דיווח: בוש מכין את נאט"ו לתקיפה באיראן
השבועון הגרמני "דר שפיגל" מביא אוסף דיווחים ממקורות שונים בתקשורת הגרמנית ולפיהם ממשל בוש מכין את הקרקע לקראת פעולה צבאית באיראן. לפי אחד הדיווחים, ביקש ראש ה-CIA מטורקיה לספק בסיסי המראה למטוסים האמריקנים
האם ממשל בוש נערך לתקיפה באיראן? כך לפחות עולה היום (שבת) מדיווח של המגזין הגרמני "דר שפיגל". לפי הדיווח, שהוא בעצם אוסף של דיווחים שנאספו ממקורות שונים בתקשורת הגרמנית בתקופה האחרונה, ממשל בוש מכין את הקרקע לתקיפה אפשרית ומעדכן את חברות ברית נאט"ו בתוכניות.
היומון של "דר שפיגל" פרסם השבוע מפי מקורות מודיעיניים שחברות הברית הצפון-אטלנטית בוחנות כעת את כל האפשרויות, כולל פעולה צבאית. הדיווח של ה"דר שפיגל" כולל התייחסות לביקור שערך ב-12 בדצמבר ראש ה-CIA האמריקני פורטר גוס בטורקיה. לפי הדיווח, שמקורו בסוכנות הידיעות DDP, ביקש גוס מראש הממשלה הטורקי, טאיפ ארדואן, לספק בסיסים צבאיים לקראת מתקפה אווירית בשנת 2006.
"מה שחדש בדיווחים הוא שנראה שוושינגטון משגרת גורמים רשמיים בכירים כדי להכין את בנות בריתה למתקפה אפשרית. לא מדובר ברמיזות, כפי שנעשה בעבר במהלך השנה".
לפי הדיווח של סוכנות DDP, אגב, גם סעודיה, ירדן, עומאן, ופקיסטן עודכנו בשבועות האחרונים בתוכניות. נראה שהשליחים האמריקנים אמרו למדינות הללו כי מתקפה אווירית היא "אופציה אפשרית" אך לא ניתנה כל מסגרת של זמן לביצוע התקיפה.
למרות אוסף הדיווחים, ה"דר שפיגל מסייג ואומר כי קשה להעריך האם יש לארה"ב תוכניות ממשיות לתקיפת מתקני הגרעין באיראן. עם זאת הוא מצטט דיווח מינואר 2005 של ה"ניו-יורקר" ולפיו יחידות קומנדו מיוחדות כבר חדרו לאיראן כדי לסמן מטרות לקראת מתקפה אווירית שכזו.