שתף קטע נבחר

בקרוב: חנות מוזיקה ישראלית בנוסח iTunes

כך אמר ראש מחלקת אכיפה בסניף הישראלי של הפדרציה לתקליטים בכנס של המרכז למשפט וטכנולוגיה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה. במקביל, הפדרציה לא נסוגה מהאיומים לתבוע גולשים המשתפים מוזיקה בניגוד לחוק

בחודש הקרוב אמורה לקום ביוזמת הפדרציה לתקליטים חלופה חוקית בישראל לרשתות שיתוף הקבצים, כך גילה היום (ג') מוטי אמיתי, ראש מחלקת אכיפה בסניף הישראלי של הפדרציה לתקליטים. אמיתי אמר את הדברים בכנס של המרכז למשפט וטכנולוגיה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.

 

לדברי אמיתי, האתר החדש יכלול 95% מרפרטואר המוזיקה הישראלית, והגולשים יוכלו לרכוש

באמצעותו שירים. ל-ynet נודע, כי האתר החדש יופעל על ידי חברת MSN ישראל, בבעלות משותפת של אינטרנט זהב ומיקרוסופט.

 

היום פועלים בישראל שתי חנויות מוזיקה מקוונות - songs.co.il ו- imusic.co.il, אולם הראשונה כוללת רק את הקטלוג המוזיקלי של "אן אם סי" והשניה של "נענע דיסק".  האתר החדש צפוי לכלול את הקטלוג המוזיקלי של כל חברות המוזיקה הגדולות בישראל - "הליקון", "אן אם סי" ו"הד ארצי". "אנחנו מברכים על האתר החדש ומשתפים איתו פעולה", אמר ל-ynet זאב שליק, מנכ"ל "אן אם סי".

 

לדברי שליק, האתר החדש לא ייהנה מבלעדיות. "נשתף פעולה עם כל שחקן נוסף שירצה לפתוח חנות מוזיקה באינטרנט". אתר songs.co.il ימשיך לפעול במקביל לאתר החדש, הוא ציין.

 

"אם לא תהיה ברירה - נתבע גולשים"

 

במקביל, הפדרציה לא נסוגה מהאיומים (הלא ממומשים בינתיים) לתבוע גולשים המשתפים מוזיקה בניגוד לחוק. "אנחנו לא רוצים לתבוע משתמשי קצה, אך אם לא תהיה לנו ברירה - נעשה זאת" אמר אמיתי בכנס.

 

הכנס שנערך בעקבות התביעה של חברות המוסיקה והתקליטים נגד מפעילי האתרים Lionetwork ו-Lala שהסתיימה בשבוע שעבר בהסכם פשרה בין הצדדים. במהלך הכנס התקיים פאנל בהשתתפות נציגי חברות התקליטים ושני האתרים שנתבעו.

 

"נמשיך לתבוע אתרים"

 

"אנו רואים את הסכם הפשרה כניצחון", אמר מוטי אמיתי בפאנל. "בכוונתנו להמשיך הלאה בתביעות נגד אתרים דומים". אמיתי הציג את מדיניות האכיפה של הפדרציה וטען שאם לא תהיה דרך אחרת להגן על זכויות יוצרים, הפדרציה תיאלץ לתבוע את הגולשים".

 

"אין לנו כוונה לפגוע בכל אוהבי המוסיקה האמיתיים בישראל". אמר אמיתי. "עם זאת, הציבור חייב להבין שהפקת דיסק היא יקרה מאוד ונעה בין 60,000 דולרים ל-100,000 דולרים, לא כולל יחסי ציבור והפצה שאתרי האינטרנט מתיימרים להחליף".

 

במקביל, אמיתי ציין כי הפדרציה מנסה לקדם חקיקה בנושא חוק זכויות יוצרים וחוק מדיה דיגיטלית. "לא ייתכן שישראל לא תתאים את עצמה לטכנולוגיות חדשות. החוקים הקיימים בנושא הם חוקים מנדטורים מתחילת המאה הקודמת שיש לעדכנם וכן להוסיף חוקים חדשים בהתאם לטכנולוגיות הקיימות".

 

אתרי השיתוף: "הטכנולוגיה תנצח"

 

עו"ד יורם ליכטנשטיין, שייצג את אתר להלה בבית המשפט, אמר בכנס ש"אם חברות המוזיקה לא יתעשתו, הטכנולוגיה תנצח. צריך פתרון של חלופות סבירות והגיוניות".

 

שי לב ארי, מפעיל אתר ליונטוורק, שנתבע על ידי חברות התקליטים, אמר בדיון כי "אי אפשר להפוך את כל הציבור לעבריין, וגם אי אפשר להילחם בטכנולוגיה: "יסגרו אתר מסוים, אז ייפתח אתר אחר. במקום להילחם בטכנולוגיה, צריך לזרום איתה", הוא אמר. גם לב ארי תומך במודל של מוזיקה חוקית, אך הדגיש שעל מודל זה לענות על צורך הציבור ב"מוזיקה כאן ועכשיו".

 

עורך הדין, ערן פרזנטי, שייצג את התובעים במשפט, התגונן מפני שאלות הסטודנטים בכנס, ואמר כי הטכנולוגיות לשיתוף קבצים הן "כמו מכולת שמחלקת קניין של אחרים לכל דורש, ללא תמורה". לדבריו הנזק שנגרם לתעשיית המוזיקה אדיר. בסיום הכנס הודה עו"ד פרזנטי שגם הוא הוריד קבצים מהרשת, אבל רק לצורך הכנת התביעה נגד האתרים.

 

רבים מבין משתתפי הכנס הצביעו בתחילתו והודו שהם מורידים קבצים מהרשת (אחרי הבטחה של אמיתי שלא יתבע אותם). על פי תוצאות הצבעה נוספת בסוף הדיון - איש מהם לא השתכנע שהפדרציה צודקת.

פורסם לראשונה 17/01/2006 18:28

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים