שתף קטע נבחר

2 קסאמים נחתו דרומית לזיקים; אין נפגעים

ירי מקרי או תחילתה של הסלמה חדשה? שתי רקטות קסאם נורו לעבר מדינת ישראל ונפלו דרומית לזיקים. אין נפגעים ולא נגרם נזק. על פי ההערכות, את הירי ביצעו פעילי פתח, שארגונם הודיע כי אינו מחויב עוד לרגיעה

שתי רקטות קסאם נורו הערב (שבת) לעבר שטח מדינת ישראל ונפלו מערבית ליישוב ישראלי דרומית לזיקים, בצפון הנגב המערבי. איש לא נפגע ולא נגרם כל נזק. כוחות הביטחון עורכים סריקות בניסיון לאתר מיקום הנפילה המדויק.

 

על פי ההערכות, פעילי פתח הם האחראים לירי, ובכוונתם אף להגביר אותו בימים הקרובים. בכיר בגדודי חללי אל-אקצה אמר היום ל-ynet כי הפתח וגדודי חללי אל-אקצה אינם מחוייבים לכל ההסכמים הקודמים של ההנהגה הנוכחית, ובכלל זה הסכמי הרגיעה.

 

אתמול נורה פלסטיני שחצה את גדר המערכת בצפון רצועת עזה. כוחות צה"ל זיהו את הפלסטיני סמוך לגדר המערכת והחלו במרדף אחריו. תחילה בוצע לעברו ירי הרתעתי, אך הוא המשיך בתנועה לעבר שטח ישראל. הכוחות לא זיהו על גופו אמצעי לחימה, אבל לאור מנסותו בוצע ירי לעבר פלג גופו התחתון והוא נפגע ברגלו.

 

הפלסטיני פונה לקבלת טיפול בבית החולים "ברזילי" באשקלון. לפי ההערכות, מדובר באדם שביקש לחדור לישראל לצורך חיפוש עבודה, אולם לאור העובדה שהצליח לחדור כמה מאות מטרים אל תוך שטח ישראל, יבדקו בצה"ל את פעולת הכוחות. "ישנם מספר מעגלי אבטחה סביב רצועת עזה, הפלסטיני זוהה, נסגר מעגל סביבו ולבסוף הצליחו הכוחות לעצור אותו", הסביר גורם צבאי. "ברור שעדיף שכל אירוע יסתיים בשטח הפלסטיני או על הגדר, אבל בהחלט לא מדובר במחדל".

 

ביום חמישי, זיהתה מערכת שחר אדום במועצה האזורית שדות נגב שיגור של רקטת קסאם לעבר שטח ישראל. קצין הביטחון של המועצה, רפי בביאן,

אמר ל-ynet כי נערכו סריקות לאיתור הרקטה, שככל הנראה נפלה בשטח פתוח. לא היו נפגעים. 

 

הקסאמים נורו בעקבות דיווחים על כך שחיילי צה"ל ירו למוות בילדה פלסטינית בת 7, איה אלסטל, סמוך לגדר ההפרדה במרכז רצועת עזה, באזור מעבר כיסופים. בצה"ל אמרו כי הדמות שזוהתה באזור שהתה בשטח המרוחק מיישוב פלסטיני ונשאה על גבה תיק גדול.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
(ארכיון)
(ארכיון)
צילום: אורי יערי
מומלצים