שתף קטע נבחר

  • חדשות וכתבות

העתיד: צגים גדולים וגמישים לסלולר

אינטרנט סלולרי אמיתי ידרוש בקרוב צגי טלפון גדולים ואיכותיים יותר. בפיתוח: צגים גדולים וגמישים, שאפשר לגלגל כמו נייר

כדי שנוכל ליהנות באמת מאפשרויות התוכן שיציעו הטלפונים הסלולריים של העתיד, המכשירים הללו יזדקקו למסך הרבה יותר טוב מצגי ה- LCD הקטנים המותקנים בהם כיום. כל מי שצפה אי-פעם בסרטון וידאו בטלפון יסכים, שגודל המסך הוא עדיין אחת המגבלות המשמעותיות שנותרו בעידן שבו הטלפונים הסלולריים משוכללים ועשירים מאי-פעם.

 

את הבעיה הזו אמורים לפתור המסכים הנגללים, שיוכלו להיפתח בעת הצורך כדי לאפשר למשתמש לצפות בתמונות, בסרטונים ובמשחקים בגודל נורמלי ובאיכות משופרת.

 

המסכים הנגללים יוכלו לספק את הדרישה הגוברת לצגים גדולים יותר במכשירים הניידים, מבלי שהיצרניות ייאלצו להגדיל לשם כך את הטלפון או את צריכת החשמל שלו. המהלך יהיה משתלם לכולם: מסכים גדולים יותר יגבירו את דרישת המשתמשים למידע בכל מקום ובכל זמן (לשמחת הספקיות), ביקוש שיגדיל את תעבורת הנתונים על הרשתות ויפתח את הדרך ליישומים חדשים. טכנולוגיות חדשות ושיטות ייצור מהפכניות צפויות להוזיל מש מעותית את עלויות הייצור של הצגים הללו.

 

למשל: "הדפסה" על משטחי פלסטיק שקופים. התהליך דומה מאוד להזרקת הדיו ממדפסות ביתיות, רק שהמצע הוא מצע פלסטיק במקום נייר, ובמקום דיו מדפיסים חלקיקים אורגניים פולטי אור בטכנולוגיית OLED. החלקיקים פולטים אור כשעובר בהם זרם חשמלי, ובעזרת סידור מדוייק שלהם על פני מצע הפלסטיק ניתן לייצר תמונת מסך בצבע מלא.

 

היתרון של מסכי OLED על-פני טכנולוגיית LCD מסורתית הוא, שהם פולטים את האור בעצמם, ואין צורך לספק להם תאורת-צד או תאורה אחורית כדי לשפר את יכולת הצפייה במסך.

 

המשמעות: איכות תצוגה טובה יותר בכל תנאי תאורה, לצד חיסכון משמעותי בחיי הסוללה. אף שאת מסכי ה-OLED ניתן לייצר על זכוכית קשיחה, לשימוש במשטחי פלסטיק שקוף יש כמה יתרונות: המסכים המיוצרים מהם קלים ועמידים יותר בפני חבטות, הם גמישים וניתן לגלגל אותם ממש כמו נייר.

 

עבור טלפונים חכמים ברמה גבוהה, שמצויידים גם במעבדים מהירים, במערכות הפעלה מתקדמות ורב-גוניות ובנגני וידאו מובנים, ליכולת לגלגל מסך בגודל בינוני ולפרוס אותו לשימוש בשעת הצורך יש ערך עצום.

 

בין החברות העובדות כיום על פיתוח הנייר האלקטרוני CDT, פיליפס E-Link ו-Plastic Logic. צפייה בסרט או גלישה באינטרנט על-גבי צג זעיר, שגודלו כמה אינצ'ים רבועים בסך-הכל, היא אף פעם לא תענוג גדול. זו אחת הסיבות לכך, שרבים עדיין נרתעים מהאינטרנט הסלולרי. מסך נגלל וגדול יותר יוכל לאפשר לנו להפיק ערך אמיתי מאפשרויות המולטימדיה המתקדמות שמציעים הטלפונים החדישים ולהפוך את המחשב הנייד למיותר.

 

פיליפס: חסכוני באנרגיה

 

באביב שעבר הבטיחו בחברת פיליפס להתחיל בייצור מסחרי של צגים גמישים כבר במהלך 2007. בתערוכת CES שנערכה החודש בלאס-וגאס הציגה החברה אב-טיפוס של מסך כזה, המבוסס על טכנולוגיה של חברת E-Link  ומריץ את מערכת ההפעלה הניידת של מיקרוסופט.

 

הצג בנוי על מצע פלסטיק דקיק ועוביו מגיע לכ-100 מיקרון (0.1 מילימטר בסך הכל), בגודל אלכסון של חמישה אינץ'. הוא מציע הפרדה בסיסית של 240X320 פיקסלים ואפשר לקפל אותו לגליל בקוטר הקטן מ-7.5 מ"מ (!).

וזה לא הכל: המסך חסכוני מאוד בצריכת אנרגיה. במצב סטטי – למשל, כאשר הוא מציג טקסט – הוא לא צורך אנרגיה בכלל.

 

קל לקרוא בו גם כאשר נמצאים בחוץ או בחדר המואר באור חזק. החדשות הפחות טובות הן, שהמסך מציע בשלב זה רק ארבעה גווני אפור, וגם לא ברור איך אפשר להפוך אותו למסך מגע, אם בכלל.

 

סמסונג: הענק הגמיש

 

דווקא OLED? גם טכנולוגיות ותיקות יחסית יכולות ליהנות מהחידושים האחרונים. סמסונג, למשל, הציגה את מסך ה- LCD הגמיש הגדול בעולם, בגודל שבעה אינץ' ובהפרדת VGA 480X640. מסך הפלסטיק צבעוני, אך מציע גמישות מוגבלת יחסית, ולא ניתן לגלגל אותו כמו המסך של פיליפס. עם זאת, הפלסטיק לא נשבר כשמעקמים אותו ומאפשר גמישות גדולה בעיצובים תעשייתיים, הדורשים מסכים צבעוניים וחדים שהם לא בהכרח ישרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נייר אלקטרוני גמיש
צילום: איי פי
מומלצים