שתף קטע נבחר

עזרא: "השוטרים ראויים לברכה על מילוי המשימה"

השר הממונה מתייצב היום מאחורי המשטרה ונותן לה גיבוי מלא: "המשטרה לא רואה במבצע הפינוי כישלון. פציעת הרבה אנשים היא מצערת אך נובעת מהאלימות שהופעלה נגדם. היתה תקיפה של עשרות שוטרים". לדבריו, "נפיק את הלקחים שלנו. אבל ברור לי לחלוטין שאילולא ההתנגדות האלימה ואילולא הכוונה של המפגינים לפגוע בשוטרים, האירוע היה נגמר אחרת"

"המשטרה ביצעה את עבודה בעמונה כדין והשוטרים ראויים לברכה על מילוי המשימה כפי שהוטלה עליהם על ידי ממשלת ישראל". כך אמר הערב (יום ה') ל-ynet השר לביטחון פנים גדעון עזרא.

 

 

ביום שאחרי, כשבעמונה נמנו מעל 200 פצועים, נתן השר לביטחון פנים גיבוי מלא למפכ"ל למפקדים בשטח ולשוטרים עצמם, אשר התעמתו בצורה קשה עם המתנחלים. "המשטרה לא רואה במבצע הפינוי כישלון, להיפך. פציעתם של כל כך הרבה אנשים היא מאוד מצערת אך היא נובעת מהאלימות שהופעלה נגד השוטרים. היתה תקיפה של עשרות שוטרים. פתאום תקיפת שוטרים הפכה לדבר נורמלי וטריוויאלי", אמר עזרא.

 

אך לדברי השר עזרא, יש להבחין בין האירוע בעמונה לבין האירועים של ההתנתקות בגוש קטיף. "צריך לזכור ששם התרכזו הרבה פחות אנשים בשטח אחד. לבד מזאת, בעמונה מראש באו המפגינים במטרה לפגוע בשוטרים ובכוחות המפנים. השוטרים ביצעו את מלאכתם בעוד המתנחלים ביקשו להפריע להם, להפר את החוק, להפר הנחיות ממשלה ולהפר צו של בג"ץ".

 

עם זאת לא שולל השר את בדיקת האירועים וההתנהלות של מפקדי המשטרה והשוטרים: "אני אומר בצורה חד משמעית, משטרת ישראל חוקרת ומתחקרת את האירועים בעמונה. התחקירים מתבצעים במספר אגפים וזרועות של המשטרה. כל הממצאים יועברו למפכ"ל וחקירתם תמוצה. אם יש למאן דהוא תלונות, הוא מוזמן להפנות אותן למחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים".

 

עזרא הוסיף: "אני מאוד מקווה שלא יחזרו אירועים כאלה, בוודאי שאני מצטער על כמות הנפגעים הגדולה. אנחנו נפיק את הלקחים שלנו. אבל ברור לי לחלוטין שאילולא ההתנגדות האלימה ואילולא הכוונה של המפגינים לפגוע בשוטרים, האירוע היה נגמר אחרת. אני מקווה שלא נזדקק להפעלת כוח כזאת בעתיד. אולם, אנו אמונים על אכיפת החוק וביצוע הנחיות הממשלה, וכך המשטרה תעשה גם בעתיד. צריך לזכור שיש תהליך של הסלמה שעברנו מאז האירועים לפני כשבועיים בחברון, האירועים ביצהר וכריתת עצי הזית. גם המתנחלים צריכים לעשות את חשבון הנפש שלהם. לא נותר לי אלא לאחל החלמה לפצועים ולהתפלל שאירועים כאלה לא יחזרו", אמר השר.

 

גם "בצלם" דרשו חקירה, ולרשטיין: "הרגשה מצוינת" 

 

מימין ומשמאל נשמעה מוקדם יותר הדרישה לפתוח בחקירת ארועי האתמול בעמונה. אפילו אנשי ארגון "בצלם" פנו ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה שיורה לחקור את השימוש המופרז בכוח משטרתי. בפנייה ציין הארגון כי על המחלקה לחקירת שוטרים לבדוק חשדות לעבירה על החוק בפקודות שניתנו, ובאלימות שהפעילו שוטרים גם כלפי מפגינים שלא התנגדו באופן אקטיבי, ולא תקפו שוטרים.

 

בתגובה לקריאה בקרב השמאל להקים ועדת חקירה בנושא הארועים בעמונה אמר ראש המועצה האזורית בנימין פנחס ולרשטיין: "ההרגשה היא מצוינת, זו תחושה שמדובר בשיקולים ענייניים. זו הרגשה יותר טובה מאשר מישהו מהימין היה קורא להקים ועדת חקירה. אין ספק שהמשטרה קיבלה הנחייה לשבור לנו את העצמות. כל מי שהיה בתוך הבתים חטף מכות כאשר הם רק ישבו על הרצפה מחובקים, הם הגיעו מראש עם אלות, ושוב כדי לשבור את העצמות".

 

מוקדם יותר התבטא בעניין גם נשיא המדינה, משה קצב. לדבריו, "אני עדיין נתון תחת הרושם הקשה שהותירו בי מראות הפינוי בעמונה. אתמול נחצו קווים אדומים. אסור למנהיגי המתיישבים לשתוק מחשש שיבולע להם. מנהיגי המתיישבים שתקו מחוסר אונים או חולשה. אם הם שתקו מחשש שיבולע להם, יש בכך חוסר אחריות".

 

לדבריו, "האלימות לא הייתה הכרחית ואני מגנה את הפגיעה בכוחות הביטחון. משטרת ישראל - גם היא צריכה לתת הסבר על השימוש בסוסים ובאלות".

  

ח"כ יולי תמיר, יושבת ראש מטה ההסברה של העבודה, הפתיעה כשהעלתה גם היא את הדרישה להקמת ועדת חקירה שתבדוק את הכשלים שהובילו לאלימות הקשה במהלך פינוי עמונה. לדברי תמיר, אירועי אתמול והתוצאה הקשה שבסופם, "מוכיחים את חוסר יכולתו ואוזלת ידו התיפקודית" של אהוד אולמרט כראש ממשלה. "לא ייתכן כי פינוי גוש קטיף עבר כמעט ללא נפגעים, ופינוי מאחז של תשעה בתים ריקים גבה מאות פצועים", הוסיפה תמיר.

 

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אחיה ראב"ד
עזרא. "השוטרים ראויים לברכה"
צילום: אחיה ראב"ד
צילום: גיל יוחנן
"פציעת הרבה אנשים היא מצערת"
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
ולרשטיין. "כולם חטפו מכות"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים