שתף קטע נבחר

פיתוח: סוללה עשויה מנגיפים

צוות חוקרים מאוניברסיטת MIT פיתח שיטה חדשה באמצעותה ניתן 'לגדל' סוללה נטענת על ידי שימוש בנגיפים. לדברי החוקרים, בעתיד ניתן יהיה לייצר סוללות זעירות וגמישות, הנושאות כמות רבה של אנרגיה

אנג'לה בלצ'ר מאוניברסיטת MIT בארצות-הברית מנסה לייצר אלטרנטיבה מעניינת לסוללות שאנו מכירים: היא "מגדלת" סוללות במעבדתה, בעזרת וירוסים.

 

בלצ'ר קיבלה את הרעיון בעקבות בחינת האופן שבו משתמש הטבע לייצור חומרים. קונכיית שבלול הים היא דוגמה מצוינת, שכן החומר ממנו היא מורכבת נוצר בקנה מידה מיקרוסקופי וזה הופך אותו לחזק במיוחד. הצוות של בלצ'ר חקר את אופן הבנייה של הקונכיות הללו, ופיתח בעקבות המחקר שיטה שבאמצעותה ניתן "לגדל" סוללות נטענות על-ידי שימוש בווירוסים. 

 

הצוות משתמש בווירוסים שהפונדקאי שלהם הוא חיידק. כאשר מערבבים את החיידקים הללו עם מתכת או חומרים אחרים נוצר חומר הדומה לזה שמשמש את יצרני הסוללות כיום. תהליך השכפול הטבעי של הווירוסים, שבאמצעותו הם מתרבים, מביא לגידול בחומר הזה, וכך בעצם "גדלה" לה סוללה.

 

להערכת הצוות, בעתיד ניתן יהיה לייצר בשיטה הזו סוללות קומפקטיות ואולי אפילו גמישות, שאוגרות יותר עוצמה. "בסופו של דבר ניתן יהיה להשתמש בווירוסים וחיידקים לבניית כל חומר – החל מתאי שמש ועד בדים", הם אומרים. "בשלב זה, איננו פוסלים דבר"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים