שתף קטע נבחר

ריבלין: לא תהיה תפארתנו על הכנסת הזו

זמן הסיכומים ביום פיזור הכנסת. יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, כינס מסיבת עיתונאים ובה מירר על רמת הח"כים בכנסת ה-16. "חבר'ה - תבחרו ח"כים יותר טובים". לדברי ריבלין, "יום השפל בכל הקנדציה הזו היה כאשר נאלצתי להזמין משטרה בעקבות ההצבעות הכפולות"

"לא תהיה תפארתנו על הכנסת הזו. חבר'ה - תבחרו ח"כים יותר טובים. עם זאת, יש לזכור כי הזירה של הכנסת חשובה יותר מכל מרכיביה" - כך אמר בצהריים (יום ד') יו"ר הכנסת, ח"כ ראובן ריבלין במסיבת עיתונאים שבה סיכם את פועלה של הכנסת ה-16, אולי המושמצת ביותר בתולדות המדינה. חברי הכנסת יוצאים לפגרת בחירות. לדברי ריבלין, "יום השפל בכל הקנדציה הזו היה כאשר נאלצתי להזמין משטרה בעקבות ההצבעות הכפולות ורגע השיא היה אישור ההתנתקות".

 

בסך הכל, קיבלה הכנסת הנוכחית 358 חוקים. 176 חוקים הוגשו מטעם הממשלה ו-156 חוקים הוגשו על-ידי חברי כנסת. ועדות הכנסת הגישו 16 הצעות חוק. כל ח"כ חוקק בממוצע 1.25 חוקים. המחוקקים המצטיינים ביותר הם שאול יהלום וגילה פינקלשטיין. כל אחד הצליח להעביר 13 חוקים. אחריהם ניצבים אהוד רצאבי עם 12 חוקים, משה גפני וגדעון סער - 9 חוקים, זהבה גלאון - 8, אופיר פינס וחמי דורון - 7 כל אחד, וגילה גמליאל 5 כל אחד.

 

ח"כ אחמד טיבי הוא המצטיין מבין הח"כים הערבים, שהצליח להעביר לראשונה בתולדות ההיסטוריה של הכנסת חמישה חוקים. 

 

ואלו הם חברי הכנסת שלא העבירו ולו חוק אחד בכל שלושת שנות הקדנציה הזו: יוסי שריד, עומרי שרון, יובל שטייניץ, אברהם (בייגה) שוחט, מיכאל רצון, חיים רמון, יוסף פריצקי, אברהם פורז, מאיר פרוש, משולם נהרי, יעקב מרגי, מיכאל מלכיאור, עסאם מחול, ע'אלב מג'אלדה, עוזי לנדאו, יצחק לוי, יצחק כהן, אילנה כהן, דני יתום, אלי ישי, ואסל טאהא, אליעזר (מודי) זנדברג, ג'מאל זחאלקה, ניסים זאב, יצחק וקנין. 

 

עוד ח"כים ברשימה הלא מכובדת הזו: מתן וילנאי, מגאלי והאבה, צבי הנדל, שמואל הלפרט, אברהם הירשזון, ניסים דהן, עבד אל-מאלכ דהאמשה, מיכאל גורלובסקי, עזמי בשארה, ויקטור בריילובסקי, שלמה בניזרי, אלי בן-מנחם, בנימין בן-אליעזר, נעמי בלומנטל, בני אלון, אפי איתם ודליה איציק.

 

ח"כ מוחמד ברכה מתגלה כמי שקובע את סדר יומה של הכנסת מזה 6 שנים. ברכה הגיש הכי הרבה הצעות לסדר שעלו לדיון במליאת הכנסת.

 

רגע לפני: הכנסת אישרה שלל הצעות חוק

 

ברגעים הספורים עד לפיזור הכנסת, ביקשה הממשלה מוועדת הכספים של הכנסת לאשר תוספת תקציבית בסך 900 אלף שקלים לטובת תקציב השרים. הכנסת אישרה את הצעת החוק "פיצוי נפגעי מחלת הפוליו" של ח"כ עזמי בשארה (בל"ד) ברוב של 76 חברי כנסת, ללא מתנגדים. הצעת החוק עברה למרות התנגדות הממשלה. יצוין כי הכנסת מנסה להעביר את החוק כבר 11 שנים ללא הצלחה.

 

הכנסת גם אישרה את הצעת החוק של ח"כ לאה נס (ליכוד) המגבילה מימון ומענקים לתעשייה מזהמת. נס: "היום נקבע מחדש סדר עדיפויות האומר 'חיים לפני מוות' והגנה על האזרח לפני ההגנה על תעשיינים דורסנים. היום למדינת ישראל יש חיוך ירוק".

 

אושרה בקריאה ראשונה הצעת החוק של ח"כ חיים אורון (מרצ), המשווה את מעמדם של ניצולי שואה ששהו על אדמת גרמניה ב-1.1.1947 לכלל ניצולי השואה הנכים שסבלו מרדיפות הנאצים. כיום נשללת הזכות מניצולים ששהו על אדמת גרמניה בינואר 47' לקבל קצבה על-פי חוק, גם אם מעולם לא קיבלו קצבה כלשהי מגרמניה.

 

סיעת הליכוד התכנסה בהרכב מלא באווירה אופטימית ועם כוחות מחודשים בעקבות ניצחונו של בנימין נתניהו ושובו לכס היו"ר. היו"ר החדש-ישן של הליכוד כיוון את דבריו למרכז המפה: "אנחנו בליכוד עשינו את הסכם השלום עם מצרים, תמכנו בהסכם השלום עם ירדן ללא סייג, ואני כראש ממשלה ניהלתי משאים ומתנים מוצלחים עם הפלסטינים וחתמתי על הסדרים אחראים ומדודים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פלג נתנאל
היו"ר, ריבלין
צילום: פלג נתנאל
צילום: זום 77
שלום לכנסת
צילום: זום 77
צילום: איי אף פי
שלום לפנינה רוזנבלום
צילום: איי אף פי
צילום: רויטרס
סביב שולחן הממשלה, לפני השבץ
צילום: רויטרס
מומלצים