שתף קטע נבחר

אכלתם פעם במערה? מדריך למסעדות ובתי קפה עם גימיק

מחפשים מקום מיוחד לחגיגת יומולדת? נמאס ממסעדות רגילות? קבלו מדריך למסעדות ובתי קפה שמציעים גימיק: החל במסעדה הנמצאת במעמקי הים או במערה, דרך כזו בה אוכלים במיטות וכלה במסעדה בה משלמים כמה שרוצים. הדפיסו ושמרו

לוקיישן זה הכל - מיקום מיוחד קונספט - הרבה יותר מאוכל שקיפות - מהמטבח ועד לשירותים מתפנקים - אוכלים, נחים וצופים בסרטים 

העם בציון אינו מסתפק עוד במסעדות שהן רק מסעדות. כשם שספרי הילדים היותר מצליחים הם אלה הכוללים תאטרון בובות, כדור מתנפח או פאזל - כך ענף המסעדות נעזר בגימיקים. עם ישראל לא אוהב לצאת פראייר והוא אוהב מסעדה שהיא גם ספא, קפה שהוא גם מיצג או בקיצור: שלוש בעשר. המסעדות המציעות אטרקציה מיוחדת מצליחות למשוך קהל רב למשך זמן קצר, ועל כך יעידו התורים להזמנות במסעדת המטוס ("747") שנפתחה ברחוב הירקון לפני כשנתיים וחצי ונסגרה תוך זמן קצר, "עוגת גבינה" שנפתחה באבן גבירול ממש לפני חג השבועות האחרון ונסגרה תוך חודשים ספורים, "בודי סושי" (אכילת סושי מגוף של דוגמנית) שהוצע במסעדת "טוקיו שנחאי" בבת ים לזמן קצר בלבד, פאב ללא עישון שנסגר, ועוד.

 

מסעדות חדשות מתחרות ביניהן על השרותים הכי מיוחדים, האוכל הכי ביזארי, החוויה הכי מפוקפקת. למעשה לא המצאנו דבר, אנחנו רק מחקים את מה שקורה בעולם הגדול: בברלין נפתחה מסעדה לאנורקסים לפני כשנה; באמסטרדם נפתחה מסעדה בתוך חממה; בפאריס, ציריך וקלן נפתחו מסעדות חשוכות לחלוטין; בפאריס נפתחו שתי מסעדה המתמחות במרכיב אחד: האחת מציעה מאכלים מתפוחים בלבד, והשניה- מעגבניות. יתר הגימיקים כבר הגיעו אלינו מזמן.

 

מכירים עוד מסעדות עם גימיקים מיוחדים? ספרו לנו על כך בתגובות.

 

 

לוקיישן זה הכל - מיקום מיוחד

 

מסעדה מתחת למים - אם אתם רוצים להציע נישואין מתחת למים, כשצוללן יפתיע את בת-זוגכם בשלט "התינשאי לי" באמצע הארוחה, תצטרכו להדרים עד אילת. גשר באורך 8 מטרים מוביל אותך אל קומפלקס בתוך הים, שהוקם לפני שבע שנים, הכולל דיסקוטק ובית קפה מעל פני הים, ומסעדה מתחת לפני הים, בעומק שישה מטרים. למסעדה 96 חלונות המשקיפים לשונית האלמוגים הצמודה (והמטופחת ע"י המסעדה), מאה מקומות ישיבה ותפריט שעיקרו דגים ופירות ים, כך שניתן להשקיף על דגים ולאכול דגים בו בזמן. המסעדה מתורגלת במיוחד בהצעות נישואין: מלבד הצוללן ניתן לארגן גם פרחים, טבעת על צלחת וסרט וידאו שינציח את הכל. "מאוד רומנטי כאן, מאוד מרשים", מספר אורי וקנין, מנהל המסעדה, "אנשים מאוד אוהבים את השקט. מאוד רגוע. אנשים כאן בהלם מהיופי של הים".

 

  • "כוכב הים האדום", בין מלון "מרידיאן" למלון "הסלע האדום", אילת, טל' 08-6347777.

 

לגעת בשמיים - המסעדה הכי קרובה להגדרה של מסעדה בשמיים היא מסעדת 2C הממוקמת בקומה ה-49 של מגדלי עזריאלי. זוהי המסעדה הגבוהה במזרח התיכון. מכאן ניתן להשקיף על כל תל- אביב ועל הים. המסעדה מציעה מטבח גורמה בסגנון צרפתי-ים תיכוני. אלפי האורות המנצנצים בלילה מבטיחים אווירה רומנטית, מה שהפך את המקום לאחד היעדים הפופולאריים להצעות נישואין ואפשר אפילו להשיג, באמצעות המסעדה, מסוק שינחית את הזוג על המנחת הממוקם על גג הבניין, שם כבר יחכה להם צוות מלצרים עם שלט "התינשאי לי".

 

  • "2C", מגדלי עזריאלי, המגדל העגול, קומה 49, ת"א. טלפון 03-6081990.

 

מסעדה במערה - רוצים לאכול בתוך מערה? רביע אבו נאסף, דרוזי מלבנון אשר הגיע לישראל בנסיבות מוזרות וטראגיות גם יחד (הסיפור המלא התפרסם כאן),

הקים מסעדה לבנונית בתוך מערה טבעית. המסעדה מציעה אוכל לבנוני-מזרחי, סלטים מיוחדים הכוללים מבחר עלים שרביע מלקט מן הטבע, ובשר על האש. במסעדה 70 מקומות ישיבה בתוך המערה ועוד 50 במרפסת. המסעדה פתוחה כרגע רק בסופי שבוע (מומלץ להזמין מקום מראש) והחל מה-15 במרץ המסעדה תהיה פתוחה במשך כל ימות השבוע, להוציא את ימי שני. "אנשים לא נלחצים לשבת בתוך מערה"? אני תוהה. "לא, הכל בסדר" מרגיע רביע, "זה משהו מיוחד פה. אנשים יושבים במערה ולא רוצים לצאת. זה כיף חבל על הזמן".

 

  • "המערה", הכביש הראשי, פקיעין (ליד מעלות). טל' 04-9972001.

 

מסעדה שקופה באמצע השוק - באמצע שוק הכרמל, בין ירקות לחזיות, קמה לפני שבועיים מסעדה חדשה בשם "בוחא", שפירושו עראק תאנים. מאחורי היוזמה עומד שף צעיר (25) בשם אלעד הרוש, שעבד ב"רפאל", "גוצ'ה" ו-"מסה" עד שהחליט לפתוח מקום משלו, ודווקא בשוק. "כאן הכל מתחיל", הוא אומר, "כל בוקר באים הנה גדולי השפים, לראות ירקות. לקבל השראה". חלונות הזכוכית הכפולים מנתקים את המסעדה מהמולת השוק ובו בזמן מאפשרים לצפות בה, "אני אי באמצע השוק", אומר אלעד. המטבח מוגדר "ביסטרו אוריינטלי" והמחירים סבירים בהחלט. ומה עושים כשנגמרים הירקות במטבח? מושיטים יד החוצה? "אני מרים טלפון לאחת הבסטות ותוך כמה שניות מקבל מה שחסר לי, הכל טרי-טרי". לא מומלץ להתקרב בערב לפני שמסיימים את הנקיון של השוק, דהיינו בין 19:30 ל-21:00 בערב.

 

  • "בוחא", רבי מאיר 42, פינת רח' הכרמל (אמצע השוק), ת"א. טל' 077-3232422.

 

 

חזור למעלה
קונספט - הרבה יותר מאוכל

 

ניתוח גרפולוגי עם הקפה - על שרידי "קפה לאון" המיתולוגי קם לפני שמונה חודשים "דו קפה". מאחוריו עומדים יעל שובע, גרפולוגית בעלת נסיון של עשרים שנה, ובן זוגה, דוד פינשטיין. כל שולחן שמזמין ב-80 שקל ומעלה בשעות הערב, זכאי לניתוח גרפולוגי אחד חינם. יעל מקדישה לניתוח כל כתב יד רבע שעה ואז מעבירה את הדברים ל"מנותח" במשך עשר דקות לערך, אחד על אחד. הניתוח שהכינה יעל לחברתי ת' התגלה כמדויק, אם כי ת' התלוננה שלא חידשו לה דבר. אם לא רוצים לאכול או לשתות דבר, אפשר לקבל ניתוח תמורת 80 שקל. אם יש תור ולא מספיקים לקבל ניתוח גרפולוגי אפשר לקבל זיכוי לפעם הבאה. "רצינו לפתוח בית קפה ושלא יהיה סתם בית קפה", אומרת יעל, "יש פה ערך מוסף. עניין. רציתי להביא את הגרפולוגיה לקהל יותר רחב". ואם חשבתם לגשת עם כתב יד של מישהו אחר- לא תזכו לקבל ניתוח עבורו, "אני רוצה להמשיך לכבד את המקצוע הזה", אומרת יעל.

 

  • "דו קפה", רחוב בוגרשוב 51, ת"א. טלפון 03-6298712.

 

מקדש שוקולד - אכלתם במסעדה? אכלו את הקינוח כאן. זו לא מסעדה, לא פטיסרי, וגם לא בית קפה. זה בית לשוקולד, בר קינוחים, כמו בניו יורק. לכאן מוזמנים השוקוהוליקים לפינוק על טהרת השוקולד. אפשר לשתות שוקולטה חמה, עשויה משוקולד אמיתי וחלב חם, להתענג על "פנטזיית שוקולד", שהיא צלחת

המכילה חמישה קינוחי שוקולד, ביניהם "טירוף בננות, קרמל ושוקולד" לצד משקה שוקולד לבן חם ומעט חריף, המכיל צ'ילי וקינמון. אפשר לאכול במקום ממבחר הפרלינים הטריים (יש פרלין פרג לפורים!) ואפשר לקנות קרם שוקולד למריחה על הגוף, ליקרים של שוקולד, חומרי גלם להכנת שוקולד ועוד. מאחורי היוזמה עומדים השוקולטייר רואי גרשון, שהיה איש הייטק עד לפני שלוש וחצי שנים (והיום חולם על תכנית טלוויזיה שתעסוק בשוקולד) ואשתו שרון, שהיתה גם היא אשת הייטק עד לאחרונה. יחדיו הם מציעים במקום מבחר סדנאות (יש סדנת פיסול ארוטי!), עיתון שוקולד, ועוד. "אתה בא עם כמיהה למתוק", אומרת שרון, "ויוצא מאושר".

 

  • "ROY CHOCOLATE" - מקום של שוקולד, רחוב יד חרוצים 15, ת"א. טלפון 03-6874411.

 

הקונספט: כפית - על התקרה מורכבת מנורה שעשויה מ-300-400 כפיות, על הקיר: הגדרת המילה כפית על פי מילון אבן שושן, 12 כפיות מודבקות על פלטות

 מתכת על התקרה, ובשולחנות הגבוהים ובבר שוחות מאות כפיות מתחת למכסה זכוכית. ברוכים הבאים לכפית, קפה-קונספט שנפתח לפני כשבועיים. מי שהקים את הקפה "האדריכל אמר לי שצריך למצוא למקום גימיק עיצובי", מספר ערן הוכמן, הבעלים, "התחלנו מפולי קפה, עברנו למזלגות ולכפות. בסוף הגענו לכפיות". בזכות קשרים אישיים ערן הצליח להשיג תרומה של מאות כפיות מחברת "מכסף", המייצרת סכו"ם. התפריט הוא תפריט רגיל של בית קפה, בקרוב תתווסף לכל כוס קפה כפית קטנה עשויה משוקולד וצפויות גם מנות בכפיות. בינתיים המטבח מעניק טעימות חינם מקינוחים על גבי כפית, ליד הקפה.

 

  • "כפית", שדרות חן 54, פינת כיכר רבין, ת"א. טלפון 03-6950228.

 

מסעדה לילדים - "זה המקום בו אתה לא צריך לדאוג איך הילדים שלך מתנהגים", מצהיר יניב שוורץ, מנהל מסעדת דיאדה, "מותר הכל, מותר ללכלך. כאן אתה לא אמור להרגיש פדיחה כשהילדים שלך שוברים את המסעדה". דיאדה (שפירושו קשר משמעותי בין שני אנשים) מוגדרת כבית להורים וילדים. בחוץ מוצבת טרמפולינה ומשחקים מפוזרים בכל פינה. לכאן מגיעים הורים עם ילדיהם לשלל פעילויות: משיעור יוגה לילדים ועד שיעור עיסוי לתינוקות. המטבח מתמחה באוכל לילדים, הן מבחינת גודל המנות, טעם המנות וצורת ההגשה. התפריט כולל שניצל, צ'יפס, פתיתים, קציצות, קוסקוס ועוד. בזכות כלי מיוחד הילדים יכולים לבחור בעצמם אם להטביע את הפסטה בתוך הרוטב ואם לאו. בימי שלישי אחה"צ מתקיימת "הפעלת פיצה": הילדים מקבלים בצק, רוטב, גבינה ותוספות, כותבים את השם שלהם בזיתים, פלפלים או תירס על הפיצה, אופים, ולבסוף - אוכלים. בימי שישי מתקיימת קבלת שבת שבמסגרתה הילדים אופים חלות. בעתיד צפויות לקום מסעדות לילדים גם בסניפי "דיאדה" במודיעין ובפרדס חנה.

 

  • "דיאדה", שדרות בן גוריון 75, פינת אדם הכהן, ת"א. טל' 03-5222767.

 

משלמים כמה שרוצים - "סב קוץ' מילגה" פירושו בהודית: הכל אפשרי. ואכן, במסעדה שנמצאת במבנה בן שתי קומות בדרום ת"א, נדמה שהכל אפשרי. אפשר לכבס, לשחק ביליארד, להשתעשע בפלייסטיישן, לקרוא ספרים, לצפות בסרטים, לנמנם, לאכול אוכל הודי צמחוני, ובקיץ גם להתערסל על הגג. בעלי המקום, ענבר מעודד ואודי ביזאוי (26), הקימו את המקום לפני כשנה וחצי אחרי שהגיעו למסקנה שלבני גילם אין מקום המאפשר לכל אחד לעשות את מה שמתחשק לו. "חלק רוצים לשבת בבית, לשחק פלייסטיישן, חלק רוצים לשתות", אומר אודי, "פה יש הכל". המטבח צמחוני והאוכל מוגש בכל שעות היום והערב. השרות עצמי: כל אחד יכול לגשת, לקחת צלחת, להעמיס כמה שבא לו ממה שבא לו, ובסוף - לשלם כמה שבא לו. בסוף הארוחה מוגש חשבון עליו מסומנים הרבה סימני שאלה, אין סכומים. תשאיר כמה שנראה לך. "זו דרך שהיתה מקובלת בהודו בעבר הרחוק", מספר אודי. "הרעיון הוא להציע אווירה ביתית, פתוחה ומלאת אמון. בשבילנו זו עוד מוסכמה שאנחנו מנסים לשבור. הודו מגלה לאנשים שיש יותר מהגיון אחד, יותר ממציאות אחת. אנשים הוגנים - לא קורה כאן שאנשים לא משאירים כסף. לפי נקודת ההשקפה שלנו, אם נדאג לאנשים ותמיד יהיה פה טוב, בסופו של דבר זה יהיה כלכלי".

 

  • "סאב קוץ' מילגה", רחוב המשביר 22, ליד דרך יפו, ת"א. טלפון 03-6813412.

 

הקונספט: צ'רלי והשוקולדה - סרט הילדים "צ'רלי ומפעל השוקולד", ע"פ ספרו המקסים של רואלד דאל, היווה מקור ההשראה לעיצוב סניפי "מקס ברנר". הסניפים, שהם בתי קפה ושוקולד-בר גם יחד, עוצבו תוך נסיון להדמות למפעל שוקולד ישן: מכונת השוקולד מערבבת כמויות גדולות של שוקולד; צינורות חומים מובילים לבר ויוצרים

תחושה שמהם מוכנים משקאות השוקולד השונים; בלוקים של שוקולד, ארגזים מלאים בפולי קקאו ושקי אבקות שוקולד, מפוזרים בנונשלנטיות; על המדפים נמצאים כלי מעבדה מזכוכית, מלאים בסוכריות, מרשמלו ושוקולד ואפילו התפריט החמוד מדבר עם צ'רלי ומפעל השוקולד של ווילי וונקה.

 

  • "מקס ברנר", שדרות רוטשילד 45, ת"א, טלפון 03-5604570; נמל ת"א; רחוב המנופים 8, הרצליה פיתוח, טל' 9725678 -09.

 

 

חזור למעלה
שקיפות - מהמטבח ועד לשירותים

 

שרותים שקופים - רוצים לשגע מישהו? קחו אותו לכאן מבלי לספר לו על השרותים המיוחדים. תראו אותו עולה למעלה ויורד בחזרה בבעתה. השרותים כאן שקופים, הוא יאמר. "אנשים נבהלים", מספר שימי שוורץ, אחד מבעלי המקום, "חוששים להכנס. לא מבינים". אז מה בעצם קורה? אתה נכנס לשרותים ואז נדמה לך שכל מי שבחוץ רואה אותך במערומיך. אם לא תנעלו את הדלת - זה



 כדאי לנעול את הדלת. אינגריד

באמת יקרה. אתה נועל והדלת מלבינה תוך שניות אחדות. עכשיו כבר לא רואים אותך. באור יום אתה יכול לראות את המתרחש בחוץ, בשעות החשיכה לא רואים כלום. מה הטריק? אותו טריק של כל תחום ה- LCD. הדלת מורכבת משתי שכבות של זכוכית מולבנת, ביניהן נמצאת שכבה של גביש נוזלי. עם נעילת הדלת מופעל שדה חשמלי שגורם לשינוי הכיווניות של הגביש הנוזלי ההופך את הדלת לכהה ואטומה. עם פתיחת הדלת, השדה החשמלי מתנתק והכיווניות של הגביש הנוזלי חוזרת למצב האמורפי, מכאן חזרה לשקיפות. שימי שאב את הרעיון מבר בשם BAR 89 בניו יורק. "תמיד רציתי להביא את הרעיון הזה לארץ", הוא מספר. בהשקעה של כ-50 אלף דולר הוא הצליח לייצר ארבע דלתות כאלה. "גימיק זה מוסיף, זה נחמד", אומר שימי, "אבל זה לא מה שעושה את המקום. אנחנו קודם כל מסעדה".

 

  • "אינגריד", רחוב המסגר 9 פינת ריב"ל, ת"א, טלפון 03-6880022.

  

מטבח שקוף - אם אתם רוצים להשקיף על הנעשה במטבח – מסעדת פנגיאה היא הכתובת. המטבח מופרד



 שקיפות מלאה. מסעדת פנגיאה

מהמסעדה באמצעות קיר זכוכית גדול ואפשר לראות את כל המתרחש בחלקו הקדמי של המטבח.

 

  • "פנגיאה", רחוב שנקר 16, בית סופר פארם, הרצליה פיתוח. טלפון 09-9562090.

 

שידור ישיר מהמטבח - במסעדת "פרנק פיש" שנפתחה לאחרונה, בניצוחו של השף פרנק אזולאי, ניתן להשקיף על המתרחש במטבח באמצעות מסכי פלזמה ענקיים.

 

  • "פרנק פיש", רחוב אבן גבירול 74, ת"א. טלפון 03-6955447.

 

 

חזור למעלה
מתפנקים - אוכלים, נחים וצופים בסרטים

 

מסאג'ים בישיבה - מסעדת "טיירה" מציעה מסג'ים בני 7 דקות בישיבה, מידיהם של מלצרים-מטפלים, לצד תפריט בריאותי ובר חמצן. רק מטפלים מוסמכים


צילום: חן גלילי
 אוכלים ומקבלים מסאג'. טיירה (צילום: חן גלילי)

מתקבלים לעבודה כאן ואלה עובדים בשיטות טווינה, שיאצו, גרינברג ועיסוי שוודי. מסג' בן 7 דקות עולה 22 שקל. אני חוויתי מסג' בן 7 דקות מידיו של יניב - ולגמרי התחשמלתי.

 

  • "טיירה", רחוב ירמיהו 54, מול קולנוע "פאר", ת"א. טלפון 03-6047222.

 

מסאג'ים על מזרנים - הרעיון הגיע מהולנד, שם הוקמה לפני כ-15 שנה רשת בשם SUPPER CLUB. גורן טסה, הבעלים של מסעדת "לבן" בהרצליה פיתוח, חווה, נדלק והביא את הרעיון ארצה. כך קמה מסעדת "לבן" לפני כשלוש וחצי שנים וזו מציעה תפריט ביסטרו ים-תיכוני עם נגיעות אסיאתיות לצד חוויה ייחודית: הקומה העליונה משופעת במיטות / מזרונים רחבי ידיים, עליהם ניתן להשתרע ולקבל טיפול הוליסטי בן 15-30 דקות חינם מידיהם של מטפלים מוסמכים. "כל מי שאוכל או שותה מוזמן לקבל פינוק", מבטיח גורן, "תמיד יש מטפל פנוי. מקסימום מחכים עשר דקות". הכניסה מגיל 25 ומעלה. בקרוב יהיה כאן חדר פרטי גדול על טהרת המיטות, כך שקבוצות של 30-40 איש תוכלנה לסגור את המקום לעצמן. "הדגש כאן הוא על פינוק הלקוח", אומר גורן, "אמנות באוכל ואמנות בטיפול. לשתות קפה בבית קפה סתם, זה בנאלי. אנחנו מוכרים כאן חוויה טוטאלית".

 

  • "לבן", שדרות אבא אבן 27, הרצליה פיתוח. טלפון 09-9586080.

 

מסעדה עם ספא - בארבע השנים שחלפו מאז הקמתו של ספא/מסעדה "שמיים בארץ" העסק הספיק לעבור דירה פעמיים: תחילה מקיסריה למושב בורגתה, וכעת מבורגתה לקיבוץ העוגן. הישיבה היא על גבי מזרונים וכריות. מוסיקת עולם מושמעת ברקע וניחוח קטורת ונרות נישא באוויר. כאן אפשר לשלב ארוחה יפנית עם מסג' שוודי ואמבט חלב, או ארוחה איטלקית עם מסג' בעזרת אבנים חמות ואמבט שמנים. איך זה הולך? באים, מקבלים מנת פתיחה וכוס יין, פונים לטיפול שכולל מסג' ואמבט. חוזרים לחלל האירוח למנה עיקרית וקינוח.

 

  • "שמיים בארץ", קיבוץ העוגן, ליד מכללת רופין. טלפון 1-700-700-640.

 

בירה וספגטי בקולנוע - רוצים לאכול פסטה תוך כדי צפייה בסרט? אין בעיה. מסעדת "ספגטים" החדשה מציעה שיתוף פעולה עם השכנה הצמודה: ספריית "האוזן השלישית". כאן ניתן לשכור חדרי הקרנה המיועדים ל-20-30 איש בעלות של 500 שקל, לבחור כל סרט מהמאגר של "האוזן", ולהכניס לחדר ההקרנה כל מאכל או משקה ממסעדת "ספגטים".

 

  • "ספגטים - האוזן השלישית", רחוב קינג ג'ורג', פינת שדרות בן ציון, ת"א. טלפון 03-6207666.

 

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהדוכן לצלחת. מסעדת בוחא
צילום: שאול גולן
לאכול על הגובה. מסעדת 2C
צילום: שאול גולן
מומלצים