שתף קטע נבחר

איראן: ביצענו ניסוי מוצלח בטיל "חומק מכ"ם"

הטיל מדגם "פג'ר 3" נורה במהלך תרגיל צבאי גדול שביצעו הכוחות האיראנים במפרץ הפרסי. האיראנים דיווחו שהטיל מדויק מאוד

בדרך לפצצה הגרעינית, משפרת איראן גם את יכולותיה בתחום הטילים. בצהריים (יום ו') הכריזו האיראנים שביצעו ניסוי מוצלח בטיל "פג'ר 3" המסוגל לחמוק מגילוי מכ"ם.

 

מפקד מערך האוויר במשמרות המהפכה (מפקד חיל האוויר), הגנרל חוסיין סלמי, אמר: "היום הושגה משימה גדולה של כוחות ההגנה האיראניים, כאשר טיל חדש שוגר". הוא תיאר את הטיל כבעל "יכולות טכניות וטקטיות רבות יותר".

 

בטלוויזיה הממלכתית האיראנית דווח שהטיל שוגר במהלך תרגיל צבאי גדול במפרץ הפרסי, "הטיל מסוגל לפגוע בו זמנית בכמה מטרות, הוא חזק ובעל יכולת תמרון גבוהה, מדויק מאוד וחומק מגילוי מכ"ם". כמו כן שוגרו שני טילים מסוג שיהאב 2 המסוגלים להגיע לטווח של 700 ק"מ.

 

איראן הודיעה לפני כשנתיים כי היא החלה בייצור מוסדר של השיהאב-3 (בפרסית: מטאור). מדובר בטיל לטווח בינוני של כ-2,000 קילומטרים. הטיל, המסוגל לפגוע בשטח ישראל, מונע החל מהשנה שעברה בדלק מוצק - צעד שאמור להגביר את הטווח של הטיל ואת כושר הדיוק שלו.

 

לפני חודשיים הזהיר ראש משמרות המהפכה באיראן, הגנרל רחים ספבי, כי במידה ומדינתו תותקף, יגיבו כוחות הביטחון בשיגור טילים לעבר יעדים אמריקניים ובריטיים. "העולם יודע שלאיראן יש טילים בליסטיים בעלי טווח של עד כאלפיים קילומטרים", אמר הגנרל ספבי. "אין בכוונתו לפלוש לאף מדינה, אולם ננקוט בצעדי הגנה חריפים במידה ונותקף".

 

הפיתוח הטכנולוגי האיראני מעורר דאגה במדינות המערב ובישראל, מחשש שהמשך הפיתוח יאפשר לאיראן לפתח טילים מדוייקים לטווחים גדולים יותר, המסוגלים לפגוע לא רק בישראל אלא גם במטרות באירופה.

 

לפני חמישה חודשים הצטרפה איראן למועדון יוקרתי כששיגרה לוויין ראשון לחלל. השיגור תוכנן להתבצע על גבי טיל איראני, אולם לבסוף בוצע על גבי משגר רוסי מסחרי. הלוויין בשם "סינה-1" שוגר מבסיס הטילים פלסצק בצפון רוסיה, יחד עם עוד שבעה לוויינים מסין, נורווגיה, בריטניה, גרמניה, יפן, רוסיה והאיחוד האירופי.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טיל איראני
טיל איראני
צילום: איי אף פי
מומלצים