא נתנו? אנשים שעשו מה שעשו והגיעו לאן שהגיעו רק בזכותנו, עכשיו יורקים עלינו". 

 

בליכוד עוד לא אמרו נואש ומנסים לגבש קואליציה של 63 חברי כנסת, שתבקש להדיח את שרון מכהונתו כראש ממשלה. זאת תוך ניצול "הצו הנשיאותי" שייכנס לתוקף תוך שבועיים, המאפשר לכל חבר כנסת אשר יציג רוב של 61 חברים בכנסת להתמנות כראש ממשלה עד למועד הבחירות שנקבע בחוק, בנובמבר 2006. בקדימה הביעו אמש דאגה מהתגבשות אפשרית של קואליציה כזאת.

  

מדובר בקואליציה של מרכז המפה, בלי הימין הקיצוני ובלי החרדים. על פי היוזמה, העבודה, הליכוד, שינוי והמפד"ל יחברו יחד ויקבעו מי יהיה ראש הממשלה שיחליף את שרון. מספר הח"כים במפלגות אלה מגיע ל-63 חברים (26 לליכוד, 18 לעבודה, 14 לשינוי ו-5 מפד"ל), היכולים להציב את מועמדם בפני הנשיא ולהפיל את שרון מכהונתו. 

 

קשה אולי להניח כי פרץ ונתניהו יכולים להתגבר על איבה אישית ומחלוקות אידיאולוגיות ולהקים ממשלה משותפת - אבל המערכת הפוליטית הוכיחה כי הכל אפשרי. גורם בכיר בליכוד אמר כי "לא מדובר במגעים רציניים בין המפלגות, אלא בדיבורים בלבד. אני מניח כי הנושא עלול להתחמם שוב בהמשך, אם המפלגות הגדולות ימשיכו לרדת בסקרים. כרגע אני נותן אולי 10% להצלחתו של המהלך". 

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אלגרט
הצטרף לקדימה
צילום: אלי אלגרט
צילום: איי פי
שוב עם שרון
צילום: איי פי
צילום: ישראל הדרי
העבודה נחלשת. פרץ
צילום: ישראל הדרי
צילום: ירון ברנר
גם הליכוד נחלש. נתניהו
צילום: ירון ברנר
מומלצים