חללי אל-אקצה: לא רוצים דנים בשטחים
חודשיים אחרי שעיתון דני פרסם סדרת קריקטורות ששמה ללעג את הנביא מוחמד, המוסלמים ברחבי העולם זועמים. בשטחים קוראים לכל הדנים לעזוב כדי לא להיפגע, ערב הסעודית החזירה מקופנהאגן את השגריר
מתחממת החזית בין גורמים איסלאמים לדנמרק. עשרות פעילי אל-אקצה ופעילי תנועת הפתח הפגינו היום (ראשון) בכיכר המרכזית בשכם, קראו סיסמאות נגד דנמרק ואיימו לפגוע ביעדים דניים בשטחים.
ההפגנה היא המשך למחאות הרבות מצד מוסלמים ברחבי העולם בעקבות פרסום סדרת קריקטורות בעיתון הדני "יילנס-פוסטן", בהם הושם ללעג הנביא מוחמד. הקריקטורות - בהן בין היתר נראה הנביא מוחמד חובש לראשו טורבן דמוי פצצה - עוררו זעם רב בקהילה המוסלמית בדנמרק והמחלוקת חצתה גבולות והפכה לאירוע בינלאומי.
ממשלת דנמרק התנצלה על הפגיעה באיסלם אך בה בעת התעקשה כי הפירסומים הם בגדר חופש העתונות. ועם זאת, הפרשה גרמה למתיחות בין קופנהגן למספק מדינות איסלמיות ביניהם סעודיה וכוויית. לוב הודיעה היום כי החליטה לסגור את השגרירות שלה בדנמרק במחאה על הפרשה וההתעלמות לטענתם, של הממשלה בקופנהגן מהעניין.
במהלך ההפגנה בשכם איימו הפעילים לפגוע באינטרסים של דנמרק בשטחים ודרשו מכל הנציגים והפעילים הדנים לעזוב את האזור באופן מיידי. בנוסף דרשו אנשי הארגון מאזרחים דנים שתכננו להגיע לשטחים, שלא לעשות זאת כדי להימנע מפגיעה.
המפגינים דרשו מהציבור הפלסטיני להפסיק כל סוג של קשר עם דנמרק במחאה על מה שהגדירו כ"פגיעה הקשה ברגשות המוסלמים".
בכיר בגדודים אמר ל-ynet: "הקמפיין הדני נגד הנביא מוחמד הוא חלק מהמלחמה והמערכה הצלבנית שמנהל המערב נגד המוסלמים בעולם".
אותו בכיר הדגיש כי אין כל קשר בין ההפגנה היום לבין ההתפתחויות האחרונות בשטחים והפסד הפתח לחמאס. "הקשר היחיד בין הבחירות להפגנה הזו הוא שאנו מקיימים אותה באיחור של מספר ימים", אמר. "אבל זוהי הפגנה למען האסלאם ונגד אוייבי האסלאם. אנחנו לא מעוניינים שדנים יהיו פה ואנו שוקלים את הדרכים לפעול נגדם בשטחי הרשות".
בתוך כך קראה אתמול הוועידה המוסלמית העולמית - ארגון המקיף 57 מדינות - לכל המוסלמים להקפיד ולמחות נגד הדנים אך ורק בדרכי שלום. "אנו מבקשים מכל חברי האומה האיסלאמית לבטא את דיעותיהם באופן רגוע ובצורה מתורבתת, ולא להיגרר לטעויות אשר אינן הולמות את דרכו של הנביא מוחמד", נאמר בהודעת הארגון.
ערב הסעודית, מולדת האיסלאם והמקום בו נולד הנביא מוחמד, החזירה את שגרירה מקופנהאגן בשבוע שעבר, משום שלטענתה לא עשתה דנמרק מספיק מאמצים בכדי לפייס את המאמינים לאחר פרסום הקריקטורות.