שתף קטע נבחר

סקירה: עכבר הגיימרים G7 של לוג'יטק

לוג'יטק משווקת את ה-G7 כעכבר אלחוטי המיועד במיוחד לגיימרים, אך הוא אינו עומד בציפיות

כידוע לרבים, לוג'יטק היא אחת החברות המובילות בתחום הציוד ההיקפי למחשב בכלל ובתחום העכברים והמקלדות בפרט. חברה זו היא שהביאה לעולם את העכבר האלחוטי הראשון עוד בשנת 1984, אשר עבד בעזרת תקשורת אינפרה אדום. מאז אותה שנה, השם לוג'יטק הפך להיות שם נרדף לעכברים אלחוטיים, ופיתוחם של עכברים אלו לא נפסק במהלך השנים - החברה המשיכה לפתח עכברים אלחוטיים טובים יותר ויותר.

 

למרות זאת, היה ברור כי הלייזר הוא העתיד של העכברים הביתיים בשנים הבאות. יתרונות מנוע הלייזר ברורים למדי על פני כל שאר הטכנולוגיות הקיימות היום בשוק, שכן מנוע זה מאפשר דיוק ברמה גבוהה מאי פעם וכן אפשרות עבודה על משטחים חלקים עוד יותר, הודות לרזולוציית הסריקה הגבוהה שלו.

 

על כן, היה ברור כי גיימרים רבים יעדיפו לעבור לעכברי הלייזר (בין אם החוטיים ובין אם האלחוטיים) כאשר אלו יצאו לשוק. ה-MX1000, בו לא חסרו בו פגמים, היה אמור להיות העכבר שלוג'יטק ייעדה לשוק הגיימרים, אך בשל משקלו הרב יחסית הוא לא התקבל בברכה. עכבר ה-G7 בו עוסקת ביקורת זו הוא העכבר שאמור להחליף את ה-MX1000 ולהחזיר את הגיימרים להשתמש בעכברים אלחוטיים מבוססי לייזר של חברת לוג'יטק.

 

ספינת הדגל

 

עכבר ה-G7, ספינת הדגל של לוג'יטק בתחום העכברים האלחוטיים, אינו חורג בעיצובו מהסטנדרט של החברה. בדומה לסדרת ה-MX, מדובר בעכבר המתלבש על הכף היד בצורה מושלמת, אך שוב מתאים רק לימניים שבינינו. גוף העכבר עשוי מפלסטיק חלק (בשונה מעכבר ה-MX700 לו היה מגע נעים וקטיפתי), ולכן עבודה ממושכת עם ה-G7 גורמת להזעה וכן להרגשת חום ושמנוניות בכף היד, הרבה יותר מכל עכבר אחר שבדקנו.

 

בקדמת העכבר נמצאת הגלגלת המצוידת בטכנולוגיית ה-Tilt שמיקרוסופט חשפה לראשונה לפני מספר שנים, המאפשרת גלילה גם לרוחב העמוד. מעל לגלגלת נמצאים שני לחצנים לשינוי ה-DPI (רזולוציית הסריקה) בצורה מהירה ונוחה, המקלים על המעבר מתוכנה לתוכנה ובין תוכנות למשחקים הדורשים דיוק גבוה יותר, או לחילופין שינוי מהירות העכבר באופן מהיר תוך כדי משחק.

 

בצידו השמאלי של העכבר מצוי כפתור בודד שפעולת ברירת המחדל שלו היא Back בדפדפן (ניתן לשינוי על ידי הדרייבר), אך בולט בחסרונו כפתור נוסף בצד זה שהופיע בעכברים הקודמים של החברה והקל בהרבה את הגלישה ברשת.

 

בחלקו העליון של העכבר נמצא מערך נוריות המציג את רמת ה-DPI הנוכחית, ולאחר 3 שניות מתחלפת התצוגה על מנת להראות את מצב טעינת הסוללה. המעבר בין המצבים מלווה באפקט דהייה (Fade) הנותן הרגשה "הייטקית”.

 

חיבור מסורבל

 

העכבר מצויד במשטחי PTFE (טפלון), המאפשרים תנועה חלקה במיוחד של העכבר על מרבית המשטחים, כאשר מומלץ מאוד להשתמש בפד איכותי לעכבר כדי למנוע את שחיקת הטפלון ואת הצטברות הלכלוך על משטחים אלו.

 

טווח הקליטה של העכבר הוא גדול במיוחד, שכן הוא תפקד גם ממרחק של חמישה מטרים ועם קיר באמצע. הטווח גדול יחסית לעומת העכברים הסטנדרטיים המגיעים לטווח של כשלושה מטרים בלבד. כמו כן, יש לציין כי במהלך הבדיקות המקלט והעכבר נמצאו בקרבת נתב אלחוטי, וטלפון אלחוטי העובד בתדר של 2.4Ghz, ואנו לא הרגשנו בכל פגיעה שהיא בביצועי העכבר.

 

יש לציין כי בעכבר זה לא קיים כפתור ה-Connect אליו התרגלנו בעכברים אלחוטיים אחרים, והוא הוחלף ברצף פעולות די מסורבל לביצוע פעולת Connect (סינכרון בין העכבר למקלט): יש להחזיק את לחצן העכבר השמאלי לחוץ ובו זמנית ללחוץ על כפתור on/off שבתחתית העכבר, לאחר מכן (כשהלחצן עדיין לחוץ) יש ללחוץ כחמש פעמים על הלחצן הימני ולבסוף לשחרר את הלחצן השמאלי.

 

לוג'יטק רואה בעכבר ה-G7 את גולת הכותרת שלה הן עבור הגיימרים והן עבור המעצבים הגרפיים, כאשר שני השווקים הללו דורשים דיוק ללא פשרות, לכן, בחנו את העכבר באמצעות כמה תוכנות גרפיות ומשחקים. בהתחלה היה לנו קשה להתרגל לדיוק ולמהירות של העכבר, ולחיצה על כפתורים (בעיקר בתוכנות Office) הייתה מעט קשה להסתגלות, שכן בכל פעם גם הכפתור הסמוך היה נלחץ, אך היתרון הבולט של העכבר הוא האפשרות לשינוי רמת הדיוק שלו, כך שניתן היה להגיע לרמות DPI גבוהות יותר עם הזמן, לאחר תקופת ההסתגלות.

 

שיפור משמעותי ב-Battlefield 2

 

העכבר נבדק על מגוון רחב של משטחים בשלל צבעים וחומרים, ובכולם הוא סיפק ביצועים יוצאים מן הכלל. המשטחים היחידים עליהם העכבר אינו מתפקד כראוי הם משטחים שקופים כגון פרספקס,

זכוכית ומראות. Photoshop CS2 - בחננו את העכבר בתוכנה גרפית נפוצה זו על ידי ביצוע מספר פעולות בסיסיות של בחירה, חיתוך וציור. העכבר הציג ביצועים מרשימים בדיוק ובצורה החלקה שבה העריכה והציור זרמו.

 

שינוי הרגישות תרם מאוד, שכן בעבודה עם רמות Zoom שונות ניתן היה לשנות את הדיוק ולקבל תוצאות טובות הרבה יותר ביחס לעכברים סטנדרטיים. ציור קווים באלכסון מעולם לא היה פשוט יותר, סוף סוף נפטרנו מבעיית "המדרגות" שהייתה נוצרת כאשר העכבר היה קופץ מעט בציור קו אלכסוני.

 

Battlefield 2 – במשחק זה הבחנו בשיפור משמעותי ביותר. שימוש בכלי רכב ומתקני נשק המפוזרים ברחבי המפה נעשה קל ונוח מתמיד. במקום לגרור את העכבר כמה ומכמה פעמים על המשטח כדי לבצע סיבוב של 360 מעלות, ניתן היה לבצע פעולה זו על ידי תזוזות קלות ביותר של העכבר, לאחר כיוון DPI גבוה – הדבר תורם מאוד למשחק באופן כללי, ובפרט כאשר נמצאים בתוך כלי רכב כבדים, או בעת השימוש בנשק צלפים.

 

חדש אבל סובל מקשיים

 

השימוש בכפתור ההתאמה האישית שנמצא בצידו של העכבר כמקש קיצור לטעינה או להצגת תפריט הפיקוד, יעיל מאוד ותורם לזרימה של המשחק, תוך הפחתת הסיכון להיפגע מאש אויב כאשר אינך רואה את שדה הקרב.

 

סיכום

 

לוג'יטק משווקת את ה-G7 כעכבר אלחוטי המיועד במיוחד לגיימרים, אך הוא אינו עומד בציפיות. העכבר החדש סובל גם הוא מכמה קשיים ובעיות בסיסיות בתכנונו ובעיצובו, בדומה לעכבר ה-MX1000, שלא היה מיועד לגיימרים. לא רק שה-G7 לא מתקן את הפגמים והבעיות של ה-MX1000, במקרים מסוימים הוא אף יוצר בעיות חדשות. 

 

רק בנקודה אחת אנו רואים שיפור לטובה: בעוד ה- MX1000 היה עכבר גדול, כבד ומגושם למדי, ה-G7 הוא עכבר בגודל רגיל למדי ובעל משקל תחרותי ביותר אל מול העכבר השולחני החוטי הרגיל.

 

יתרונות

 

  • ביצועים מעולים במשחקים ובתוכנות גרפיות
  • מותאם למבנה כף היד
  • טווח קליטה גדול במיוחד
  • טעינה מהירה של הסוללות (Boost Mode)
  • משטחי טפלון חלקים (PTFE)
  • תצוגת מצב הסוללה ופרופיל על גבי העכבר
  • כפתורים הניתנים לתכנות + גלגלת Tilt
  • מקלט קטן ונייד

חסרונות

 

  • חיי סוללה קצרים מאוד
  • מיועד למשתמשים ימניים בלבד
  • דרייברים "כבדים" למדי
  • עיצוב פלסטיק לא נעים 

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet

 

ציון סופי:

 

לחצו כאן לקריאת הגירסה המלאה של הביקורת באתר HWzone.co.il .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים