שתף קטע נבחר

הרב הצבאי הבא: אבי רונצקי מאיתמר

שר הביטחון אישר את המלצת הרמטכ"ל למנות לתפקיד הרב הצבאי הראשי את ראש הישיבה הגבוהה בהתנחלות איתמר, שהתנגד לסירוב פקודה בהתנתקות. מינוי רונצקי, המתגורר בהתנחלות בגב ההר, הוא פועל יוצא של מדיניות הפיוס בה נוקטת מערכת הביטחון בצה"ל כלפי ציבור המתנחלים לאחר ההתנתקות. בכיר בציונות הדתית: "חלוץ בחר מישהו מתוך המתנחלים כדי לאחות את הקרעים"

שר הביטחון, שאול מופז, אישר היום (ב') את המלצת הרמטכ"ל, דן חלוץ, למנות את אלוף משנה במילואים אבי רונצקי לתפקיד הרב הצבאי ראשי. הרב רונצקי יעלה בקיץ לדרגת תת אלוף ויחליף את הרב הצבאי, תת אלוף ישראל וייס.

 

הרמטכ"ל התקשר לרב הראשי, הרב יונה מצגר, והודיע לו כי בחר את הרב אבי רונצקי לתפקיד הרב הראשי הצבאי הבא. על פי החוק, מחוייב הרמטכ"ל להודיע ליו"ר מועצת הרבנות הראשית על המינוי. הרב מצגר בירך על המינוי: "אני מאחל מעומק ליבי הצלחה רבה לרב בתקווה לשיתוף פעולה פורה כפי שהיה בעבר בין הרבנות הראשית לרבנות הצבאית. אני בטוח כי ניסיונו הרבני יוסיף לו ערך מוסף להצלחתו בתפקיד הצבאי הרם".

 

הרב רונצקי נחשב ל"איש שטח". בעבר כיהן בתפקיד סגן מפקד חטיבת שיריון. ובאחרונה שימש כראש ישיבת "חיצים" באיתמר. הוא כתב ספרים רבים בנושא צבא והלכה, ופסיקתו נחשבת מקובלת על כל רבני ישיבות ההסדר והמכינות הקדם צבאיות. 

 

"המטרה: לרצות את המתנחלים"

 

גורם בכיר בציונות הדתית אמר ל-ynet בעקבות המינוי: "הרמטכ"ל בחר מישהו מתוך המתנחלים. הרב רונצקי נחשב ל'מיינסטרים' בקרב ציבור המתנחלים. אין ספק שהמינוי אמור לרצות ונועד לאחות את הקרעים שנוצרו בעקבות ההתנתקות ואירועי עמונה".

 


אירועי עמונה. "לאחות הקרעים" (צילום: רויטרס)

  

מינויו של רונצקי (54) המתגורר באיתמר לרב ראשי הוא למעשה פועל יוצא של מדיניות פיוס בה נוקטת מערכת הביטחון בצה"ל כלפי ציבור המתנחלים לאחר ההתנתקות מגוש קטיף וצפון השומרון. בצה"ל מבקשים לאחרונה לקרב את הציבור הדתי לאומי שתורם רבות לצה"ל. מינויו של רונצקי הוא למעשה חלק ממדיניות זו גם אם הדבר לא נאמר בצורה רשמית. רונצקי גבר בהתמודדות לתפקיד על מספר מועמדים אחרים, בינהם יובל שרלו, העומד בראש ישיבת הסדר והרב רפי פרץ שהיה ראש המכינה הקדם הצבאית בעצמונה ומקורב לראש אגף משאבי אנוש בצה"ל האלוף אלעזר שטרן. 

 

הרב הצבאי המיועד התנגד בשעתו לסירוב פקודה בהתנתקות. רונצקי, ראש הישיבה הגבוהה באיתמר, אלוף משנה במיל', התייחס אחרי ביצוע ההתנתקות מגוש קטיף ליחס צעירי הציונות הדתית לצה"ל: "יש המון כעס ותיסכול כלפי המערכות השונות, השלטוניות, הממלכתיות. בעיקר כלפי הצבא, שביצע הלכה למעשה את הגירוש הזה. הצבא הפך אצל בני הנוער שלנו היום לסדין אדום. אנשים לא לובשים מדים".

 

דווקא הרב רונצקי ידוע בתור אדם עם דעות שעשויות להיות מעט בעייתיות בכל הקשור לסרבנות ובטיפול בפלסטינים, כך למשל התבטא לפני עשר שנים בכך שלא חובה לטפל בערבי פצוע בשבת. הוא נחשב אז כמי שמתבטא בצורה שאינה מטיבה עם צה"ל, אולם לאחר שיחות רבות שקיים הרב רונצקי עם הרמטכ"ל היה ברור כי מינויו עשוי להפוך אותו לגורם המקשר בין צה"ל לבין הציבור הדתי לאומי לרבות המתנחלים. וכך בדיוק רוצה לעשות הרמטכ"ל.

 

עם כניסתו לתפקיד יצטרך הרב רונצקי להחליט על המדיניות בה ינקוט. הוא צפוי להמשיך את ההתעסקות בנושא השילוב הראוי בין חיילים לחיילות המשרתים באותן יחידות. נושא אחר ומורכב בו יצטרך לעסוק הוא פרשת הנעדרים בקרב סולטן יעקב, בו קבע קודמו בתפקיד כי לפחות שניים מהם הם חללים שמקום קבורתם אינו נודע. בעקבות הנושא הזה התעוררה מחלוקת עם המשפחות שהובילה לדיון בערכאות המשפטיות.

 

מתנועת שלום עכשיו נמסר בתגובה להחלטה על מינוי של אלוף משנה במילואים, אביחי רונצקי, לרב הצבאי הראשי כי "מינויו של מתנחל קיצוני המתגורר במאחז בלתי חוקי, כמו הרב רונצקי, הוא סתירת לחי לשלטון החוק". בשלום עכשיו אומרים כי "אדם בעל דעות כמוהו - אין מקומו בצמרת של צה"ל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
הרב אבי רונצקי. סמח"ט בשיריון, ראש ישיבה
צילום: צביקה טישלר
הרב מצגר. "ניסיון רב"
צילום: לע"מ
מומלצים