שתף קטע נבחר

מתכונים פשוטים לפסח שאפשר להכין עם הילדים

השפית גלי ברמן והתאומות מור וגל כהן התכנסו בחדר ההדרכה של המרכז הקולינרי "ספייסס", כדי להכין יחד מטעמים לפסח. תמי לויאב היתה שם וגילתה שעבור ילדים, המטבח הוא מקום מזמין מאוד, חווייתי, יצירתי, מפתח קואורדינציה, ביטחון ואחריות. וזמן איכות אמרנו?

ירקות במילוי גבינות עוגת מצות ושוקולד ארטיק תפוח וקינמון 

אין כמו המטבח לספק פעילות יוצרת, מלאת דמיון, חושים וטעמים. ואם אתם מאלה שמתלוננים שהילד לא טועם, לא אוכל או נצמד רק לסוג אחד של אוכל (ממתקים?), תכניסו אותו למטבח. השינוי מובטח.

 

לא חייבים להכין יחד מתכונים מסובכים כדי להעניק לילד תחושה שהנה הוא

מצליח להכין יצירה שלמה בכוחות עצמו, שגם אחרים יכולים ליהנות ממנה. תחשבו על זה, אפילו הכנת סלט היא פעילות מורכבת: בחירת הירקות, שטיפתם במים, קילוף, חיתוך, תיבול, ערבוב - כל אלה פעולות של מוטוריקה עדינה, תיאום עין-יד ובנוסף, הילד מקבל כלים לשמירה על סדר וניקיון. ורק תחשבו על הרגשת הביטחון העצמי והגאווה שיעטפו אותו כשיגיש לכם.

 

השפית גלי ברמן והתאומות מור וגל כהן, בנות ה-4, התכנסו בחדר ההדרכה של המרכז הקולינרי "ספייסס" כדי להדגים את היתרונות העצומים (והטעימים) של המטבח:  

צילום וידיאו: שי רוזנצוויג

 

ירקות במילוי גבינות

 

מרכיבים:

מבחר ירקות: 2 מלפפונים; 2 עגבניות; 2 פלפלים אדום או צהוב

4 יחידות גבינת שמנת

מלח/ פלפל

2 שיני שום כתוש

100 גרם שומשום/ שומשום שחור (להשיג במכולות סיניות)

טבעות זיתים

1 חבילה בצל ירוק

1 חבילה עירית

תירס מקופסה

 

כלים:

מסננת

קערת ערבוב

כפות

סכין פלסטיק חד פעמית

קולפן

 

אופן ההכנה:

1. מניחים את גבינת השמנת במסננת (רצוי למשך לילה) ומגירים את המים מהגבינה.

2. מציעים לילד לבחור את הירק שהוא רוצה למלא.

3. שוטפים את הירק, חוצים אותו ומרוקנים את תוכנו.

4. יוצקים את הגבינה לקערת ערבוב, מחליטים איזה טעם רוצים שיהיה לה, ומתבלים במלח ופלפל.

5. ממלאים את הירק בגבינה המתובלת.

 

חזור למעלה
עוגת מצות ושוקולד

מרכיבים:

4 מצות

1 ממרח שוקולד חלב

1 ממרח שוקולד לבן

1 חבילת תותים

 

אופן ההכנה:

1. מורחים מצה בממרח שוקולד, מניחים מעליה מצה נוספת, מורחים בשוקולד לבן, וכך הלאה.

2. שוטפים את התותים.

3. מועכים את התותים במזלג, זורים מעט סוכר ומערבבים היטב.

4. חותכים את עוגת המצה ל-4 חלקים שווים, מניחים על צלחת, מוסיפים מרוטב התותים ומגישים.

 

חזור למעלה
ארטיק תפוח וקינמון

 

מרכיבים:

1 תרכיז תפוחים ללא סוכר

4 עלי נענע

כוס מים

מיץ מלימון אחד

גרידה מלימון אחד

מקלות קינמון

תבנית להכנת קוביות קרח

 

אופן ההכנה:

1. יוצקים כוס מתרכיז התפוחים לסיר קטן, מוסיפים כוס מים, מיץ לימון, עלי נענע וגרידת לימון.

2. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוציאים את עלי הנענע.

3. טועמים, ומוסיפים סוכר במידת הצורך.

4. יוצקים לתבנית הקרח ומכניסים למקפיא. ממתינים חצי שעה.

5. נועצים בכל קובייה מקל קינמון, ומקפיאים למשך יממה.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
מעדן למבוגרים ולילדים שמעיזים
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים