שתף קטע נבחר

מבחן אולמרט: קדימה שומרת על כוחה

למרות מצבו הרפואי של שרון, ואולי אפילו בגללו, קדימה לא צונחת בסקרים. סקר מכון דחף "וידיעות אחרונות" מעניק 39 מנדטים לקדימה של אולמרט, 42 לקדימה של פרס ו-36 לקדימה בראשות לבני. וגם: 23% מהציבור מעדיף את פרס בראשות קדימה. אולמרט אחריו עם 21%

אולמרט צולח מבחן ראשון בהצלחה: סקרי הבוקר (יום ו') חוזים כי גם בראשות אהוד אולמרט שומרת קדימה על כוחה.

 

על פי סקר סקר "ידיעות אחרונות" ומכון דחף, לו היו הבחירות לכנסת מתקיימות היום, היתה היתה זוכה קדימה לניצחון סוחף של 39 מנדטים. העבודה בראשותו של פרץ היתה זוכה ל-20 מנדטים והליכוד בראשותו של נתניהו היה גורף 16 מנדטים.

 

ש"ס, לפי אותו הסקר, היתה לוקחת תשעה מנדטים, המפלגות הערביות - 7, מרצ - 6, ישראל ביתנו - 6, האיחוד הלאומי - 5, יהדות התורה - 5, שינוי - 4 ומפד"ל - 3.

 

הסקר בדק גם מי המועמד המועדף על הציבור להחליף את אריאל שרון, במקרה שזה לא יחזור לחיים הציבוריים. המועמד שזכה לתמיכה הגדולה ביותר היה שמעון פרס. 23% מהנשאלים רוצים את פרס כמחליף. אולמרט אחריו עם 21 אחוזי תמיכה, לבני עם 14, מופז עם 8, דיכטר עם 5 ושטרית עם 3.

 

על פי הסקר, לו הבחירות היו מתקיימות היום ובראשות קדימה היה עומד שמעון פרס, המפלגה היתה זוכה ב-42 מנדטים - רק שלושה יותר מאשר במקרה של אולמרט. העבודה, אגב, היתה נחלשת בשלושה מנדטים ומקבלת 17 בלבד והליכוד היה נותרר עם 16 מנדטים.

 

ומה אם ציפי לבני היתה עומדת בראש המפלגה? במקרה כזה היתה קדימה גורפת 36 מנדטים. העבודה היתה עולה ל-19 מנדטים וחלק ממצביעי קדימה היו חוזרים לליכוד, שגם הוא היה גורף 19 מנדטים.


 

מוקדם עוד למהר ולהסיק מסקנות מתוצאות הסקרים המחמיאים. קדימה אמנם ממשיכה לצעוד בראש מצעד המפלגות בישראל על אף העובדה ששרון מאושפז במצב קשה מאוד בבית חולים, אך אין זה אומר שאלה יהיו גם התוצאות ב- 29 במרס. הנתונים הם תוצאה ישירה של המצב שבו נתון ראש הממשלה. אפשר אף לומר כי תוצאות הסקרים הן לא למרות שרון, אלא עדיין - בזכות שרון.

 

אזרחי ישראל, בוחרים פוטנציאליים, משיבים על שאלות הסוקרים כאשר שרון, לפחות מבחינת תודעתית, עדיין בתמונה. הוא אומנם שוכב בבית חולים, מצבו קשה ולא ברור עד כמה נפגע מוחו - אך ברוחו, הוא עדיין כאן. דמותו והשפעתו ממשיכים לרחף ולהשפיע על הנסקרים, המשיבים באופן אוטומטי "קדימה" - בחושבם על שרון, בחושבם על מה שהוא ייצג וכנראה עדיין מייצג.

 

סקרים מעין אלו הם סקרי מצב רוח, סקרים המשקפים את המצב ברגע נתון, בהשפעת אירוע מכונן כזה או אחר. בהיותם כאלה, הם עוד ישתנו. רק בעוד כשבועיים, אולי שלושה, ניתן יהיה להתחיל לבדוק את התמונה האמיתית. עד אז, ינסו כל המפלגות לשנות את התמונה. קדימה, כמובן, תנסה מצידה לשמר את המצב, אולם הליכוד, העבודה ושינוי יעשו הכל על מנת להוביל לשינוי המספרים בסקרים. מבחינת שלוש המפלגות האלה - מדובר בהזדמנות אולי חד פעמית להחזיר אליהן חלק גדול מן הבוחרים שברחו לקדימה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
אולמרט. 39 מנדטים
צילום: עטא עוויסאת
צילום: רויטרס
פרס. 42 מנדטים
צילום: רויטרס
צילום: אמיר כהן
פרץ. 20 מנדטים
צילום: אמיר כהן
צילום: אלכס קולומויסקי
נתניהו. 16 מנדטים
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים