אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

משפחה

יחסים עכורים פוגעים בהתפתחות הרגשית של הילדים צילום: ויז'ואל/פוטוס
יחסים עכורים פוגעים בהתפתחות הרגשית של הילדים צילום: ויז'ואל/פוטוס
 
 
 
 
 
בקצה השני נמצאים הזוגות, שטובת הילדים היא שהם חייבים להתגרש ומהר. אלה הזוגות שמנהלים מריבות קולניות, תוקפניים, אלימים, זוגות שהיחסים ביניהם פוגעים באופן ישיר בשלוותם, בטחונם ואושרם הילדים"
 
 
 
 
 
 כתבות נוספות
"בעלי מזניח אותי לטובת אתרי סקס"
פתאום הם נזכרים שהם לא בנויים לקשר
בלי מריבות, אבל גם בלי אהבות
בחר, אלון, בחר
במקום לרחוץ כלים, פנקי אותו בסקס
הדימיון שלנו בורא נסיכים ונסיכות
 
 
אם מסתכלים על זה רק מנקודת הראות של הילדים, זוגות שלא טוב להם יחד אבל פועלים כצוות, חיים את חייהם, עובדים, מתפתחים כאינדיבידואלים ונותנים לילדיהם בתור הורים - ילדיהם יפיקו תועלת מהישארותם יחד, למרות הקשיים"
 
 
 
 


אפליקציות אהבה ויחסים לנייד שלך
 

דילמה: האם להישאר יחד בשביל הילדים?

לפעמים מגיעים לצומת, בו יש רצון לפרק את החבילה. יש האומרים לקחת אחריות, לא מפרקים משפחה למען האושר האישי, האנוכי. לעומתם יש האומרים שהילדים סובלים אם הזוגיות אינה טובה, ועדיף להיפרד מלחשוף אותם למריבות. מי צודק? אין כאן אמת מוחלטת, זה תלוי. לטובת הילדים, לפעמים עדיפים גירושים טובים על פני נישואים רעים

עירית קליינר-פז
פורסם: 19.03.06, 10:52

נשים וגברים, ביחד או לחוד, מגיעים לפעמים במהלך חיי הזוגיות לצומת הקשה הזה, בו הסבל של חיי הנישואים מעורר את הרצון להיפרד. ואז עולה אחת השאלות הכואבות ביותר, אם לא הכאובה מכולן: מה זה יעשה לילדים? האם כדאי להישאר יחד למען הילדים? וכמו שבני אדם אוהבים, התשובות נחלקות לרוב לשחור או לבן.

 

יש האומרים: "קחו אחריות, אלה הילדים שלכם, לא מפרקים משפחה" וכדומה. הציווי המסורתי המוכר לכולנו, שדורש מהאנשים להציב את ההורות שלהם לפני האושר האישי, האנוכי.

 

סיבוב שני:
בלי מריבות, אבל גם בלי אהבות / שרית פרקול
לכאורה, בגירושיי חסכתי מבני משהו שהיה שנוא עלי, מריבות בין ההורים. הוא לא נחשף לברוגזים, הוא לא ראה את אמא בוכה, הוא לא שמע את אבא צועק. אבל נחסך ממנו גם הצד הנעים של הזוגיות. ומאיפה הוא ילמד את זה, מהטלוויזיה?
לכתבה המלאה

מנגד ישנו הקול שאומר את ההיפך הגמור: "הילדים סובלים אם הזוגיות אינה טובה, אל תישארו יחד למען הילדים, עדיף שיגדלו בשקט אצל הורה גרוש מאשר ייחשפו למריבות" וכדומה.

 

אז היכן האמת? חשוב לראות את שתי האמירות האלה כשני קצוות, שביניהם יש הרבה שטח אפור. מתוך המחקרים, ומהניסיון הקליני, יש הרבה זוגות שהגירושים שלהם מזיקים לילדיהם הרבה יותר מאשר אילו היו נשארים ביחד. אם מתבוננים על השאלה אך ורק מנקודת הראות של הילדים, אותם זוגות שלא טוב להם ביחד אבל הם פועלים כצוות, חיים את חייהם, עובדים, מתפתחים כאינדיבידואלים ונותנים לילדיהם בתור הורים - ילדיהם יפיקו תועלת מהישארותם יחד, למרות הקשיים. כמובן, טובת הילדים במקרה זה מתנגשת עם טובתם האישית של ההורים שאולי היו יכולים למצוא לעצמם אהבה חדשה.

 

יש זוגות שסוחטים רגשית את הילדים ככלי משחק במריבות

 

בקצה השני נמצאים הזוגות, שטובת הילדים היא שהם חייבים להתגרש ומהר. אלה הזוגות שמנהלים מריבות קולניות, תוקפניים, אלימים, זוגות שהיחסים ביניהם פוגעים באופן ישיר
טוקבק כדורבנות:
אף אחד לא מחכה לכם בחוץ
לשקול כל זוג ובעיותיו לגופו של עניין. כולם חושבים שאחרי הגירושים יבוא האביר על הסוס הלבן ויגאל מהצרות הכלכליות, החברתיות ועוד כהנה וכהנה. תראו כמה גרושות יש שבקושי יש להן מה לאכול (מכירה כאלה באופן אישי) ואף אחד לא מסתכל עליהן. להיפך, הן סובלות מניצול, זלזול וכו' במקומות העבודה בגלל שיודעים שהן זקוקות לפרנסה. לפעמים עדיף לשקול יעוץ, לעשות מאמץ לשקם ולא לרוץ לרבנות, כל מקרה לגופו של עניין ואין לעשות החלטה גורפת על כולם. גם אם נגמרת האהבה, ניתן לשקם את היחסים, הרי בשום מקרה האהבה אינה נשארת לנצח, גם אחרי הגירושין בזוגיות שניה שלישית ורביעית. ותחשבו על זה!
בשלוותם, בטחונם ואושרם הילדים. זוגות שסוחטים רגשית את הילדים ככלי משחק במריבות ביניהם ("תגידי לאמא שהיא ... תגיד לאבא ש..."). במקרים אלה, יחסים עכורים של ההורים הם פגיעה ישירה וממשית בהתפתחותם הרגשית של הילדים. במקרים של זוגיות גרועה אך שקטה ומתפקדת, הילדים פחות ניזוקים אולם ההורים מתוסכלים.

 

לכן, כאשר אשה, גבר, או זוג באים לעשות את החשבון המורכב של בעד ונגד גירושים, עליהם לעשות בדיקה כואבת - להשוות סבל מול סבל. הסבל של ההורים בתוך הזוגיות, כנגד המחיר שהילדים ישלמו על פירוק המשפחה. ואז, באותם מקרים בהם ברור שטובת הילדים להישאר בתוך המשפחה, במקרים בהם הזוגיות אינה כה סוערת ופוגענית, כדאי לשקול היטב לפני שמתגרשים; האם ננקטו כל הצעדים כדי לשפר את הזוגיות? האם נלקח בחשבון הגיל של הילדים? האם נבנתה מערכת תמיכה לקראת תקופת הגירושים?

 

כל המערכת המשפחתית משלמת מחיר כבד על גירושים

 

המחיר שכל המערכת המשפחתית משלמת על הגירושים הוא כבד, וחשוב שתהיה סיבה באמת מוצדקת ויינקטו כל האמצעים להגן על הילדים ממשפט גירושים מלוכלך, ממריבות בתהליך הפירוק, ממצוקה כלכלית או סחטנות רגשית. הורים אינם חייבים להישאר נשואים "למען הילדים", אבל חובתם לדאוג למזער ככל יכולתם את הנזק שנגרם לילדיהם עקב אובדן החלום של המשפחה השלמה.

 

טוקבק כדורבנות 2:
איזה אושר ומשפחתיות יכולים להיות אם להורים לא טוב?
כבת להורים גרושים אני אומרת בפה מלא שכך עדיף לילדים! על איזה אושר אתם מדברים שלוקחים מהילדים? את האושר שלחיות במשפחה שבה ההורים כל היום מתוסכלים? במשפחה שהאווירה לא נעימה בה? במשפחה שההורים רבים מול הילדים? במשפחה בה ההורים משדרים זוגיות קלוקלת מול הילדים רק כדי להישאר ביחד? כדי שלילד יהיה טוב צריך שלהורה יהיה טוב. לפעמים זה כרוך בגירושים, אז מה עושים מזה כזה סיפור? אני הייתי מעדיפה שההורים שלי יתגרשו הרבה לפני שהם עשו את זה והיו חוסכים לי את כל המכות ביניהם, הזמנות המשטרה, הסחיטות הרגשיות והטראומות שלעולם לא נעלמות, וזה קרה לעיניי כשהייתי בת שמונה (מאיה)

במהלך שנות עבודתי, אני נתקלת בכאב ובכעס בהורים, שחוסר אחריותם לא מתבטא בעצם הגירושים, אלא בהתנהלות חסרת מעצורים, אלימה ומתלהמת במשך תהליך הגירושים. מחקרים רבים בנושא מגיעים למסקנה חשובה: הדבר שמשפיע בצורה החזקה ביותר על הילדים הוא איכות הקשר בין ההורים. כלומר, גירושים טובים, בהם ההורים נותרים ביחסים של שיתוף פעולה ומגוננים על ילדיהם מפגעי הזוגיות, עדיפים מאשר נישואים בהם הילדים נחשפים לזעם, תוקפנות וחוסר אחווה. אבל גירושים רעים הם טראומה פוגענית וחסרת אחריות מצד ההורים כלפי ילדיהם, ואת זה ניתן

למנוע גם עם קצת "הקרבה עצמית".

 

לדעתי, הקורבן האמיתי שנדרש מההורים, בשם האחריות והמוסריות, אינו להישאר נשואים בכוח, אלא למתן את הדחפים ההרסניים שלהם בזוגיות, ולפרק את החבילה יפה.

 

לכן, אם החלטתם להתגרש, שמרו על שליטה עצמית ועל איפוק, ואפילו היו מוכנים לוויתורים כלכליים ואחרים, כדי שלא להחמיר את הפגיעה בילדים ולאפשר להם לצלוח משבר שגם ככה אינו פשוט.

 

 

עירית קליינר-פז היא פסיכולוגית קלינית, מטפלת אישית וזוגית, מרצה ומדריכה. ניתן לשלוח באימייל שאלות בענייני יחסים, ושאלות ותשובות נבחרות יתפרסמו כאן, בטשטוש הפרטים המזהים.

לצערנו, אין אפשרות להשיב פרטנית על כל הפניות.

 

האתר של עירית

 


תגיות: ילדים | גירושים | הורים | דילמה

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©