שתף קטע נבחר

מחיר הזיהום המפלגתי בדרכים: 9 מיליון שקלים

מזה חודשיים מטנפות המפלגות את הארץ בתעמולה לאורך הכבישים. החברה הלאומית לדרכים תגיש לשופטת בייניש תלונה נגד המפלגות ותביעה להחזיר לה 9 מיליוני שקלים עבור הוצאות הנקיון. "זה היה מאבק בלתי נגמר", מספרים בחברה. "עם שחר היו תולים הפעילים את השלטים ואנו היינו נאלצים להוריד". המלכלכת הראשית - מפלגת העבודה

על לכלוך משלמים - ומשלמים בגדול. זו לפחות כוונת החברה הלאומית לדרכים (מע"צ לשעבר) שתגיש תלונה ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית, דורית בייניש, נגד כל המפלגות שזיהמו בחודשיים האחרונים את המדינה בסטיקרים, שלטים וכרזות על מבנים, גדרות ועמודים בצידי הכבישים. על פי חישובי החברה נגרמו לה נזקים בגובה תשעה מיליוני שקלים, בשל ההוצאות שנדרשו כדי לנקות את המפגע הסביבתי.

 

 

אל התלונה והתביעה הכספית שיוגשו לבייניש צירפה החברה הלאומית את כל הנתונים, הצילומים, הראיות וההוכחות נגד המפלגות שהציבו

 את שלטי התעמולה הבלתי-חוקיים בשולי הדרכים. אותם שלטים, מלבד זיהום הסביבה, סיכנו גם את הנהגים מאחר ובמקרים רבים הם כיסו תמרורים, הסתירו רמזורים והשחיתו שלטי הכוונה.

 

עם תחילת מערכת התעמולה של המפלגות, הדגישה יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, בישיבה מיוחדת שהתקיימה עם הנהלת החברה הלאומית לדרכים, כי תחמיר עם המפלגות שיעברו על החוק. השופטת בייניש ציינה כי כל מפלגה שתזהם את שולי הדרכים תחוייב לנכות מתקציב המימון שלה את הכספים הנדרשים להסרת השלטים.

 

בני רום, מנהל אגף דוברות, הסברה וקשרי חוץ בחברה הלאומית לדרכים, אמר היום ל-ynet: "לפני כחודש ימים דיברנו עם השופטת בייניש בנושא. קיימנו ישיבה מיוחדת יחד עם נציגי המשטרה ואיכות הסביבה ורצינו לחתום על אמנה בה מתחייבים ראשי המפלגות שלא יזהמו את הסביבה. כמובן שבפועל הדברים לא ממש קרו".

 

מנכ"ל החברה, אלכס ויז'ניצר, אמר כי הוא נחוש שלא לוותר במערכת הבחירות הנוכחית, וכבר הורה ליחידה המשפטית להכין את כל החומר הנדרש להגשת תביעות נגד המפלגות שעברו על החוק. "הייתה פנייה אישית ליושבי הראש של כל המפלגות, בה הם התבקשו להורות לפעילי השטח ולעובדים בשכר שלא להפר את החוק, תוך מתן דגש לסכנות הבטיחותיות הרבות", מדגיש ויז'ניצר. "מתברר שכל אלה נתקלו באטימות מירבית עד כדי סיכון חיי אדם והתוצאה הקטלנית הייתה שפעיל מפלגת העבודה התחשמל למוות".


מלכלכים כל פינה. שלטי תעמולה בדרכים (צילום: איי פי)

 

רום ציין כי על פי נתוני החברה, המפלגה ש"זכתה" במקום הראשון המפוקפק במצעד המזהמות היא מפלגת העבודה, אחריה האיחוד הלאומי-מפד"ל ובמקום השלישי הליכוד. קדימה מדורגת במקום השישי מאחר ולדברי רום הקפידה המפלגה להציב אנשים שיישאו שלטים. גורמים בחברה אמרו היום שלא לייחוס כי "במפד"ל היו מאוד אגרסיביים בשילוט. עלו על גשרים ושלטים אלקטרוניים שזה מסוכן מאוד, עלו על מדרגות צרות, שמו שלטים על גשרים - הייתה שם ממש אווירה מלחמתית". 

 

"בסוף כל יום היו לנו 25 משאיות מלאות ב-10 טון", אומר רום. "השנה היה יותר ברדק מכיוון שהמפלגות לא הצליחו לגייס פעילים ושכרו

 עובדי חברות כוח אדם שתלו שלטים בכמויות - וכמה שיותר - בלי לשים לב לכלום. יש להם שיטות חדשות שמשתפרות כל הזמן.

 

"יש למשל דבק מיוחד שהאיחוד הלאומי-מפד"ל השתמשו בו, שלא יכולנו להסיר. נאלצנו להביא 'אנטי-פוסטר', חומר מיוחד שמצמידים אותו למשטחים והוא אמור למנוע הידבקות. זה חומר מאוד יקר - 350 שקלים למטר - שהוכיח עצמו גם מול החומר של המפד"ל. זה היה מאבק בלתי נגמר. עם שחר היו תולים פעילי המפלגות את השלטים ואנו היינו נאלצים להוריד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר כהן
שלט על גדר
צילום: אמיר כהן
צילום: שי רוזנצוויג
כרזה על כל קיר
צילום: שי רוזנצוויג
צילום: ירון ברנר
עמוד החשמל עליו טיפס ליעד גולן ז"ל
צילום: ירון ברנר
מומלצים