שתף קטע נבחר

סקירה: מחשב נייד Centrino Duo של Acer

מחשבי Centrino Duo מבוססים על הגירסה כפולת הליבה של Core ("יונה"), ומבטיחים שיפור ביצועים משמעותי בנפח ומשקל זהים לדור הקודם. המחשב החדש מסדרת Aspire מקיים את ההבטחה, לפחות במה שקשור לביצועים

בתור מחשב ה-Centrino Duo הראשון שהגיע אלינו לבדיקה, Acer Aspire 5622WLMi נועד מראש לאכזב - ולא כל-כך באשמתו.

 

הגירסה החדשה של הפלטפורמה הניידת מבית אינטל, מבטיחה שיפור ביצועים ניכר בזכות מעבד ה-Core Duo ("יונה") כפול הליבה. בזה ה-Aspire החדש מבטיח ומקיים. אבל אם קיוויתם למחשב דקיק ומעודן עם חיי סוללה ארוכים כנצח, אז זה לא המקרה.

 

Aspire 5622WLMi הוא נייד חזק ומרשים, עם מפרט מכובד ותג מחיר שאפשר לבלוע. אבל זהו

ACER ASPIRE 5622WLMi acer 5622wlmi

 מחשב כבד ומגושם במקצת, משום שהדגש בתכנון שלו לא היה על ניידות אלא על ביצועים. זהו נייד שמיועד להוות תחליף למחשב השולחני שלכם.

 

תחליף שולחני כפול ליבה

 

בשנה האחרונה זוכה קטגוריית "תחליפי השולחני" (Desktop Replacements) לעדנה. מבין עשרות הדגמים החדשים שהוכרזו, ישנם רבים שמתומחרים באגרסיביות (החל מ-4000 שקלים ופחות) והם כבר דוחקים את רגליו של השולחני הישן (אם כי בעיקר בארה"ב ובדרום-מזרח אסיה ופחות בישראל).

 

כבר הצגנו כאן כמה ניידים כאלה, ולרוב זיהינו בהם את המוטיב החוזר: משקל של כ-3 ק"ג, תצורה בסיסית-פלוס, וביצועים שמתאימים לאפליקציות נפוצות אבל לא ליישומים מתוחכמים או למשחקים. שם המשחק ברוב המחשבים בקטגוריה הזו: מחיר זול.

 

בהשוואה לדגמים ההם ה-Aspire החדש הוא מחשב הרבה יותר יקר (7800 שקלים), אבל הוא מציע ביצועים כמעט כפולים ברוב היישומים. לא רק בגלל המעבד כפול הליבה שלו, אלא בזכות שימוש בחלקים שכולם עומדים רמה אחת מעל למה שמקובל בתחליפי השולחניים הזולים.

 

תשובה ל-Turion

 

המעבדים ממשפחת פנטיום M נפוצים גם בתחליפי שולחניים, אבל הכוח האמיתי שלהם היה עד היום בשתי הקטגוריות ה"קלות": מוצרי ה-Thin & Light הדקיקים שמשקלם הממוצע 2 ק"ג, ומוצרי ה-Ultra Portable, ששואפים לכיוון ה-1 ק"ג. בשתי הקטגוריות האלו יש לאינטל יתרון מוצק על AMD.

 

Turion 64, המועמד כבד המשקל של AMD, החל להיראות בשטח רק לאחרונה כשנה אחרי ההשקה הרשמית שלו. בתור הגירסה הניידת של Athlon 64, הוא הציע ביצועים חסרי תחרות, שמתאימים מאד לתחליפי שולחניים, במחיר נמוך בכ-10% בממוצע מדגמים מקבילים שהתבססו על פנטיום M.

 

Turion 64 היה עד היום הבחירה ההגיונית למי שרצה מחשב נייד עתיר ביצועים. כזה שמסוגל באמת להתחרות במחשב שולחני. Core Duo מציע לראשונה אלטרנטיבה אינטלית, ו-Aspire 5622WLMi מספק הדגמה

 די משכנעת שלה.

 

נוח במידה

 

במשקל של כ-3 ק"ג, זהו לא מחשב שתרצו להתרוצץ אתו, אבל זהו בהחלט מחשב שתיהנו מאד להשתמש בו. יש לו צג 15.4 אינטש רחב ומצויין, מקלדת נוחה, ו-Touchpad משודרג עם כפתור ניווט שמחליף גלגלת ארבע-כיוונית. בקונפיגורציה הסטנדרטית הוא מסופק עם כונן DVD-RW Dual Layer ודיסק בנפח 80GB.

 

המקלדת שלו היא מהיותר שטוחות שפגשנו - לא כולם יאהבו אותה, אבל אנחנו התרגלנו אליה די מהר. הארגון של כפתורי הקיצור על המקלדת וגוף המחשב בסך-הכל נוח, למרות שהם היו יכולים אינטואיטיביים יותר.

 

אהבנו גם את חבילת התוכנה המצורפת, Acer Empowerment, שכוללת כלי אבטחה והצפנה, דיאגנוסטיקה וקונפיגורציה, שמכסים כמעט הכל - מניהול תוכן הדיסק, דרך ניהול הספק ואפשרויות אתחול ועד גיבוי והתאוששות.

 

5622WLMi עני קצת בממשקים. אין לו יציאת Firewire ולא תמיכה ב-S-Video, לא חיבור DVI דיגיטלי, לא חריצים לכרטיסי זיכרון או אף אחת מהתוספות היצירתיות שאפשר למצוא היום בהרבה מחשבים ניידים. מה שיש לו בכל זאת, הן ארבע יציאות USB2, וכניסת Line-in (לאודיו ממקור חיצוני) שבהרבה מחשבים אחרים מוותרים עליה.

 

נוסף על כך: אתרנט, מודם, VGA, PC Card וזהו (אם תרצו את כל השאר, תוכלו לקבל אותם בדגמים אחרים של החברה, מסדרת Aspire 5670). לנושא האלחוט לעומת זאת יש כיסוי פחות או יותר מושלם בזכות השימוש בערכת Pro/Wireless 3945ABG.

 

כל היציאות ממוקמות בצדי המארז, מלבד שקע האתרנט שנמצא מאחור. הכפתורים ונוריות החיווי לWi-Fi- ול-Bluetooth, ממוקמים בקדמת המארז, לא מאד נוחים לגישה אבל זה נסלח. מפצים על כך הרמקולים המובנים, שלא מפיקים צליל חזק במיוחד, אבל נשמעים מצויין. בסך-הכל, נייד די סימפטי.

 

מחשב שנותן עבודה

 

5622WLMi מבוסס על גירסת ה-1.67GHz (T2300) של Core Duo, מגיע עם 1GB זיכרון DDR2 557MHz ומאיץ מדגם Radeon X1300. השילוב הזה מקנה לו לא רק רמת ביצועים גבוהה ביישומים רגילים

(PCmark04: 4915) אלא גם יכולת סבירה עד טובה בהרצת משחקים ותלת-מימד (3Dmark05: 1523).

 

הצג בעל זמן תגובה של 16ms, נתון לא מרשים בהשוואה לצגי LCD חדשים אבל יותר מסביר בשביל נייד במחיר הזה. הסוללה שלו מספיקה בתנאים אופטימליים לקצת יותר מ-2.5 שעות שימוש. בשימוש מאומץ היא שרדה אצלנו כשעתיים, ונטענה מחדש ל-80% בתוך כשעה. לטעינה מלאה במקביל לשימוש, היא מגיעה אחרי כשעתיים וחצי.

 

לאורך כל השימוש, שמר המחשב הזה על טמפרטורות די יציבות: 52 מעלות למעבד ו-37-39 לדיסק הקשיח. מערכת הקירור האקטיבית שלו חרישית למדי, ומלבד משבי הרוח החמימים שנפלטים מהדופן הימנית של המארז היא כמעט בלתי מורגשת.

 

Aspire 5622WLMi הוא לא מחשב מרגש במיוחד, אבל זה מחשב שיתמודד יפה עם כל המשימות שתטילו עליו. הוא מצויין לעבודה, מהנה למדי בשימושי מולטימדיה, ומסוגל להריץ גם משחקים כשצריך. זה לא המקסימום שאפשר לצפות לו מ-Centrino Duo, אבל במחיר הזה מדובר בעיסקה לא רעה בכלל.

  

ציון:

 

מידות: 364x275x36.3 מ"מ

משקל: 2.95 ק"ג

מעבד: Core Duo T2300 1.67GHz

ערכות שבבים: Intel 945PN + Pro/Wireless 3945ABG

צג: 15.4 אינץ' רחב, 1280x800

זיכרון: DDR2 533 1GB

אחסון: דיסק קשיח 5400rpm 80GB, כונן DVD-RW Dual Layer

מאיץ גרפי: ATI Radeon X1300 עם 128MB ייעודי ועד 384MB shared

תקשורת: מודם, אתרנט 10/100, Wi-Fi 802.11a/b/g, Bluetooth.

חיבורים: USB2x4, VGA, PC Card, Line-In, מיקרופון, אוזניות.

זמן סוללה: עד 2.5 שעות עם סוללת 8-cell

תוכנות: Windows XP Home, Norton Anti-Virus, Acer Empowering, NTI CD Maker ועוד.

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.

 

בעד: ביצועים גבוהים ברוב היישומים, מתאים למשחקים, נוח, מחיר סביר, חבילת תוכנה מצויינת

 

נגד: תמיכה במעט ממשקים, זמן סוללה לא ארוך

 

השורה התחתונה: תחליף הולם לשולחני שלכם.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ACER ASPIRE. תחליף הולם לשולחני
ACER ASPIRE. תחליף הולם לשולחני
מומלצים