בלי פרג - אוזני המן במילוי תמרים, צימוקים וריבה
לא אוהבים את הגרגירים הקטנים והשחורים אבל רוצים לאכול אוזני המן? הנה מתכון שלא מכיל טיפת פרג - מובטח לכם שלא יתקע כלום בין השיניים
המרכיבים (כ-18 יחידות):
לבצק:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
1 ביצה
1 כוס + 3 כפות (170 גרם) קמח
1/3 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
למלית:
כ-5 תמרים מיובשים בגודל בינוני, מגולענים וחתוכים לחתיכות קטנות
1/2 כוס (60 גרם) צימוקים
3 כפות גדושות ריבת תפוז
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את החמאה, אבקת הסוכר והביצה ומעבדים כ-20 שניות לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ותמצית הווניל ומעבדים קצרות, לבצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים
- בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.
- המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית לעיסה אחידה.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים 2 תבניות בתנור בנייר אפייה.
- מקמחים משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומסירים את הניילון. מרדדים לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. בעזרת חותכן, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית ומקפלים את שולי העיגול כלפי פנים, ליצירת משולש. מהדקים ומניחים בתבניות. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה קלה.
- ההגשה: זורים על אוזני ההמן אבקת סוכר ומגישים.
- אפשר לשמור? עד 5 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מומלצים