שתף קטע נבחר

פשוט פשטידה - הסוד הוא במילוי

הפשטידות לא הכי באופנה בזמן האחרון וחבל שכך. ריח הגבינות הנעים ומראה הציפוי השחום והמבעבע הופכים אותן לאופציה נפלאה לאירוח

רגע לפני שהמטבח המוקפץ השתלט על הארץ, משלו הפשטידות בכיפה. שולחן האירוח המושלם כלל גבינות ויין, או סלטים ופשטידות (במיוחד אם הן מכילות פטריות מקופסה, תרד, גבינה בולגרית או ירקות).

 

היום איבדו הפשטידות מעט מזוהרן, וחבל שכך. הן קלות להכנה, מתאימות לתקופת החורף, והעיקר - כל כך טעימות. ריח הגבינות ומראה הציפוי השחום והמבעבע, המופיעים כשהפשטידה נשלפת מהתנור, הם צירוף שקשה לעמוד בו. זיכרו: המילוי עושה את הפשטידה. לכן, היו יצירתיים והקפידו שבעתיים על איכות החומרים.

 

 

פשטידת בטטות, בצל וגבינת עזים

 

המרכיבים:

500 גרם פרוסות בטטה

150 גרם פרוסות בצל מטוגנות

50 גרם חמאה

2 כפות קמח

2 כוסות חלב חם

1 גליל של גבינת "פרומעז"

קורט אגוז מוסקט

1 כף טימין טרי קצוץ

1 ביצה טרופה

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את פרוסות הבטטה עד שיזהיבו. מחממים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב החם תוך כדי עירבוב ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
  2. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש ומצננים.
  3. מוסיפים את הביצה הטרופה והטימין ומערבבים. מסדרים את פרוסות הבטטה והבצל בתבנית חסינת אש. יוצקים מעל את הרוטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-40-35 דקות.

 

 

פשטידת כרישה, גבינה בולגרית וזיתים

 

המרכיבים:

5 כרישות (חלק לבן בלבד)

1 שמנת מתוקה

75 גרם גבינה בולגרית מסוננת מנוזלים ומפוררת

3 ביצים

50 גרם גבינת "טל העמק" מגוררת

2 כפות עירית פרוסה דק

10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. חורצים את הכרישות לאורך ושוטפים היטב. פורסים ומבשלים במים עד שיהיו שקופות. מסננים.
  2. מערבבים היטב עם שאר החומרים ויוצקים לתבנית חסינת חום בקוטר 26 ס"מ.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-40 דקות.

 

 

פשטידת מקרוני ובשר

 

מתכון מתוך הספר "100 הפשטידות של נירה רוסו".

 

המרכיבים:

1 (500 גרם) חבילה מקרוני

500 גרם בשר בקר (או עגל) טחון

1 חציל קטן קלוף וקצוץ

1 כוס בצל קצוץ

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שמן

1 עגבניה טרייה חתוכה לקוביות

מלח

פלפל

1/2 כוס יין אדום

לרוטב בשמל לציפוי:

2 כפות מרגרינה (חמאה, למי שאינו שומר כשרות)

3 כפות שמן תירס

1 כוס קמח

2 כוסות מרק צח (או חלב, למי שאינו שומר כשרות)

מלח

מעט גבינה צהובה מגוררת (אפשרי, למי שאינו שומר כשרות)

2 ביצים טרופות

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את המקרוני עד שיתרככו (אבל לא יותר מדי). מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הבשר, החציל, הפטרוזיליה, העגבניה, המלח והפלפל. מוסיפים את היין, מערבבים היטב ומבשלים עד שכל הנוזלים יתאדו.
  2. הציפוי: ממיסים את המרגרינה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ויוצרים רביכה. מוסיפים את המרק (או החלב) תוך בחישה מתמדת, עד שנוצרת בלילה חלקה ואחידה. מוסיפים מלח (ומי שרוצה, גם גבינה). כשהבלילה מתקררת, מוסיפים את הביצים הטרופות.
  3. משמנים תבנית מלבנית ומצפים בפירורי לחם. שמים מחצית מכמות המקרוני ויוצקים מעל מעט רוטב בשמל. שמים מעל את כל רוטב הבשר ועליו את שאר המקרוני. יוצקים מעל את הרוטב שנותר, ואם רוצים, מגרדים מעליו גבינה לציפוי. אופים ב-180 מעלות במשך שעה, או עד שהרוטב עוטה קרום שחום זהוב.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלות להכנה ומתאימות לעונה. פשטידות
מומלצים