שתף קטע נבחר

בלי פרג - אוזני המן במילוי תמרים, צימוקים וריבה

לא אוהבים את הגרגירים הקטנים והשחורים אבל רוצים לאכול אוזני המן? הנה מתכון שלא מכיל טיפת פרג - מובטח לכם שלא יתקע כלום בין השיניים

המרכיבים (כ-18 יחידות):

לבצק:

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר

1 ביצה

1 כוס + 3 כפות (170 גרם) קמח

1/3 כפית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

למלית:

כ-5 תמרים מיובשים בגודל בינוני, מגולענים וחתוכים לחתיכות קטנות

1/2 כוס (60 גרם) צימוקים

3 כפות גדושות ריבת תפוז

להגשה:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את החמאה, אבקת הסוכר והביצה ומעבדים כ-20 שניות לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ותמצית הווניל ומעבדים קצרות, לבצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים
  2. בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.
  3. המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית לעיסה אחידה.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים 2 תבניות בתנור בנייר אפייה.
  5. מקמחים משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומסירים את הניילון. מרדדים לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. בעזרת חותכן, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית ומקפלים את שולי העיגול כלפי פנים, ליצירת משולש. מהדקים ומניחים בתבניות. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה קלה.
  6. ההגשה: זורים על אוזני ההמן אבקת סוכר ומגישים.

 

  • אפשר לשמור? עד 5 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר פליישמן
חגיגה אמיתית. אוזני המן
צילום: שחר פליישמן
לאשה בפייסבוק
מומלצים