שתף קטע נבחר

מחקר ישראלי: מיץ רימונים עשוי להועיל לחולי סוכרת

מדעני בי"ח רמב"ם והטכניון מצאו כי מיץ רימונים מכיל מעכבי חימצונים העשויים למנוע טרשת עורקים - המהווה את גורם התמותה העיקרי אצל חולי סוכרת

אוהבים לשתות מיץ רימונים? עכשיו זה גם הוכח כבריא: מחקר שנערך במרכז הרפואי רמב"ם ובפקולטה לרפואה בטכניון מגלה כי בעוד מיצים ממותקים אסורים לחולי סוכרת, צריכת מיץ רימונים משפרת את הפעילות נוגדת החימצון בגוף, ובאופן זה עשויה לעכב את התפתחות טרשת העורקים, גורם התחלואה והתמותה העיקרי בעולם.

 

חומרים מחמצנים נוצרים כתוצאה מחשיפה לעישון, זיהום, תרופות, קרינה, מזונות עתירי שומן או מזונות מעובדים. הם גורמים להצטברות רדיקלים חופשיים המובילים להתפתחות מחלות כמו טרשת עורקים, מחלות לב וכלי דם, מחלות נוירולוגיות ובהן אלצהיימר, וגם מחלות סרטן.  

 

פרופ' מיכאל אבירם, יו"ר אגף המעבדות במרכז הרפואי רמב"ם שניהל את המחקר, מעריך כי התועלת במיץ הרימונים נובעת מההרכב המיוחד של הסוכרים שהוא מכיל. בהשוואה למיצים העשירים בגלוקוז ומגבירים באופן משמעותי את רמות החימצון בגוף, מכיל מיץ הרימונים אנטי אוקסידנטים המעודדים פעילות חימצונית שהיא אחד הסימנים הראשונים המבשר על התפתחות טרשת העורקים.

 

לחולים שהשתתפו במחקר ניתנו מידי יום במשך שלושה חודשים 50 מ"ל של מיץ רימונים. בתום המחקר התגלה כי רמת החימצון צנחה בכ-50 אחוז. עוד נמצא כי בשעה שסוכר הענבים מעלה את רמות החימצון בשיעור של עד 37 אחוז, הרי שסוכר הרימונים מקטין את רמות החימצון בשיעור של עד 72 אחוז.

 

צריכת מיץ הרימון הפחיתה את מדדי החימצון לא רק בנוזל הדם, אלא גם בתאי הדם: במחקר נצפתה ירידה בחימצון בשיעור של עד 71 אחוז בתאי

הדם הלבנים מסוג מונוציטים-מקרופאגים, המהווים חלק מרכזי במערכת החיסון.

 

"צריכת מיץ רימונים על ידי חולי סוכרת משפרת את הפעילות האנטי חימצונית בגוף", אמרו החוקרים, "כך היא עשויה למנוע את התפתחותה של טרשת העורקים, המהווה גורם התחלואה והתמותה העיקרי אצל חולי הסוכרת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיץ רימונים. נוגד חימצון
צילום: פני אלימלך
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים