שתף קטע נבחר

שיראק נטש דיון באיחוד כי דיברו באנגלית

נלחם למען הצרפתית: נשיא צרפת, ז'אק שיראק, עזב בזעם דיון של האיחוד האירופי שהתקיים אתמול (ה') לאחר שנציג צרפתי של ארגון עסקי נאם בפני משתתפי הכינוס בשפה האנגלית. שר החוץ, פיליפ דוסט-בלאזי, ושר האוצר, תיירי ברטון, עזבו אף הם את הכינוס.

 

הנציג של ארגון הלוֹבי העסקי (UNICE), ארנסט אנטואן סיילר, נאם ב"שפת העסקים" בישיבה, ועורר את חמתו של שיראק. נשיא צרפת שב לדיון לאחר שהנציג ירד מדוכן הנואמים ובמקומו עלה בכיר צרפתי אחר שדיבר בצרפתית.

 

אנגלית, צרפתית וגרמנית הן שפות העבודה של 25 המדינות באיחוד, כשאין שפה רשמית אחת. בוועידות, בפגישות בדרג של שרים ובפרלמנט האירופי, נעשה שימוש בכל 20 השפות של חברות האיחוד. בעבר שלטה השפה הצרפתית באיחוד האירופי, אולם האנגלית תפסה את מקומה לאחר שהאיחוד התרחב וכלל בתוכו גם את מדינות סקנדינביה בשנות התשעים, ואת נציגי מזרח אירופה ב-2004. פריז נאבקה לשמור על הצרפתית כשפת העבודה הראשית בבריסל, אולם לא תמיד בהצלחה. (רויטרס)

פורסם לראשונה 24.03.06, 00:22

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיראק. נטש בזעם
שיראק. נטש בזעם
צילום: איי פי
מומלצים