שתף קטע נבחר

סקירה: Nokia 6111 - הסליידר השובב

מכשיר עם עיצוב אלגנטי הכולל נגן מוזיקה ומצלמה. לא מדובר בסליידר המוצלח ביותר, אך יספק את המשתמשים המעוניינים במכשיר בינוני טוב ופשוט. החסרון העיקרי בא לידי ביטוי במחיר הגבוה

מכשיר ה-Nokia 6111, שהוכרז ביוני האחרון בעולם והושק לאחרונה ברשת סלקום, מופץ עם מטען תואם, חוברות הדרכה, סוללה ואוזניות סטריאופוניות.

 

אל תקבלו את הרושם הלא נכון מהאוזניות המצורפות; לא מדובר במכונת מוזיקה או בנגן MP3 אימתני, כיוון שהזיכרון הפנימי הדל והמצומצם (23MB בלבד), מגביל אותו למכשיר פשוט שלא מציע הרבה יותר מעיצוב.

 

חיצוניות המכשיר

 

העיצוב של ה-6111 נקי ויוקרתי, ובמבט ראשון מושך את העין המסך הגדול והחד (128X160) עם 262 אלף צבעים. מתחתיו ממוקמים חמשת המקשים והג'ויסטיק העיקריים להפעלת המכשיר.

 

למרות שהכפתורים אינם גדולים במיוחד, הם נוחים לשימוש. המקשים מעוצבים בצורת "גבעה" קטנה באמצע המכשיר שמעדנת את כפתורי המכשיר. משוב הלחיצה שמספקים הכפתורים פשוט נהדר לטעמי. שני המקשים התחתונים הם לניתוק ומענה, מעליהם בצד שמאל נמצא הכפתור ל"קיצורים" והשני ל"מה חדש" (אינטרנט סלולרי).

 

בין ארבעת המקשים נמצא מקש הבחירה – מקש נוח להפליא בלחיצה שלו, למרות הבעייתיות הקטנה עם אגודלים גדולים שעלולים בטעות גם ללחוץ על הג'ויסטיק. מסביב למקש הבחירה נמצא הג'ויסטיק - ריבוע מעוגל בצבע כסף מאוד נוח, יציב (שלא כמו מרבית הג'ויסטיקים האחרים) ומונע לחיצה בטעות על כפתור נוסף בזמן לחיצה על הג'ויסטיק.

 

מקשים

 

מקשי המספרים של המכשיר נוחים במיוחד - כל מקש גדול, מופרד משאר מקשי המספרים, נוח ללחיצה, נעים למגע, וממוקם נכון ביחס להחזקת המכשיר. בכפתורים מצאנו שלושה חסרונות – מקשים 1, 2 ו-3. שלושת המקשים קרובים מדי לפאנל החיצוני כאשר המכשיר פתוח והם אינם כ"כ נוחים ללחיצה כשצריכים להשתמש בהם. במקרים רבים יצא לי ללחוץ על המקש ועל הפאנל ביחד.

 

עיצוב אטרקטיבי

 

העיצוב, כאמור, אטרקטיבי למדי, מאחר ומדובר במכשיר בתצורת סליידר הנפתח בהחלקה. לראשונה, אנחנו רואים מכשיר סליידר קלאסי מבית נוקיה שמיועד לקהל הרחב.

 

מדובר במכשיר ביניים (Mid-end) קטן ומשקלו כ-92 גרם. צורתו וגודלו מתאימים ויושבים בצורה נפלאה בכף היד. למרות שרובו עשוי פלסטיק, פשוט כיף להשתמש בו. המכשיר לא נראה רגיש במיוחד ואילו הפאנל מספק חוזק ועמידות.

 

מנגנון הפתיחה החצי אוטומטי של המכשיר מונע את המאמץ בפתיחתו ונותן לו "פוש" בעת הדחיפה הראשונית. עם זאת, חלקו העליון של הסליידר קצת רופף ואינו נצמד ביציבות לחלק התחתון.

 

המכשיר משווק בשלושה צבעים – שחור, ורוד ולבן – כסף.

  

הרמקול

 

הרמקול נמצא בצד שמאל למעלה בצורת שלושה פסים קטנטנים. הרמקול חזק מאוד, גם לעומת ה-6230 וה-W800. העוצמה שלו גבוהה, והאיכות טובה, חוץ מהבאסים שאינם מתפקדים ב-100% בפול ווליום. חובבי הרינגטונים ישמחו למצוא במכשיר תמיכה ב-64 פולי ובטרוטונים - צלצולי MP3 באיכות גבוהה, כמו בכל מכשיר מתקדם. למעשה, ניתן להגדיר כל קובץ MP3 כצלצול.

 

תצוגה

 

אחרי משחק קצר עם המכשיר אפשר להבין שהמסך הוא אחד מהצדדים החזקים שיש לו להציע. מסך חד, ללא הפרעות של שמש או תאורה, ובתוכו כל הפרטים מסודרים למופת.

 סידור הפרטים החשובים (כמו סוללה וקליטה) אינם מפריעים כמו במכשירי הנוקיה הישנים. הם ממוקמים בצידו העליון של המסך, יחד עם השעה ושורת המפעיל, ומקנים נוחות עבודה בלי עומס יתר על המסך.

  

מדיה

 

במכשיר אפשר למצוא אפשרויות מדיה נרחבות, והוא בעל איכות שמע טובה ומצלמה הסבירה בהחלט - קשה להגדיר אותו כמכשיר המדיה המושלם, בעיקר בגלל הזיכרון המועט שלו, בלי אפשרות הרחבה.

 

גם מצלמה

  

בגב המכשיר משולבת מצלמה באיכות 1 מגה פיקסל, המקנה לו מראה של מצלמה קטנה ומתקדמת, כך שכאשר מסתכלים על גב המכשיר, ללא סמל של נוקיה, קל מאוד להתבלבל.

 

לחיצה קצרה למעלה או במקש המצלמה הייעודי תכניס אותנו למצב מצלמה. במצב זה בצד ימין למטה נוכל לראות את כמות התמונות שנשארה לנו לצלם (ביחס לזיכרון) ומעליו את הזום. בין תכונות המצלמה יש מצב לילה וצלם עצמי.

 

מלבד זאת, אפשר להפעיל את הפלאש, או לצלם ברצף. כאשר מצלמים מרגישים שהחלק הנייד בסליידר רופף. חווית המצלמה מזכירה קצת את מכשירי סוני אריקסון. התמרון בין וידאו לסטילס הוא שמאלה וימינה, הזום במקשי הווליום, כפתור המצלמה, המראה ועוד.

 

כאשר פותחים את המכשיר, בצידו האחורי של המסך (לא להתבלבל, לא גב המכשיר) נמצא כרטיס ה-SIM.

 

חיבורי המטען והאוזניות אינם ממוקמים בתחתית המכשיר אלא בראשו - לעיתים זה יכול להפריע, בעיקר כשמאזינים למוזיקה על האוזניות, מתעורר חשש שהחיבור יתנתק.

  

בצדדיו של המכשיר משולבים כפתורי ווליום, אינפרה אדום וכפתור ייעודי למצלמה, הכפתורים הללו קטנים, אינם נוחים, ושקועים בתוך הפאנל.

 

רדיו

 

כמו שאר המכשירים הסלולריים, גם ה-6111 לא מאפשר לשמוע רדיו בלי האוזניות, משום שהן משמשות כאנטנה. עם חיבור האוזניות נפתח תפריט הרדיו עם ארבעה כפתורים, חפש שמאלה, חפש ימינה, למעלה ומטה.

 

הרדיו במכשיר מאפשר לשמור כמות מכובדת של כ-20 תחנות רדיו שונות ומגוונת לבחירתך האישית. כמו כן המכשיר תומך בשירות רדיו וירטואלי, המאפשר לקבל תכנים רלוונטיים בזמן האזנה לרדיו - אך השירות אינו נתמך כרגע על ידי שום תחנת רדיו בישראל.

 

האוזניות

 

חיבור האוזניות מיועד רק לאוזניות המצורפות של נוקיה. האוזניות יושבות בצורה נוחה יחסית, עם כיסוי ספוג ואינן נופלות בפעילויות ספורט (כמו ריצה למשל). על חוט האוזניות יש שלט קטן מלבני, בצבע שחור מבריק – כסף. השלט פשוט לגמרי – 2 כפתורי ווליום וכפתור לשיחות (ניתוק/מענה). עם האוזניות יש שילוב של שרוך לצוואר, החוסך מהמשתמש ריבוי שרוכים מיותרים.

 

נגן המוזיקה

 

כמו פריטים אחרים במכשיר הזה גם נגן המוזיקה הוא פשוט: בוחרים שיר, הפעל וזה הכל. בנגן המוזיקה יש אפשרות לרשימת רצועות (שירים), אקולייזר ועוד, אך הבעיה הגדולה ביותר בנגן הזה, ובכלל במכשיר הוא בעיית הזיכרון. אין טעם רב לנגן MP3 עם 23MB בלבד, המאפשרים אחסון של רק חמישה-שישה שירים.

 

נגן מדיה

 

נגן המדיה יכול לנגן כמעט כל פורמט (MP3/AAC) של קבצים שיש לך במכשיר, אך מיועד בעיקר לתכנים שהורדו מהפורטל הסלולרי.

 

לאחרי שיטוט בסלקום TV בפורטל הסלולרי, הורדתי שני קליפים ל-6111 באמצעות ה-EDGE (רשת תקשורת נתונים מהירה). ההורדה עברה בצורה חלקה ומהירה יחסית.

 

עם פתיחת הקובץ יש אפשרות לצפות בווידאו במאונך או במאוזן, רק שנוקיה התבלבלו ורשמו אופציה לבחירה במסך מלא או רגיל - רק שהמסך המלא עוד לא הגיע ובמקומו מופיעה מסגרת לבנה מסביב לסרט או סרטון הווידאו שצילמת במכשיר, לא כל כך "מסך מלא".

  

טלפוניה

 

לפני הכל, נוקיה 6111 הוא טלפון לכל דבר. כאשר בדקנו את איכות הטלפוניה לא הבחנו בבעיות - איכות הקליטה מצוינת, השיחה איכותית למרות שבחלקן הצד השני אינו נשמע חזק במיוחד כך גם הרמקול בשיחות שלא היה חזק בעיני מספיק.

 

הסוללה

 

קצת קשה להוציא את הסוללה במכשיר (למרות שאין כל כך צורך). את הפאנל האחורי מאוד מסובך וקשה לפתוח, אך אחרי כל ניסיונות הפתיחה מצאנו לבסוף את הסוללה. לצערנו, למרות ההצהרות על 192 שעות ההמתנה ו-3 שעות הדיבור - הסוללה אינה מתפקדת טוב כל כך (בלשון המעטה).

 

אחרי טעינה ארוכה יחסית, השתמשנו בו 24 שעות ונשארנו כמעט ללא סוללה. השימוש בבלוטות', במוזיקה, רדיו, שיחות, SMSים ומצלמה גזלו ממנה את רוב כוחה - חיסרון נוסף המפריע למכשיר להתנהל כמכשיר מדיה אולטימטיבי.

 

בקיצור - המכשיר אינו מתאים לדברנים רציניים (אלה יצטרכו לקחת איתם לפחות 2 סוללות ליום)

 

מתקדם יותר

 

המכשיר מצליח להשתרבב לקטגוריות המכשירים המתקדמים בזכות התמיכה שלו בטכנולוגיית Bluetooth, המאפשרת תקשורת אלחוטית קצרת-טווח - סנכרון עם המחשב, העברת קבצים וחיבור לאוזנית BT אלחוטית. כמו כן, המכשיר תומך בטכנולוגיית EDGE - רשת תקשורת הנתונים המהירה של סלקום הפרוסה בכל הארץ (דור 2.75), כך שהעבודה עם המכשיר בכל הקשור להורדות ותוכן היא מהירה יותר.

 

החסרון העיקרי - המחיר

 

מדובר, ללא ספק, במכשיר חמוד בהחלט שאפשר להתאהב ממנו ממבט ראשון - מכשיר סליידר קטן ומושך המתאים כמעט לכולם. אומנם לא מדובר בסליידר המוצלח ביותר, אך הוא בהחלט יספק את אלה המעוניינים במכשיר בינוני טוב ופשוט. כאן, המצלמה והנגן הם ערכי מוסף, תוספות בסיסיות שלא ממש מעשירות את המכשיר יותר מדי. המכשיר מתבלט בעיקר בשל עיצובו הסליידרי, שנראה כאן לראשונה בצורה מוצלחת ואמיתית אצל נוקיה.

 

חיסרון אחד גדול ביותר מצאנו בשיווקו – המחיר. בעולם נמכר ה-6111 בסביבות 340 דולרים (כ-1,500 שקלים) בישראל מחירו עומד על 59.90 ש"ח לחודש ל-36 חודשים (שזה 2,156 ש"ח), כמעט 700 שקלים יותר ממחירו בחו"ל. למרות ההחזרים (למדברים ב-199 ש"ח), המחיר בישראל אינו אטרקטיבי כל כך, למרות שהוא מיועד לקהל הרחב. למרות זאת, נניח כי התמחור יותר מתייחס ליוקרה למותג שמלווים את המכשיר מאשר לתמורה הממשית של המכשיר.

 

אם אתם מתעלמים מהמחיר, המכשיר מומלץ לכאלה שאינם מחפשים מכשיר עם נגן MP3 גדול אלא מכשיר פשוט-מתקדם בעיצוב קצת אחר.

 

מחיר: לחץ כאן לדף המוצר בערוץ הקניות של ynet.

 

יתרונות: סליידר נוח ביותר, עיצוב, מקשים נוחים מאוד

 

חסרונות: סוללה לא מוצלחת, 23 מגה בלבד, מחיר גבוה מאוד

 

ציון:

 

רמת קרינה: היא SAR 0.84W/Kg (מה זה?)

 

מפרט טכני

 

  • מצלמה ברזולוציה של מגה-פיקסל, עם זום דיגיטלי 6x וצילום במצב אופקי

  • מסך צבעוני עם תמיכה ב- 262,144 צבעים
  • וידאו חי (Streaming) והקלטת וידאו (עד שעה)
  • רדיו ויזואלי (Visual Radio)
  • נגן מדיה עם סטריאו ורינגטונים 3MP ו- AAC
  • הודעות קוליות Nokia Xpress
  • ווקי טוקי (Push to Talk)
  • זיכרון 23MB  

  • תמיכה בשלושה תחומי תדרים - רשתות EGSM900/1800/1900 באירופה, באפריקה, באסיה, בצפון ובדרום אמריקה - באיזורים שיש בהם תמיכה ברשתות אלה. מעבר אוטומטי בין תחומי התדרים

 

מידות ומשקלות:

 

  • משקל כולל: 92 גר'

  • גובה: 84 מ"מ

  • רוחב: 47 מ"מ
  • עובי: 23 מ"מ
  • זמן דיבור מירבי: עד 3.5 שעות
  • זמן המתנה מירבי: כ- 240 שעות

 

הסקירה פורסמה במקור באתר הסלולר, כף היד והגאדג'טים pocket.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים