טרגדיה: כלה נהרגה בדרך לחגיגות "7 הברכות"
אביה וייל, בת 22, נישאה רק בשבוע שעבר. אמש יצאה עם בן זוגה בטרמפים מהיישוב יד בנימין לקדומים, ונדרסה למוות. בעלה, איתמר, נפצע באורח בינוני. בקדומים המתינו להם באותו זמן בני משפחה וידידים במטרה לחגוג עימם את "7 הברכות". תושבת קדומים: "חיכינו שהחתן והכלה יגיעו לאירוע, ואז נודע לנו על התאונה. ליבנו ניבא רעות, אך עד שלא הגיעה הבשורה הרעה לא פיזרנו את השמחה. היישוב שרוי באבל"
טרגדיה בקדומים שבשומרון: אביה וייל, צעירה בת 22, שנישאה לבחיר ליבה, איתמר בוקע, רק ביום רביעי שעבר נהרגה אמש (יום ב') בתאונת דרכים סמוך ליד בנימין, באזור גדרה, בדרכה לטקס שהכינו לכבודה בקדומים.
אתמול, בשעות הערב המוקדמות, יצאו בני הזוג לנסוע לטקס "שבע ברכות" שארגנו חבריהם לאחר החתונה ביישוב קדומים בו גרים הוריה של אביה ואז מכונית פגעה בהם, בזמן שניסו לעצור טרמפ. הכלה נהרגה במקום, החתן פצוע באורח בינוני ומאושפז בבית החולים "קפלן" ברחובות.
אביה וייל ואיתמר בוקע הם ממפוני גוש קטיף שהחליטו להקים את ביתם ביישוב יד בנימין. השניים יצאו ככל הנראה אתמול בשעות אחר הצהריים לנסיעה בטרמפים לקדומים ואז פגעה בהם מכונית פרטית. עד כה לא ברורות נסיבות התאונה, האם נפגעו כשעמדו לצד הדרך או כאשר חצו את הכביש בשעת דמדומים שהקשתה על הנהג הפוגע להבחין בהם.

הכירו בגוש קטיף. אביה ובעלה איתמר צילום: רפרודוקציה
פחות משבוע אחרי החתונה שרר אמש אבל כבד ביישוב קדומים. התאונה קטעה את שמחת החתן והכלה שנמשכת במגזר הדתי שבעה ימים, כאשר בכל ערב נערך טקס "שבע ברכות" אצל חברים ובני משפחה אחרים לחתן ולכלה.
אביה, הצעירה שנהרגה, היתה בת שירות לאומי ביישוב נווה דקלים שברצועת עזה ומשסיימה את השירות קבעה את מקום מגוריה בנווה דקלים שם גם הכירה את בעלה לעתיד איתמר שהוא תושב שדמות מחולה. אביה למדה במכללת טוהר ושלבה לימודים אקדמאים במכללת אשקלון המהווה שלוחה של אוניברסיטת בר אילן.
פינוי גוש קטיף כלל כמובן גם את בני הזוג שעדיין לא נישאו אך תכננו להקים בו את ביתם. השניים עברו עם המפונים ליישוב יד בנימין והחלו בתכנון חתונתם שהייתה כאמור בסוף השבוע שעבר.
"בחופה היה משהו ממש קדוש"
מיכל אגמון, תושבת קדומים, שהיתה בחתונה סיפרה ל-ynet: "החתונה הייתה במלון דיפלומט בירושלים. זו היתה חתונה צנועה בהוראת הרבנים והיה ממש משהו קדוש בתוך החופה. אחר כך זו הייתה חתונה שמחה במיוחד. הכלה חייכה ורקדה והייתה שמחה במהלך כל הערב. קשה לקלוט שאסון כזה קוטע את כל השמחה הזו בבת אחת".
אגמון סיפרה על הדקות הקשות אמש שעברו על ידידי המשפחה: "חיכינו שהחתן והכלה יגיעו ל'שבע ברכות' ופתאום נודע לנו על התאונה. ליבנו ניבא לנו רעות ועד שלא הגיעה הבשורה הרעה לא פיזרנו את השמחה. כעת היישוב שרוי באבל".
הבעל, איתמר, שנפצע כאמור באורח בינוני נכנס אמש בשעות הערב לחדר הניתוח להמשך טיפול. נהג המכונית הפרטית נפצע באורח קל והמשטרה ממשיכה בחקירת התאונה.
פראמדיק מד"א, יבגני שולמן, סיפר ל-ynet: "כשהגענו למקום היו גבר ואישה צעירים פצועים באורח קשה. ביצענו פעולות החייאה בצעירה אולם רופא מד"א קבע את מותה. הגבר נפצע באורח קשה ופינינו אותו לבית החולים קפלן ברחובות, שם השתפר מצבו. הפינוי היה גם של נהג המכונית הפוגעת".
אביה, הצעירה שנהרגה בתאונה, היא בת בכורה להוריה והותירה אחריה אב, אם, אחות נוספת ושני אחים.