שתף קטע נבחר

מופז: "הכנסת הכינה מארב פוליטי לרמטכ"ל"

בשיחה עם תלמידים בכפר סבא מתח שר הביטחון ביקורת על חברי וועדת החוץ והביטחון שתקפו אתמול את הרמטכ"ל. בדבריו אמר מופז שהוא מתנגד לפגיעה בתשתיות ברצועת עזה כתגובה על ירי הקסאמים. רק בדבר אחד התלמידים תיקנו את שר הביטחון: הוא חשב שבתו לומדת בתיכון בכתה י"א, והם הזכירו לו שהיא כבר ילדה גדולה, תלמידת י"ב

שר הביטחון שאול מופז יצא היום (ד') להגנתו של הרמטכ"ל, רב אלוף דן חלוץ, לאחר שאתמול הושמעה נגדו ביקורת בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, על רקע פעילות צה"ל ברצועת עזה נגד ירי הקסאמים. "צר לי שתקפו את הרמטכ"ל והכינו לו מארב פוליטי על מנת לצבור נקודות פוליטיות, שעה שהוא וצה"ל עומדים כחומה בצורה ועושים לילות כימים למען ביטחון אזרחי ישראל", אמר מופז בשיחה עם תלמידים בבית הספר תיכון "גלילי" בכפר סבא.

 

מופז ציין שמערכת הביטחון אינה עושה הבחנה בין שטח מסוים של מדינת ישראל לבין שטח אחר ועושה כמיטב יכולתה על מנת להעניק ביטחון לכל התושבים. "אני מגנה בכל תוקף שימוש בצה"ל בתקופת הבחירות על מנת לקדם נושאים פוליטיים, וזה מה שקרה אתמול", אמר מופז "לא ראוי, לא נכון וחסר אחריות להפוך את צה"ל לכלי ניגוח פוליטי בתקופת בחירות".

 

מופז הוסיף בנושא זה שעל אף ירי הקסאמים, האתגר המרכזי של מערכת הביטחון במלחמה מול הטרור היא סוגיית המחבלים המתאבדים שגורמים למספר הנפגעים הרב ביותר. עם זאת אמר מופז שהפעילות שעושה צה"ל היא נגד ירי הקסאם הוא כיוון נכון ולא ניתן להפסיק את הירי ביום אחד.

 

"לא ניתן להפסיק את ירי הקסאם ביום אחד". מופז       צילום: דלית שחם

 

בנושא הטרור אמר מופז שההתנתקות מרצועת עזה שיפרה עד כה את מצב הביטחון. לדבריו, בעוד שברצועת עזה נהרגו כ 40 מחבלים פעילי טרור, בצד הישראלי לא נמנו הרוגים מפיגועים שיצאו מהרצועה.

 

מופז ציין שהוא מתנגד לרעיון להפסיק את זרם החשמל ברצועת עזה בתגובה לירי קסאמים "הפסקת חשמל תגרום לפגיעה רחבה באוכלוסיה פלסטינית שאינה מעורבת בטרור ותפגע בבתי חולים וצרכים הומניטריים אחרים. בשנים האחרונות אנו נדרשים לסוגית הלגיטימציה של פעולותינו נגד הטרור ונקיטת דרך פעולה של הפסקת חשמל תהיה בה כדי לכרסם מהלגיטימציה שלנו ולפגוע בפעילותנו נגד הטרור. אנו נהנים כעת מלגיטימציה גבוהה מאוד וכך גם נמשיך".

 

מופז התבקש על ידי אחד התלמידים להתייחס לסוגיית החמאס ולאפשרות שהתנועה תזכה בבחירות לפרלמנט הפלסטיני. מופז השיב שאין כל כוונה לישראל לשאת ולתת עם ארגון החמאס אם אכן החמאס יזכה בבחירות. לדבריו, רק אם החמאס ישנה את דרכיו ויתפרק מכוונותיו לפגוע בישראל, יכיר בישראל כמדינה ויחדל מכוונותיו הקוראות להשמדת ישראל יהיה ניתן להידבר עם התנועה. מופז הוסיף שגם אם החמאס יזכה בחלק יחסי בבחירות, ישראל לא תיצור דיאלוג עם נציגיו, גם אם אלו יהיו הנציגים הרשמיים של הפרלמנט הפלסטיני.

 

בתחילת דבריו הזכיר מופז ששלושה מילדיו למדו בבית הספר הזה בכפר סבא ובת נוספת נמצאת כעת בכיתה יא', למשמע הדברים מיהרו התלמידים לתקן את שר הביטחון כי בתו לומדת כבר בכיתה יב'.

 

ח"כ שטייניץ: "הביקורת הפרלמנטרית חשובה"  

 

יושב ראש ועדת החוץ והביטחון, חבר הכנסת יובל שטייניץ, אמר בתגובה לדברי מופז "לבתי הספר בכפר סבא יש מורים מעולים לאזרחות שיכולים ללמד את שר הביטחון פרק בהלכות הדמוקרטיה ולהעמידו על חשיבות קיום הביקורת הפרלמנטרית, על הממשלה ומערכת הביטחון, גם כאשר היא נוקבת". 

 

לדבריו, "מעבר לכך, האמת הפשוטה צריכה להיאמר. למרות הכרזותיו של מופז שלא נסבול אפילו קסאם אחד, אחרי היציאה מעזה, שדרות והסביבה סבלו כבר למעלה מ-200 קסאמים וממשלת ישראל אינה מציגה פתרון הולם למצב".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מופז והתלמידים
מופז והתלמידים
צילום: דלית שחם
בא להגנתו. חלוץ
בא להגנתו. חלוץ
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים