שתף קטע נבחר

שר הביטחון: נמשכת מגמת היחלשות הרשות

בסיור באזור עזה, אמר מופז כי נמשך הכרסום במעמד אבו מאזן, והחמאס מוסיף להתחזק. לדבריו, "ישנה ריקנות בכל הקשור לפעילות הסיכולית מצד הפלסטינים"

"ישנה מגמה של היחלשות ברשות הפלסטינית, הן בכירסום מעמד העומד בראשה והן בהתחזקות החמאס". כך אמר הבוקר (יום ג') שר הביטחון, שאול מופז, בעת סיור שערך בחטיבה הצפונית ברצועת עזה.

 

שר הביטחון ערך במקום דיון בהשתתפות סגן הרמטכ"ל, האלוף משה קפלינסקי, אלוף פיקוד הדרום יואב גלנט, מפקד אוגדת עזה תת-אלוף אביב כוכבי וקצינים נוספים.

 

מופז שוחח גם עם חיילים מההנדסה הקרבית ומחטיבת גבעתי, המשרתים בגזרה, ואמר כי "העובדה שהפתח רץ בשתי רשימות נפרדות מחלישה את התנועה. הרשות אינה שולטת במה שנעשה היום ברצועת עזה. ישנה ריקנות בכל הקשור לפעילות סיכולית מצד הפלסטינים".

 

לשאלה האם ישראל מתכוונת לשחרר את מרואן ברגותי במסגרת ניסיון לחזק את הפתח, השיב מופז בשלילה ואמר כי "מדובר בטרוריסט עם דם על הידיים. שחרורו לא עומד על הפרק".

 

"מהלך קרקעי אינו עומד על הפרק"

 

מופז התייחס גם להתפתחויות במצב הביטחוני ברצועת עזה, והבהיר כי כרגע לא עומד על הפרק מהלך צבאי-קרקעי. לדבריו, "אנו מכינים את כל האפשרויות. מהלך קרקעי אינו עומד כרגע על סדר היום. יש לנו עדיין מרחבי תמרון נוספים, וכאשר נגיע למציאות כזו נפעל בהתאם". 

 

שר הביטחון ציין כי פיגועים רבים סוכלו לאחרונה, בהם גם המחבל המתאבד שניסה לחדור אתמול לישראל מרצועת עזה וסיכול הפיגוע במעבר קרני בשבוע שעבר. לדבריו, "כוונת המחבלים היא להחדיר מספר מחבלים מתאבדים לתוך מסוף קרני. בעקבות המצב דנו בכל קשת האפשרויות שעלולה לנבוע מהמצב".

 

בנוגע לירי הקסאמים לעבר הנגב המערבי ודרום אשקלון, אמר מופז כי "פעילות צה"ל תימשך". השר לא פירט כיצד בכוונת צה"ל לפעול, אך הבהיר כי אין כרגע כוונה לתפוס שטחי שיגור בעומק השטח הפלסטיני, אלא להסתפק בפעולות שנעשות היום, קרי תקיפות מהאוויר וירי ארטילרי.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מופז. כרסום ברשות
מופז. כרסום ברשות
צילום: אחיה ראב"ד
מומלצים