שתף קטע נבחר

מדפסות: הזרקת-דיו, משולבת או לייזר?

שוק המדפסות עובר שינוי עמוק. הדגמים ה"רגילים" מפנים את מקומם למוצרים משופרים, עתירי תכונות, קומפקטיים. מתחת לפני השטח רוחש שינוי משמעותי עוד יותר: המעבר הגדול מטכנולוגיית הדיו אל הלייזר. אז מה תקחו - מדפסת תמונות? משולבת? לייזר ביתית? בקרוב, התשובה עבור רבים תהיה: לייזר צבעוני

אם אתם שוקלים לקנות מדפסת והתחלתם כבר לגשש אחר האפשרויות, אז בטח לא נפתיע אתכם אם נאמר שהתחום הזה הפך לבלאגן גדול. שוק המדפסות מעולם לא היה גדול ומורכב יותר - מאות דגמים, מחירים שבין 200 ל-3000 שקלים, מגוון יצירי כלאיים שמשלבים תכונות חדשות ושיפורים מפתיעים. מצגי LCD צבעוניים, דרך חריצים מובנים לכרטיסי זיכרון ועד הדפסה על תקליטורים.

 

אחרי שהמדפסות המשולבות כמעט חיסלו את מדפסות הדיו הקונבנציונליות, והפכו לפריט הציוד ההיקפי הנפוץ ביותר, השוק עובר כיום שינויים נוספים. שלוש קטגוריות מוצרים נמצאות בתהליך גידול מהיר: המדפסות

 הייעודיות לתמונות, מדפסות הלייזר הזולות, והדבר הבא: הלייזר הצבעוני.

 

לא נוכל להתייחס בפירוט לכל אחד ואחת מהטכנולוגיות, הקטגוריות וסוגי המוצרים. אבל אחרי שתקראו את הכתבה הזו, כל הנושא יראה לכם הרבה פחות מסובך.

 

הזרקת-דיו קלאסית

 

מדפסות הדיו עברו בעשור אחרון שנות אור של התפתחות. כיום, תמורת 200-300 שקלים, במארז שגודלו כקופסת נעליים, תוכלו לקבל איכויות פלט ומהירויות הדפסה דומות למה שהציעו לפני כמה שנים מדפסות מקצועיות בנפח של ארגז תפוזים, שעלו פי עשרה.

 

קצבי ההדפסה העדכניים, לפחות על הנייר: 10-14 עמודים לדקה. איכות הטקסט סבירה עד טובה, הדפסות הצבע נראות מצויין. אמריקה.

 

כמובן שאין ארוחות חינם, וכשבודקים לעומת מתברר שמהירויות הגבוהות הן לרוב תיאורטיות בלבד, ושעלות מחסניות הדיו גבוהה יותר ממחיר המדפסת. הדגמים הזולים מתאימים, לכן, רק למי שמדפיס מעט או לעיתים רחוקות. בהדפסת מסמכים, אין ולא יהיה תחליף משתלם ללייזר. אם אתם רוצים להיות מסוגלים להדפיס גם שקפים ומסמכים צבעוניים, תצטרכו להשקיע לשם כך במדפסת דיו חסכונית יותר, שתעלה לכם בין 500 ל-1000 שקלים.

 

בדגמים כאלה הקיבולת האופיינית של מחסניות הדיו גבוהה יותר, ומנגנון ההדפסה חסכוני יותר. לעיתים המחסניות עצמן גם יהיו נפרדות זו מזו, כך שתוכלו להחליף רק את הצבע שיאזל ולא את כל המיכלים בבת אחת. חשוב,

 גם במקרה כזה, לבדוק למה בדיוק הנתונים מתייחסים, ולכמה עמודים מספיקה כל מחסנית (הנתון המקובל, "5% כיסוי", שווה ערך לעמוד טקסט דליל כמו במכתב למשל).

 

טיפ: השיטה המקובלת לצמצום עלויות היא שימוש במחסניות דיו "חלופיות". יצרני המדפסות יגידו לכם שזה "על אחריותכם", ואפילו יזהירו אתכם שתאבדו את האחריות על המדפסת אם לא תשתמשו במחסניות מקוריות. הפתרון: המשווקים הגדולים של המחסניות החלופיות מאפשרים היום לרכוש מהם גם את המדפסת, ומספקים אחריות בעצמם.

 

מדפסות משולבות

 

גם היום, כשהיא מאבדת גובה, הקטגוריה הזו אחראית לפחות למחצית מהמדפסות הנמכרות. המדפסת המשולבת ("All-in-one") היא בעיקרו של דבר שילוב בין מדפסת (דיו לרוב), סורק ולעיתים פקס-מודם, במכשיר אחד. בחירה אידיאלית למי שעובד מהבית, אבל לא רק.

 

המוצרים היותר מתוחכמים, שכוללים פונקציונליות מלאה, מאפשרים להדפיס, לסרוק, לפקסס ולצלם מסמכים בשחור-לבן ובצבע. לעיתים קרובות יציע מוצר כזה אפשרויות נוספות, כמו סריקה ומשלוח אוטומטי של תמונה לכתובת דואר אלקטרוני קבועה, אתר אינטרנט, מסמך PDF, וכיוצא באלה.

 

הכי נוחים הם דגמי ה"Stand Alone", שלא זקוקים למחשב מחובר ופועל כדי לפקסס או לצלם מסמך. במיוחד אם הם מצויידים במזין מסמכים אוטומטי ופאנל שליטה עם צג LCD מובנה. מוצרים אחרים מופעלים דרך המחשב, עם תוכנה ייעודית, ולעיתים לא כוללים פקס-מודם מובנה אלא מנצלים את זה שמותקן (אם מותקן) במחשב.

 

חלק מהמוצרים מעוצבים כמכשיר פקס, ויש להם יתרונות מיוחדים בשימושי פקס (מספרים מקוצרים, תכונות טלפון חכם וכו'), אך הם נוטים להיות פחות נוחים בשאר השימושים.

 

מחירי המדפסות המשולבות מתחילים באזור ה-400 שקלים, וסביב ה-750 שקלים מתחילים המוצרים המקצועיים. דגמי הלייזר יקרים עוד יותר (החל מ-1000 ש"ח), וקצת יותר גדולים, אבל מציעים איכות חיים אמיתית וחיסכון ניכר בעלויות השוטפות.

 

טיפ: כשמדפסת משולבת מתקלקלת זה אומר השבתה מוחלטת של כל ה"משרד" שלכם. את

 מכשיר הפקס הישן והסורק המקבילי אל תזרקו - אפסנו אותם למקרה הצורך. ואם אתם מתעקשים על משולבת בטכנולוגיית דיו, עשו לעצמכם טובה: קנו גם לייזר קטנה, בשביל המסמכים.

 

מדפסות פוטו ותצלומים

 

תת-הקטגוריה של מדפסות הפוטו התפתחה בשנים האחרונות מאד. מלבד דגמים מקצועיים, היא כוללת היום גם דגמים זולים (החל מ-400 שקלים), ואפילו מדפסות פוטו משולבות. והלהיט האחרון: מדפסות ייעודיות לתמונות. מכשירים קומפקטיים שמאפשרים להדפיס תצלום 10x15 סטנדרטי, רגע אחרי שצילמתם אותו - ממש כמו מדפסות הפולרואיד של פעם. חלקן מצויידות בצג LCD מובנה וניתנות להפעלה ללא מחשב, בזכות חריצים ייעודיים לכרטיסי זיכרון.

 

ככלל, מוצר "פוטו" (קיצור של "פוטו-ריאליסטי") אמור להיות מסוגל להדפיס תצלומים באיכות "מציאותית". זה יכול להיעשות באמצעות הגדלת מספר צבעי היסוד (5-6 צבעים במקום 4) או באמצעות גודל משתנה של טיפות דיו, ובשיטות נוספות. אין עדיפות עקרונית לשיטה זו או אחרת, ועין לא-מקצועית תהיה אדישה להבדלים. מצד שני, כבר נתקלנו במוצרים שהיצרן שלהם הגדיר אותם "מדפסת פוטו", שאיכות הדפסת הצבע שלהם הייתה ירודה באופן מביך.

 

בניגוד להדפסה רגילה, בהדפסת פוטו יש חשיבות גדולה לשימוש בדיו מקורי ובנייר עליו ממליץ היצרן - שילוב שחלק מהיצרנים גם מבטיחים שיאפשר לתמונה המודפסת להישאר רעננה במשך שנים רבות. כתוצאה מכך, ומכמות הדיו הגדולה המאפיינת הדפסת תצלומים, עלות ההדפסה הביתית יכולה להגיע למספר שקלים לתמונה.

 

טיפ: את מדפסת התצלומים שתקנו אפשר לשמור למקרים מיוחדים - כמו ביקור של הסבתא שרוצה עותק מהתמונה הדיגיטלית של הנכדים. אבל את 200 התמונות שצילמתם בטיול, עדיף לשלוח להדפסה באחד

מאתרי האינטרנט המתמחים. העלות היא החל מ-50 אגורות לתמונה, ואת התמונות תוכלו לקבל הביתה בדואר או עם שליח. החיסכון יגיע למאות שקלים.

 

לייזר ב-500 שקלים

 

מדפסות הלייזר הזולות הן הצלחה מסחרית מסחררת, בעיקר כתוצאה מירידת המחירים בתחום. תמורת 500 שקלים או קצת יותר, תקבלו מוצר פשוט לתפעול, קומפקטי ושקט, אמין וחסכוני. החיסרון העיקרי: הן לא מדפיסות בצבע.

 

מכל מקום, ככל שהשימוש אינטנסיבי יותר מדפסת לייזר הופכת לאפשרות היחידה שבאה בחשבון. אפילו יש לכם כבר מדפסת דיו בבית - אם אתם מדפיסים יותר מדף או שניים בממוצע ליום, עדיף לכם לקנות לייזר כי החיסכון יהיה גדול. העלות הממוצעת לדף יכולה להיות קטנה עד כדי שליש או רבע בהשוואה למדפסת דיו ממוצעת.

 

טיפ: לפני שתקנו כדאי לבדוק את נתוני הטונרים למדפסת שאתם חושבים לבחור. תוכלו לעשות את זה בכל חנות לציוד משרדי, או דרך האינטרנט. המחירים נעים בין 200 ל-500 שקלים, בהתאם לדגם

 וליצרן (מקורי/חלופי). ומכיוון שטונר כזה יכול להספיק ל-2000 או ל-8000 דפים - שוב, תלוי בדגם - ההבדל המעשי בעלויות ההדפסה מגיע למאות אחוזים.

 

לייזר צבעוני

 

עד לשנתיים האחרונות היה הלייזר הצבעוני טכנולוגיה אקסקלוסיבית שהתאימה לתקציב וליכולת של ארגונים גדולים בלבד. השינויים שחלו בתחום מאז, הופכים את מדפסות הלייזר הצבעוניות לאחת ההבטחות הגדולות של עולם החומרה.

 

אחרי Xerox, שהייתה הראשונה "לשבור את השוק", אפשר למצוא היום גם דגמים זולים של לקסמרק, OKI ו-HP. "זולים" זה עניין יחסי כמובן - מבין עשרות הדגמים המשווקים בישראל, כחצי תריסר בלבד עולים היום

 פחות מ-2000 ש"ח. שליש ממה שעלו לפני שנתיים, אבל עדיין הרבה לתקציב משפחתי. חסרונות נוספים: נפח גדול, הדפסת טקסט קצת פחות מוצלחת מלייזר רגיל, והדפסות פוטו פחות טובות מהזרקת דיו.

 

עדיין, אם אתם זקוקים למדפסת חזקה בשביל העסק הביתי שלכם או למשרד קטן, ואם אתם צריכים הדפסות רבות גם בשחור וגם בצבע, זוהי האפשרות הטובה והחסכונית ביותר בטווח הארוך.

 

טיפ: מחירי המוצרים בתחום עדיין בירידה מתמדת. בתקופה האחרונה נתקלנו במבצעים בהן מדפסות לייזר צבעוניות נמכרו ב-1300 ש"ח ופחות. בקצב הנוכחי, מחיר הכניסה ללייזר הצבעוני יצלול אל מתחת לקו ה-1000 ש"ח כבר בחודשים הקרובים, ואז, חכו ותראו אם אתם עצמכם לא תתפתו לקנות אחת כזו.

  

עוד אפשרויות?

 

אם יש לכם צרכים מיוחדים והפרוטה מצויה בכיסכם, ייתכן שמדפסת החלומות שלכם שייכות לתת-קטגוריה איזוטרית שלא הצגנו. והדוגמאות רבות.

 

ישנם לא מעט פיתוחים ופתרונות להדפסה על חומרים מיוחדים (כמו בד), או עם דופלקס מובנה (ראה המסגרת), או אפילו - תאמינו או לא - הדפסה על תקליטורים. תצטרכו להשתמש לשם כך בתקליטורים מיוחדים עם ציפוי נייר, שכמובן עולים יותר, אבל המדפסות שמאפשרות זאת (בארץ ישנן סדרות Epson R ו-Canon Pixma) מתומחרות החל מכמה מאות שקלים.

 

אם אתם זקוקים למדפסת זעירה במיוחד, שמתאימה לשימוש נייד, שימו לב למוצרים כמו i70 ו-Selphi של Canon. אם אתם רוצים שהיא תהיה גם אלחוטית, חפשו את HP 450WBT או את i80 של Canon.

דגמים נוספים, בעיקר של מדפסות לייזר, כוללים חיבור אלחוטי למרות שאינם ניידים.

 

דגמים אחרים מאפשרים חיבור ישיר מהמצלמה הדיגיטלית, בלי תיווך מחשב, לא רק באמצעות כבל USB (מקובל במדפסות דיו) אלא גם ב-Bluetooth.

 

יש ועוד שיפורים ותוספות. לכן, לפני שתחליטו מה מתאים לכם, כדאי בתור התחלה להגדיר מה אתם רוצים, מה חשוב לכם ומהו סדר העדיפויות שלכם. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים