נעצרו שלושה חשודים בסחר בלתי חוקי בציפורים
על פי החשד סחרו שלושה מתושבי כפר יאסיף בציפורים נדירות ויקרות ערך, שחלקן ניצודו באופן בלתי חוקי ובלתי מבוקר ואחרות יובאו לישראל בלי רשיונות או פיקוח וטרינרי
הפשיטה התבצעה בעקבות מידע מודיעיני שהגיע לידי אנשי רשות הטבע והגנים, לפיו עוסקים החשודים בייבוא ובסחר בציפורים נדירות, וכי חלקם אף לוכדים ציפורים נדירות הגדלות בישראל. בחיפוש אכן נתפסו מספר חוחיות, ציפורים המצויות בישראל אולם מצויות בסכנת הכחדה בארץ, בשל ציד בלתי חוקי ובלתי מבוקר. כמו כן נמצאו ציפורים מסוג דררה כחולה ורוזלות, המיובאות לארץ בניגוד לחוק.
פקח הציד ברשות הטבע והגנים הלאומיים בצפון, אלדד פלד, אמר הבוקר ל-ynet כי מחירה של חוחית נע בין 500-750 שקלים לפרט יחיד. ייחודה של החוחית בזמרתה הנעימה ובעובדה כי ניתן ללמד אותה לשיר, כפי שניתן ללמד תוכי לדבר. פלד ציין כי גידולן ואילופן של החוחיות מורכב, ומשום כך מחירן יקר במיוחד. ציפורים אלו נצודו בשנים האחרונות באלפיהן, באמצעות רשתות, עד שנשקפת סכנה להמשך קיומן בישראל.
מחירן של הדררות והרוזלות הוא כ-250 שקלים לפרט. מהמשטרה נמסר שבכוונתם להגיש נגד שלושת החשודים כתבי אישום בגין סחר לא חוקי בעופות, וציד. עם זאת, בתי המשפט לא מחמירים בעונשים בגין עבירות דומות, ובדרך כלל פוטרים את הסוחרים בעונשים וקנסות קלים במיוחד.
העופות הנדירים שנתפסו הבוקר הוחרמו על ידי אנשי רשות הטבע והגנים הלאומיים יועברו אחר הצהריים לבית החולים הווטרינרי בבית דגן. שם, בין היתר, יעברו בדיקות, על מנת לקבוע שאינם לוקים בשפעת העופות או במחלות נדירות אחרות.