שתף קטע נבחר

חוגגים עם דגים - 8 מתכונים ימיים

אוהבים מאכלי דגים אבל חסרים לכם רעיונות לבישול? לחנוך בר-שלום יש בשבילכם שמונה מתכוני דגים מצויינים - ממרק ועד דג אפוי בתנור

דניס אפוי עם שיני שום אדמונית אפויה עם ריחן דג חריף עם טוסטים של שום מרק עשיר של דגי ים וזעפרן 
סלמון ברוטב צנובר ולימון פורל בעראק ובצל ירוק מושט ברוטב לימון ונענע ברבוניות ברוטב יין לבן 

דניס אפוי עם שיני שום

 

המרכיבים:

2 דגי דניס טריים ונקיים במשקל של כ-500 גרם כל אחד

1/2 כוס יין לבן יבש

1/2 כוס שמן זית

200 גרם שום

60 גרם חמאה

4 ענפי רוזמרין או טימין או זעתר

מלח, פלפל שחור טרי

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים את היין ושמן הזית לתבנית חסינת חום, מוסיפים את שיני השום ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, עדיין ללא הדגים.
  2. חורצים פס לאורך כל דג, מורחים אותם בחמאה, ממלאים בעשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל. מכניסים את הדגים לתנור ואופים עם שיני השום כ-20 דקות נוספות. אפשר להגיש עם פרוסות תפוחי אדמה ובטטות אפויות.

 

חזור למעלה
אדמונית אפויה עם ריחן

 

המרכיבים:

8 פילטים של אדמונית, נקיים מעצמות

מיץ משני לימונים

3 כפות שמן זית

4 שיני שום כתושות

1/2 כוס עלי ריחן טריים

5 כפות פירורי לחם

60 גרם חמאה רכה

מלח, פלפל שחור טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים מיץ לימון, שמן זית ושום, מורחים באופן שווה על הפילטים ומשהים במקרר למשך 4 שעות.
  2. מערבבים במעבד מזון את הריחן ופירורי הלחם עד שהתערובת אחידה.
  3. מוציאים את הדגים מהמשרה, מנגבים אותם ומניחים אותם בתבנית משומנת זה לצד זה, כשהעור כלפי מטה. מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את פירורי הלחם, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. מורחים את התערובת באופן שווה על הדגים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, כ-10-8 דקות.

 

חזור למעלה
דג חריף עם טוסטים של שום

 

המרכיבים:

1 ק"ג פילה לוקוס חתוך למנות של 100 גרם

5 כפות שמן תירס

50 גרם מיץ לימון

80 גרם שום טרי כתוש

2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1/2 1 כוסות מים

3 כפות רסק עגבניות

3 פלפלים אדומים יבשים (לא חריפים) חתוכים גס

20 פרוסות בגט קלויות

6 שיני שום כתושות

1 כוס כוסברה קצוצה

שמן זית, מלח פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את שמן הזית והשום והפלפלים במחבת רחבה ומאדים כדקה. מוסיפים את הרסק והמים ומבשלים כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את שאר התבלינים והדגים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
  3. מועכים במעבד מזון שום, כוסברה, שמן זית, מלח ופלפל למחית חלקה. מורחים את הבגטים ומגישים עם התבשיל.
  • אפשרות נוספת היא להוסיף 6 כפות כוסברה טרייה לפני תום הבישול, ולהגיש עם חלה טרייה.

 

חזור למעלה
מרק עשיר של דגי ים וזעפרן

 

מתכון של יוסי ענבר

 

המרכיבים:

1/2 2 ק"ג דגי ים שונים, כולל הראשים, מנוקים וחתוכים לפרוסות ברוחב 4 סנטימטר

1/4 כוס שמן זית

3 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות

6 שיני שום כתושות

500 גרם עגבניות בשלות מקולפות וחתוכות לקוביות

2 גרם זעפרן מושרה ב-5 כפות מים רותחים

2 ליטר מים

צרור עשבי תבלין טריים קשורים בחוט הכולל: ענף טימין, ענף רוזמרין, עלה דפנה, ענף אורגנו, ענף סלרי, 3 ענפי פטרוזיליה ו-3 ענפי שמיר

3 כפות רסק עגבניות

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת מחצית מכמות שמן הזית. מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומטגנים את פרוסות הדגים כ-2 דקות מכל צד. מטגנים ביתרת שמן הזית את הבצל 4-5 דקות, מוציאים ומניחים בצד.
  2. מסדרים את המרכיבים בסיר עם מכסה באופן הבא: דגים, בצל, שום, עגבניות, זעפרן (עם הנוזלים). מכסים במים, מוסיפים את זר התבלינים, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה או עד שהדגים רכים.
  3. מוציאים בעזרת כף מחוררת את תכולת המרק, זורקים את זר התבלינים ואת ראשי הדגים. את נוזלי המרק מחזירים לסיר. טוחנים את הדגים ללא העור והעצמות, מחזירים למרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים חם מאוד. מומלץ להגיש עם צלוחיות של קרוטונים וגבינה חריפה מגוררת.

 

חזור למעלה
סלמון ברוטב צנובר ולימון

 

המרכיבים:

פילה סלמון במשקל 1 ק"ג בעובי של כ-2 ס"מ

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כף גרגרי כוסברה

1 גבעול טרגון

לציר:

1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לפרוסות

3 גזרים מקולפים והתוכים לפרוסות

2 גבעול- סלרי חתוכים

1 כרשה (חלק לבן בלבד), מנוקה ופרוסה

2 בצלים מקולפים ופרוסים

1 עלה דפנה שבור

1/2 1 כוסות יין לבן יבש

5 כוסות מים

מלח ופלפל

לרוטב:

2/3 כוס שמן זית

1/3 כוס מיץ לימון

1 כפית גרגירי כוסברה כתושים

קליפה מגוררת מחצי לימון

4 כפות צנוברים קלויים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל חומרי הציר לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות. מסננים ושומרים בצד.
  2. מניחים את הפילה הסלמון על נייר כסף אוספים את הקצוות, יוצרים מעין סירה, ומניחים בתבנית חסינת חום. מרתיחים את הציר ויוצקים על הדג עד כדי כיסוי של 1/2 מהדג. מפזרים מעל חמאה, טרגון, וגרגירי כוסברה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, כ-12-15 דקות. אם פילה הסלמון דק יותר, זמן האפייה ישתנה בהתאם.
  3. מניחים את הסלמון על צלחת הגשה, מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

 

חזור למעלה
פורל בעראק ובצל ירוק

 

המרכיבים:

4 דגי פורל טריים ונקיים

מעט קמח

מלח, פלפל

3/4 חבילה (75 גרם) חמאה מעורבת עם 5 כפות שמן תירס

4 בצלים ירוקים פרוסים, החלק הלבן בנפרד והחלק הירוק בנפרד

2 שיני שום כתושות

8 כפות עראק

שקית שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הדגים במלח ופלפל וטובלים בקמח. מחממים את החמאה והשמן במחבת כבדה ומטגנים את הדגים כ-3 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת ושומרים במקום חם.
  2. מוסיפים למחבת את השום והבצל הירוק (החלק הלבן) ומטגנים כדקה. מוסיפים את העראק ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי מחצית. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט.
  3. מוסיפים את יתרת הבצל הירוק ואת מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את הדגים על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.

 

חזור למעלה
מושט ברוטב לימון ונענע

 

המרכיבים:

4 מושטים טריים ונקיים במשקל של כ-450 גרם כל אחד

1 כוס קמח

מלח ופלפל

2/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס שמן זית

3 כפות נענע טריה קצוצה

3 שיני שום טרי קצוצות

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. חורצים חתכים באלכסון משני צידי הדג. מתבלים את המושטים במלח ופלפל וטובלים בקמח. מחממים את השמן בסיר רחב לטיגון עמוק ומטגנים כל דג כ-10-8 דקות.
  2. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל.

 

חזור למעלה
ברבוניות ברוטב יין לבן

 

המרכיבים:

1/2 1 ק"ג ברבוניות טריות בגודל בינוני- גדול שטופות ונקיות

3 כפות מיץ לימון טרי

1 כוס שמן זית

2 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים

5 שיני שום פרוסות

2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה גס

1 כפית רוזמרין טרי קצוץ

6 עלי דפנה

5גרגרי פלפל אנגלי

10 גרגירי פלפל שחור

10 גרגירי פלפל אנגלי

2 מסמרי ציפורן

1/2 כוס יין לבן יבש

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים בתבנית חסינת חום את הברבוניות, מטפטפים מעל את מיץ הלימון, ומשאירים בצד. יוצקים את שמן הזית למחבת רחבה ומטגנים את הבצל ושיני השום עד שקיפות. מוסיפים את יתרת החומרים ומבשלים עד שכמות היין תרד לכדי מחצית.
  2. יוצקים את תכולת המחבת על הברבוניות באופן שווה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 30 דקות או עד שכמות הנוזלים מתאדה כמעט לגמרי.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רון 'שפאץ' כהן
מלך הים התיכון. לוקוס
צילום: רון 'שפאץ' כהן
מומלצים