שתף קטע נבחר

ישראל - מקום 19 בדירוג המדינות הטכנולוגיות

נמשכת מגמת הירידה: ישראל מדורגת במקום ה-19 בדו"ח טכנולוגיות המידע העולמי של הפורום הכלכלי העולמי לשנת 2005-2006, ירידה לעומת המקום ה-18 בדו"ח הקודם והמקום ה-16 ב-2003-2004. עם זאת, מחברי הדו"ח מחלקים שבחים לישראל

ישראל ממוקמת במקום ה-19 מבין 115 מדינות בדירוג (תקציר הדו"ח במסמך pdf) ההתפתחות הטכנולוגית של מדינות העולם. זאת, על פי הדו"ח של הפורום הכלכלי העולמי לשנת 2005-2006. מדובר בירידה קלה בלבד לעומת המקום ה-18 בדו"ח הקודם, אך ישראל דורגה במקום ה-16 בדו"ח של 2003-2004.

 

דו"ח טכנולוגיית המידע הגלובלית (Global Information Technology Report) בודק את רמת המוכנות העולמית לטכנולוגיות מידע

דוח רמת המוכנות הטכנולוגית לשנת 2005
המדינה דירוג ב-2004
1. ארה"ב 5
2. סינגפור 1
3. דנמרק 4
4. איסלנד 2
5. פינלנד 3
6. קנדה 10
7. טיוואן 15
8. שבדיה 6
9. שוויץ 9
10. בריטניה 12
11. הונג קונג 7
12. הולנד 16
13. נורבגיה 13
14. דרום קוריאה 24
15. אוסטרליה 11
16. יפן 8
17. גרמניה 14
18. אוסטריה 19
19. ישראל 18
20. אירלנד 22

ותקשורת ומדרג מדינות שונות בהתאם לכך. מאז הושק בשנת 2001, משמש המחקר כמדד לבחינת החוסן של ענף טכנולוגיות המידע במדינות שונות.

 

מחברי הדו"ח בוחנים את מצב התשתיות בתחום טכנולוגיות המידע בכל מדינה, את רמת המוכנות הטכנולוגית של הגורמים החזקים במשק - בין אם מדובר באנשים בודדים, עסקים או ממשלות, והשימוש שהם עושים בטכנולוגיה. על בסיס הממצאים נקבע מדד NRI (קיצור של Networked Readiness Index) לכל מדינה.

 

ארצות הברית חזרה למקום הראשון

 

בראש הדירוג ניצבת ארצות הברית, שחזרה למקום הראשון לאחר שבדו"ח הקודם דורגה במקום החמישי. מחברי הדו"ח מציינים כי המיקום הגבוה של ארה"ב משקף הישגים מרשימים בתשתיות הטכנולוגיות, שוק גדול ותומך, ושימוש מתקדם בטכנולוגיות הן של המגזר העסקי והן של הממשל.

 

"ארה"ב ממשיכה להוביל בחדשנות טכנולוגית, בעזרת הרמה הגבוה של המוסדות האקדמיים ושיתוף פעולה בין גופי מחקר לקהילה העסקית", הם כתבו.

 

"טכנולוגיות מידע ותקשורת הם מנועי הצמיחה והייעילות החשובים ביותר בכלכלה הגלובלית המשתנה בקצב מואץ", הסביר אוגוסטו לופז-קרלוס, מנהל ה-Global Competitiveness Network בפורום הכלכלי העולמי. "למשל, ארה"ב מובילה ביישום טכנולוגיות אלה במשך שנים רבות, והשכילה לרתום את הטכנולוגיות האלה כדי לייעל את כלכלתה".

 

סינגפור ירדה בדירוג אחד למקום השני אך נמנית על שלושת המובילות זו השנה הרביעית ברציפות, וזאת הודות ל"סביבה רגולטורית מצוינת, חינוך ברמה עולמית וממשלה המחויבת לקידום השימוש בטכנולוגיות המתקדמות בכל מגזרי המשק".

 

המדינות הסקנדינביות שמרו על מיקום גבוה - דנמרק במקום השלישי ואיסלנד ופינלנד ניצבות אחריה. שבדיה במקום השמיני.

 

דרום קוריאה מזנקת

 

בין הזינוקים המרשימים בדו"ח האחרון ניתן להזכיר את קנדה (עליה מהמקום ה-10 ל-6), דרום קוריאה (מהמקום ה-24 ל-14) וטייוואן (עליה מהמקום ה-15 ל-7). יפן צנחה מהמקום השמיני ל-16.

 

ישראל מקדימה בדירוג את אירלנד (מקום 20), ניו זילנד (21), צרפת (22), אסטוניה (23), בלגיה (25), ספרד (31) והודו (40).

 

ישראל שומרת על מעמדה המוביל במזרח התיכון. למרות הירידה הנמשכת, מחברי הדו"ח מציינים כי ישראל מציגה תוצאות מצוינות בתחומים כמו מורכבות טכנולוגית, איכות מוסדות המחקר המדעיים, זמינות ההון סיכון, חדירת הטלפונים הסלולריים ושימוש מתקדם בטכנולוגיות חדישות.

 

ציונים לשבח לישראל

 

הדו"ח כולל הפעם פרק מיוחד המוקדש לתפקידה של ממשלת ישראל בפיתוח תעשיית טכנולוגיות המידע במדינה. המחברים מציינים לחיוב את חלקה של הממשלה בהובלת המשק הישראלי לעידן כלכלת המידע, אך מציינים כי התהליך הזה לקה בחוסר תכנון. הם מציינים כיצד הממשלה תמכה ועבדה בשיתוף פעולה עם המגזר הפרטי ועודדה חברות להתחרות בשוק הבינלאומי.

 

זאת, באמצעות השקעה בהשכלה גבוהה, מאגר מוחות איכותי שתוגבר בעקבות גלי העליה מברית המועצות לשעבר, עידוד המחקר

 והפיתוח והחדשנית הטכנולוגית. "הניסיון הישראלי וההצלחה המרשימה בתחום זה - המזכירה את טייוואן - משמשים מודל ללימוד וחיקוי של מדינות אחרות", הם כותבים.

 

בצד החיוב הם מזכירים גם את הצעדים שהביאו לייצוב היציבות המקרו-כלכלית, יצוב האינפלציה, הצעדים שבוצעו לצורך צמצום המגזר הציבורי ולמען מודרניזציה של המשק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים