שעת הסין - כך תכינו דים סאם בבית
אומרים שמיליארד סינים אינם יכולים לטעות. אולי זה לא תמיד נכון, אבל במה שקשור לאהבה שלהם לדים סאם הם בפירוש צודקים. תמי לויאב יצאה ללמוד מה זה דים סאם ואיך מכינים בבית. כתבה ראשונה בסדרה
מה זה דים סאם?
"דים סאם", בתרגום חופשי "קרובים ללב", הוא שם כולל למגוון עצום של כיסנים מאודים, מטוגנים בטיגון עמוק או מטוגנים קלות, שמקורם במטבח הסיני קנטונזי. באופן מסורתי הדים סאם נאכלים בבוקר או בצהריים בלבד והם מוגשים בבתי תה מיוחדים לכך. למעשה, הקשר בין דים סאם לתה כה חזק עד שהביטוי "Yum Cha", שפירושו "לשתות תה", הפך לביטוי נרדף ל"לאכול דים סאם" בקנטונזית.
כתוצאה מגלי ההגירה הסינים הפכו הדים סאם פופלריים מאוד במערב ובניגוד למסרות הסינית, הם מוגשים גם בשעות הערב, כמתאבנים בארוחה וללא תה לצידם.
ישנן מאות, אם לא אלפי, מליות שונות, עשרות סוגי בצק שונים ואין ספור דרכים לקריצת הכיסנים. בכתבת הוידאו נלמד איך מכינים בצק אורז בסיסי ונמלא אותו במלית שרימפס, קישואים ונענע. ניתן למלא את הדים סאם גם בשתי המליות הנוספות שניתנו. בכתבות הבאות נכיר סוגי בצק נוספים ומילויים שונים. הרגישו חופשיים להחליף בין המליות וסוגי הבצק.
קצצנו, לשנו והכנו כיסונים - מה עכשיו?
לאחר שממלאים את הכיסנים, מעבירים את הדים-סאם לתהליך אידוי האורך 13-15 דקות במקרה של דים סאם טריים. ניתן גם להקפיא את הדים סאם ובמקרה כזה יש לאדותם כ-20 דקות.
לאחר האידוי ניתן לטגן קלות את הדים-סאם (מתאים בעיקר לג'יו דזה), במשך כ-5 דקות עד הזהבה.
אלפי סוגים. דים סאם
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים