שתף קטע נבחר

פרס השיק את הביוגרפיה שלו - בזר מחמאות מאולמרט

אירוע השקת הביוגרפיה של שמעון פרס, הפך למפגן שותפות בין אהוד אולמרט לפרס: "אני שותף של אדם גדול שעשה דברים ענקיים, וייתכן שאת הדברים היותר גדולים אזכה לעשות יחד איתו", אמר אולמרט. חוץ ממנו ומדליה איציק, לא באו פוליטיקאים לאירוע

משהו מוזר קרה אמש (יום ג') באירוע השקת הביוגרפיה של שמעון פרס, "כעוף החול", ברמת-גן. מכל הפוליטיקאים במדינה, שמשתדלים לא להחמיץ אף אירוע עם נוכחות תקשורתית מרשימה, הגיעו רק שלושה לטקס במלון סיטי טאוור: השלושה הם אהוד אולמרט, דליה איציק ומועמדת מספר 40 ברשימת קדימה לכנסת, יוליה שמאלוב-ברקוביץ. אפילו חיים רמון היה עסוק בעוד כנס של קדימה.

 

בכירים בקדימה העירו: "כולם מתרוצצים ברחבי הארץ, כולם עושים בחירות, ורק פרס מוצא זמן להשיק לעצמו ספר. שלא יתפלא שאף אחד לא בא". אבל לפרס ולאולמרט זה לא הפריע לעבור יד ביד כמו זוג נשוי בין השולחנות. אולמרט היה מלא בדברי שבח לשותפו, "כשאתה סוקר לאחור את כל נקודות המבחן ואת כל הוויכוחים, אתה נדהם לראות כמה הוא הרחיק ראות על מי שחלק עליו, וכמה הרבה פעמים הוא צדק כשחשבו שהוא טועה".


פרס ואולמרט, מחויכים מתמיד (צילום: ירון ברנר)

  

אולמרט זכה לתשואות מנומסות, כשנכנס לאולם, מהסוג שאריאל שרון אפילו לא היה סופר. הוא נראה עייף ואפילו רזה משהו. מעל הבמה, הוא הבטיח לפעול יחד עם חתן השמחה בשנים הקרובות, "לעשות דברים גדולים". "אם אכן יקרה מה שאני רוצה", אמר אולמרט, "אני מבטיח לכם שהפרקים החשובים של פרס עוד יצטרכו להיכתב, כי הם מחכים שיגשים אותם. אני גאה על כך שאני יכול לומר שאני שותף של אדם גדול שעשה דברים ענקיים, וייתכן שאת הדברים היותר גדולים אזכה לעשות יחד איתו".

 

הקהל, שהורכב ברובו מאנשי עסקים ובני דורו של פרס, אהב את ההבטחה הזאת, וקיבל אותה במחיאות כפיים."ההיסטוריה של ישראל שזורה בביוגרפיה האישית של שמעון, שאין לה תקדים. היו, כמובן, הרבה מאוד מבחנים ותקלות, בהן העמדות שלו והידיעות שלו היו נתונים במחלוקת קשה. אם יש משהו בערב הזה שקצת מטריד אותי, זה החשש שמא חס וחלילה יתפס זה כניסיון לסכם את מה ששמעון פרס עשה", אמר אולמרט.

 

פרס דיבר אחרון, אחרי אולמרט ואחרי כותב הביוגרפיה, פרופ' מיכאל בר זהר, והשיב במחמאות. "לאהוד יש אומץ לב להגיע רחוק, ובכל מכשול הוא רואה אתגר. אעשה כמיטב יכולתי לסייע בידו, ובידי מדינת ישראל. הבעיה בביוגרפיה היא לא הבגיוגרפיה, אלא כותב הביוגרפיה. מיקי בר זהר היכה בכל מקום שאפשר, ואני מודה בכל השגיאות שהוא הציג. בדמוקרטיה מותר לעשות שגיאות. קראתי את הביוגרפיה, כי יש שם דברים שלא ידעתי. למדתי מהשגיאות. היסטוריה צריך ללמוד כדי לא לחזור על השגיאות".

 

במהלך האירוע, התייחס פרס גם לנושאים עכשוויים יותר, ואמר לכתבים: "החמאס לא שולט בשום דבר. גם אם הוא יקים ממשלה, הוא לא ישלוט. עוד לא נגמר העניין הפלסטיני. העם הפלסטיני מפולג והפילוג הזה מונע ממנו לקבל החלטות. עוד לא נפלה הכרעה גם אם חמאס יקים ממשלה הוא ימצא שהוא לא יכול למשול לפי האידיאולוגיה שלו. אינני יודע אם יהיו עוד בחירות ברשות, אך ההתלהבות מהחמאס תרד. בזה אני בטוח".  

 

בתשובה לשאלת כתב ynet כמה זמן צריכה ישראל להמתין לדבוק במפת הדרכים, לנוכח העובדה שברשות הפלסטינית שולט החמאס? "לא בוער. עוד חודש פחות חודש. אני לא רוצה להתחייב על מהלך מדיני נוסף. אני חוזר ואומר שעוד צפויים שינויים רבים. זה לא סוף פסוק. לא התרשמתי לא מהקסאמים ולא מהטרור. ירו עלינו 800 קסאמים ונהרגו רק שמונה אנשים. לא נדבר עם הטרור. עברנו מלחמות ואינתיפאדה, נתגבר על כל זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
חותם על ספרו. פרס
צילום: ירון ברנר
מומלצים