שתף קטע נבחר

במרצ בוחרים: "יותר נחמד פה מאשר בליכוד"

אחרי הליכוד ושינוי ולפני מפלגת העבודה בוחרים היום חברי ועידת מרצ-יחד את נציגיהם לכנסת באווירה רגועה יחסית. חברי הכנסת המכהנים יחד עם המועמדים החדשים ניסו לתפוס מקום בשתי החמישיות הראשונות ברשימה. בהצבעה השתתפו 87% מחברי ועידת מרצ-יחד

21 מתמודדים מתחרים היום (ב'), במסגרת דירוג רשימת מרצ-יחד לבחירות הקרובות לכנסת. חברי הכנסת המכהנים והמתמודדים החדשים הגיעו כבר בשעות הצהריים המוקדמות לביתן 15 בגני התערוכה בתל-אביב, כדי להצביע ולשכנע את חברי המפלגה לבחור בהם. כמו בליכוד ובעבודה גם במרצ-יחד מדברים על רשימות חיסול. בשעה 20:00 נסגרו הקלפיות. אחוזי ההצבעה עומדים על 87%.

 

במסגרת הבחירות המקדימות ("פאנל"), מתמודדים המועמדים בניסיון להשיג את המיקום הגבוה ביותר ברשימה. כל מתמודד הודיע מראש לוועדת הבחירות האם הוא נאבק על מקום בחמישייה הראשונה בלבד, על מקום בחמישיות הראשונה והשניה, או רק במסגרת החמישייה השניה.

  

צילום וידאו: ירון ברנר

 

ח"כ חיים אורון, המתמודד על מקום בצמרת, אומר: "ההרגשה שלי טובה מאוד, גם באופן אישי וגם באופן כללי. הבחירות מתנהלות בסדר מופתי ואני מקווה שהתוצאה בסוף תשקף את הרצון המשותף של כולם".

 

הבחירות מתנהלות בסדר מופתי, אולם מאחורי הקלעים דיברו רבים מחברי המפלגה על רשימות חיסול ורשימות מומלצים, שעשויות להוריד חלק מהמועמדים לתחתית הרשימה. "אני לא יודע מה משקל הרשימות ואני לא יודע כמה הן משפיעות. אני לא אומר שאין מעגלי השפעה. יש לי הרגשה שאהיה בכנסת הבאה. הייתי רוצה להיות במקום הראשון אך לא אקפוץ מהגג אם זה לא יקרה", אמר ח"כ אורון.

 

ח"כ רן כהן אמר: "בשל ניסיוני הרב אני לא מרגיש שהמשחק גמור, אני יכול לומר שההרגשה שלי טובה מאוד ואני מעריך שאהיה במקום הראשון אחרי יוסי ביילין, אולם המשחק לא גמור עד שמגיעות התוצאות, זאת משום שדילים וטריקים יכולים לשנות את האווירה למרות שהיא בעדי".

 

גם ח"כ זהבה גלאון שיבחה את האווירה הטובה והודתה שקשה לחוש את הדופק בקרב הבוחרים. "האווירה כאן הרבה יותר נחמדה מאשר במרכז הליכוד. קשה לחוש את הזרמים התת-קרקעיים אך יש כאן קרב מכובד. כל אחד רוצה להגיע כמה שיותר גבוה". 

 

ח"כ לשעבר אילן גילאון הודה שבאווירה השקטה יחסית, אין לו מושג איזה מקום הוא ייבחר: "התחושה שלי היא אמנם טובה, אך אין לי שום קנה מידה לגבי המצב האמיתי. אם תהליך הבחירות היה מתנהל לפי רצון הציבור, אז הכל היה הרבה יותר נוח. אבל זה לא עובד ככה ויש קבוצות, תתי קבוצות וקבוצות נגד קבוצות, כך שאין לי מושג לאיזה מקום אבחר. בכל מקרה החיידק הפוליטי שלי לא יעלם ואני אמשיך להתמודד במערכות הבחירות הבאות בכל תוצאה שתתקבל".

 

הסופרת ד"ר צביה גרינפילד ציינה  את תחושתה הטובה. הבוקר פרשה ברגע האחרון הצנזורית לשעבר, רחל דולב מהמירוץ. ההערכה היא שפרישתה של דולב עשויה לסייע לגרינפילד במסגרת הבחירות. במצב בו בכל חמישייה מובטח ייצוג מינימאלי של לפחות שני מקומות לנשים, עשויה גרינפילד למצוא את עצמה במקום השישי ברשימה בסוף הערב. "התחושה שלי היא טובה מאוד, התקבלתי למרצ בהתלהבות. אני מקווה שהאנשים ישימו אותי במקום בו הם מוצאים לנכון, כאשר המטרה שלי היא להיות בחמישייה הראשונה. בכל מקרה אני אכבד כל הכרעה", אמר גרינפילד.

 

בית מפוצל פוליטית

 

מבין חברי הוועידה שהגיעו להצביע, הייתה גם מרים צבעוני מכרמיאל. צבעוני היא פעילת שמאל בנשמתה, בשעה שבעלה ובנה הם פעילי ימים מובהקים: "אני סוציאליסטית ופעילת שמאל בנשמתי מזה שנים רבות ואילו בעלי הוא תומך נלהב של הפלג הימני בליכוד מבין תומכיו של עוזי לנדאו ובני הוא פעיל של מנהיגות יהודית באזורנו. אני, בעלי ובני הם הדמויות הפוליטיות בבית וכשיש בינינו ויכוחים העניינים לעיתים מתלהטים. למרות זאת אנחנו לא ילדים ואנחנו לא מנסים להשפיע על הדעות בבית. אנחנו חיים בשלום ובסובלנות זה עם דעותיו של זה ומכבדים איש את רעהו במיוחד כשבעלי ובני הם שומרי מצוות", אמרה צבעוני.

 

"לעיתים קורה שהויכוחים מתלהטים בסוגיות פוליטיות שעל הפרק כמו האירוע שקרה בחברון לדוגמא, אולם בעלי ובני מצד אחד ואני ושלושת בנותיי מצד שני חיים עם הכל בשלום. בעלי אפילו הביא אותי לכאן להצביע היום". סיפרה צבעוני שבמשך שנים רבות נמנתה גם על תומכי שינוי.

 

"פוליטיקה בלי שנאה"

 

יו"ר המפלגה סיכם בסיפוק את יום הבחירות. "אני בטוח שתהיה לנו נבחרת נפלאה. להבדיל ממפלגות אחרות, אנחנו יכולים להיות גאים בדרך בה אנחנו בוחרים את הנבחרים שלנו. יש כאן עיתונאים שאמרו לי שהיו כאן בשבוע שעבר וסיקרו בחירות מקדימות של מפלגה אחרת (הכוונה לליכוד-ר.נ) ושאי אפשר להשוות. זה חלק מהייחודיות שלנו ואנו מוכיחים כל השנים שאפשר לעשות פוליטיקה בלי שנאה, בלי לכלוך וגם ברגעים המותחים ביותר, אנשים לא מוותרים על החברות".

 

עד הרגע האחרון ניסו המתמודדים להשפיע על המצביעים שהגיעו ולנסות ולמשש את הדופק בנוגע למצבם בקלפיות לקראת התוצאות של הבחירות שייוודעו במהלך הלילה. רבים מבין המצביעים דיברו על קבוצות מועדפות שהתגבשו לקראת ההצבעה. בין היתר סומנו גלאון, מיכל רוזין, ח"כ לשעבר מוסי רז ואולי אף גילאון כמועדפים על ידי אנשיו של רן כהן.

 

מנגד נראה כי בסביבת ביילין זכו לתמיכה אורון ואולי אף וילן, גרינפלד, שאול אריאלי, עיסאווי פריג' ואורי זכי (לשעבר דוברו של ביילין). מי שזכו לתמיכתם של אנשי הקיבוץ הארצי הם אורון ווילן.


פורסם לראשונה 16/01/2006 18:36

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרצ-יחד
הרגשה טובה. כהן
צילום: אלי אלגרט
צילום: ארז ארליכמן
לא אקפוץ מהגג. אורון
צילום: ארז ארליכמן
צילום: אלי אלגרט
קרב מכובד. גלאון
צילום: אלי אלגרט
רק מצביע. ביילין
צילום: אלי אלגרט
מומלצים