היורשת של אריתה
האלבום השביעי של מרי ג'יי בלייג' הוא לא רק הטוב שבאלבומיה, אלא גם פיסת מוזיקה נפלאה ומושלמת בכל קנה מידה
יש אלבומים שכבר משיר הפתיחה שלהם אתה מבין שיש כאן קסם. The Breakthrough האלבום החדש של מרי ג'יי בלייג' מלא בקסם הזה. כבר שנים שהיא נחשבת לדיוות ההיפ-הופ המובילה. יש לה זכויות יוצרים, יחד עם פאף דדי שהפיק את אלבומה הראשון, על החיבור בין הסול והאר.נ'.בי לבין גרובים שהיו נהוגים רק בשירי ראפ.
האלבום השביעי שלה (לא כולל הופעות ורמיקסים) הוא לא רק הטוב שבאלבומיה, אלא גם פיסת מוזיקה נפלאה ומושלמת בכל קנה מידה. בלייג' היא זמרת בעלת קול עצום ואינטליגנציית הגשה מדויקת. האלבום הזה יכול להיות בית ספר לזמרות ישראליות מוגזמות וחסרות מושג בהגשת שירה, כמו מאיה בוסקילה ותואמותיה הצעקניות, לאיך עושים את זה נכון.
17 שירים יש כאן, ואף לא אחד מיותר או עשוי ברישול. אחד היהלומים שבאלבום הוא About You, שיתוף פעולה עם הראפר וויל.איי.אם מהבלק אייד פיז. השיר הזה הוא קודם כל חוויה מתקנת לכל מי שנפגע מהאלבום האחרון של הפיז, ובמיוחד מהנוכחות העוינת של קולה של פרגי לצידו של וויל. אבל החיבור בין שניהם הוא רק חלק מהעניין. השיר הזה מצליח ליצור מעין דואט בין בלייג' ונינה סימון, שהקלאסיקה שלה Feeling Good דגומה לתוכו בחוכמה רבה ועם המון כבוד למקור. השילוב בין הקול הנמוך של סימון והסלסולים של בלייג' הם פשוט קומבינה חריפה-מתוקה ישר לפנים.
לחדש את One של יו 2 נשמע לכם כמו טעות גדולה? תקשיבו למה שבלייג' עושה שם, בשותף עם חברי יו 2 שהקליטו איתה את השיר מחדש, ותבינו שבעצם מדובר כאן בגוספל נהדר. אפשר להמשיך לפרט ולשבח כל שיר מהאלבום הזה, באלבום הזה מרי ג'יי בלייג' מוכיחה, ואני מקווה שאני לא מחלל כאן קדושה של מישהו, שהיא היורשת הטבעית של אריתה פרנקלין.