"חיל האוויר אינו מתכוון לנוח"
ההסלמה ברצועה: צה"ל תקף הלילה משרד של הג'יהאד האיסלאמי ברפיח. מוקדם יותר נורה טיל לעבר מחסן תחמושת של "ועדות ההתנגדות העממית" בצפון הרצועה. ובשדרות בינתיים נערכים למטחי הקסאמים שבאים אחרי כל תקיפה
התנקשויות נוספות בדרך? חיל האוויר תקף הלילה (יום ה') מטרות ברצועת עזה. מסוק ירה טילים לעבר מבנה המשמש כמחסן תחמושת של ארגון "ועדות ההתנגדות העממית" במחנה הפליטים ג'בליה שבצפון רצועת עזה. מקורות פלסטינים דיווחו כי התקיפה כוונה נגד ביתו של בכיר בארגון, עמר קרמוט. הוא לא נפגע אך קרוב משפחתו נפצע.
כמה דקות לאחר מכן נורו טילים לעבר מבנה בעיר רפיח שבדרום הרצועה, המשמש כמשרד של הג'יהאד האיסלאמי. מוקדם יותר תקף חיל האוויר מרחבי שיגור באזור העיירה בית חנון שבצפון הרצועה, מהם התבצע ירי רקטות קסאם לעבר ישראל.
אתמול, אחרי ההתנקשות המוצלחת ב-4 פעילי ועדות ההתנגדות העממית וניסיון ההתנקשות שנכשל בבכיר הג'יהאד, התקיימו במערכת הביטחון שורה של הערכות מצב והתייעצויות בדרגים הבכירים ביותר בנוגע להמשך הפעילות ברצועת עזה ובחלקים מהגדה.
"בניסיון הפגיעה הערב בפעילי הגיהאד האיסלמי הועבר פעם נוספת המסר שאיש לא חסין, וכל מי שידו בטרור עשוי להיפגע", אמר אמש גורם בצה"ל.
בצה"ל לא מתייחסים להתנקשות שלא הצליחה כ"כישלון", ומעדיפים להתייחס לניסיון הכושל ולסיכול הפיגוע מוקדם יותר - כאל מקשה אחת: "אנחנו מעדיפים שהמחבלים יתעסקו בלהסתתר ולחשוש מאיתנו, מאשר לשגר רקטות או לתכנן פיגועים".
הגורם ציין כי ניסיון העבר מוכיח שלכל ניסיון סיכול, בלי קשר לתוצאה שלו, ישנן השלכות: "כל עוד הרשות הפלסטינית אינה נלחמת בצורה אפקטיבית בטרור, צה"ל ימשיך ויפגע במחבלים, בין אם הם בדרך לפיגוע קרני או בדרך לירי מרגמות".
כמו-כן, אתמול זוהו לפחות חמש יציאות של רקטות קסאם ופצצות מרגמה לעבר ישראל. רק חלקן נחתו בשטח ישראל, אבל במערכת הביטחון רואים זאת בחומרה. רק ביום שלישי דיווחו בצה"ל כי ברבעון האחרון האחרון של שנת 2005 נורו 78 רקטות וטילים שונים, לעומת 304 בין החודשים יולי עד ספטמבר, כך שחמישה ניסיונות ביום בו פעל חיל האוויר - הם בהחלט המשך ההסלמה מצד ארגוני הטרור: "לא נעבור על כך לסדר היום, ונמשיך לפעול גם כנגד האיום במגוון הכלים שעומדים לרשותנו", אמרו הגורמים.
אמש שבו התותחים לבצע ירי פגזים לעבר שטחים בצפון הרצועה זאת לאחר שדממו במהלך היום, אולם למרות זאת, רומזים בצה"ל, אין הדבר מלמד על רמז לבאות.
גדודי חללי אל-אקצה, הזרוע הצבאית של הפתח, הגיבה ואמרה כי תגיב גם היא תגובה קשה עמוק בתוך שטחי ישראל. הארגון מסר כי הרגיעה לא תתחדש
וכי על הישראלים "להמתין לפיגועי ההתאבדות הבאים ולהכין את תכריכי הקבורה". ועדות ההתנגדות העממית הודיעו כי ימשיכו להתנגד לחידוש הרגיעה וכי "התגובה תבוא במהירות ותהיה קשה".
ראש עיריית שדרות, אלי מויאל, אמר ל-ynet בעקבות ירי הקסאמים אתמול כי תושבי שדרות מכירים את שגרת החיסולים. "החל מהשעה 17:00 אנחנו בכוננות. זה היה ברור לכולנו שיירו קסאמים לצערי. כשממשלת ישראל תחליט להילחם מלחמה אמיתית בטרור ותפסיק לשחק משחקי חתול ועכבר, שאגב – משרתים גם את הפלסטינים, אני מניח שגם ירי הקסאמים ייפסק.