שתף קטע נבחר

הצעה בפריז: עוד תקופות "סיילים"

לפני מספר ימים נפתחה מכירת סוף העונה בפריז, המתקיימת בהתאם לכללים נוקשים ומכניסה את קוני כל העולם להיסטריה צרכנית. שר האוצר הצרפתי מציע להוסיף עוד תקופות מוזלות, אך יש מי שמטרפד את הצעתו. בינתיים, התורים בגוצ'י ארוכים כרגיל

פעמיים בשנה מתקיימות בפריז מכירות סוף עונה, והן מתנהלות לפי כללים נוקשים של תאריכים ואחוזי הורדות מחירים שגורמים להתרגשות רבה הן בקרב המקומיים והן בקרב התיירים הרבים המבקרים בעיר.

 

שר האוצר הצרפתי, תיירי ברטון, הציע לאחרונה להוסיף עוד תקופות של "סיילים" ללוח השנה, כדי להעשיר את האפשרויות של הצרכנים וגם, כמובן, את כיסיהם של הסוחרים. סייל החורף נפתח בפריז רק לפני כמה ימים, והתורים הארוכים בפתח חנויות הכלבו והבוטיקים של המעצבים נראים כמו טיעון מנצח לטובת הצעתו של ברטון.

 

שלא כמו ארצות הברית, בה סוחרים יכולים להחליט בעצמם על מועד תחילת מכירת סוף העונה, או גרמניה, בה אין "סיילים" אבל יש "מבצעים" ו"דילים" - צרפת מקפידה על לוח זמנים קבוע של מכירות: בינואר וביולי, במשך 4 או 6 שבועות (בהתאם למחוז), כשאחוזי ההנחות נעים בין 30 ל-70 אחוזים. 

 

לא כל הסוחרים שמחים על ההצעה החדשנית לרפורמה בתחום: בעלי חנויות בוטיק קטנות, למשל, חוששים מכך שהרווחים שלהם יקטנו, מאחר שרשתות הענק יזדרזו להיפתר מכמויות הסחורה שהן מחזיקות. שר המסחר הצרפתי, רנו דוטריי, מסכים עמם ומתנגד נחרצות להצעתו של ברטון. לעומתם, נציג איגוד עובדי חנויות הכלבו (כן, יש כזה דבר) הילל את הרעיון: "כל דבר שיש בו כדי להפיח רוח חיים בעסקים ולעודד בזבוז כסף - אנחנו בעדו".

 

מכירות החורף החלו ביום רביעי האחרון. בתי הכלבו הגדולים של פריז "גאלרי לאפייט" ו"פרינטומפ" מדווחים על הסתערות המונית, וברחובות פריז ניתן כרגע לראות כמות חריגה של שקיות המעידות על קניות ב"גוצ'י", "שאנל" ו"לואי ויטון". מכירות סוף העונה אחראיות ליותר מרבע מההכנסות השנתיות בתחום. המכירה הנוכחית תסתיים ב-20 בפברואר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שאנל. התור בכניסה אמיתי
שאנל. התור בכניסה אמיתי
צילום: איי פי
גוצ'י. מהר לפני שייגמר
גוצ'י. מהר לפני שייגמר
צילום: איי פי
מומלצים