שתף קטע נבחר

פלסטינים ירו על חקלאים בניר עוז - אין נפגעים

אנשי הקיבוץ אספו תפוחי אדמה בשעות הצהריים כשלפתע נשמעו מספר צרורות של יריות. העובדים נמלטו, הזעיקו את צה"ל, ולאחר מכן המשיכו בעבודה תחת אבטחה. "אנחנו לא כל כך מתרגשים", הבהיר איש האבטחה של הקיבוץ

פלסטינים פתחו אחר הצהריים (יום ו') באש מנשק קל לעבר עובדי השדות של קיבוץ ניר עוז, שעל גבול עזה, במועצה האזורית אשכול. העובדים, שליקטו באותה השעה תפוחי אדמה בשדה, הפסיקו את העבודות ונמלטו בבהלה מהמקום. למרבה המזל איש לא נפגע. אירוע הירי הדומה האחרון אירע לפני כשנה, בפסח אשתקד.

 

בשעות הצהריים עבדו אנשי גידולי השדה בקיבוץ כשלפתע נשמעו בזה אחר זה צרורות רבים של יריות. העובדים המבוהלים הזעיקו עד מהרה את כוחות הביטחון. ממלא מקום האחראי על הביטחון בקיבוץ, זיו גפן, קיבל דיווח מהשטח והזעיק את צה"ל. זמן קצר אחר כך הגיעו חיילים למקום אך המחבלים היורים כבר נעלמו מהעין.

 

"הם מתקרבים ממש סמוך לגדר, זה מרחק של רק 300 מטרים מהמקום שבו נמצאים העובדים", סיפר גפן ל-ynet. "אפשר ממש לראות אותם מהנקודה שממנה הם יורים". עובדי גידולי השדה סיפרו כי שמעו את היריות פוגעות בטרקטורים שבהם הסתייעו בעבודות, אך בבדיקה מאוחרת לא נמצאו פגיעות.

 

משהגיעו למקום כוחות צה"ל, אובטח האזור בסיוע אנשי הביטחון של הקיבוץ, והעובדים חזרו למקום כדי להשלים את העבודות ולאפשר לעובדים לאסוף את תפוחי האדמה.

 

"כרגע אנחנו בלחץ לפנות את כל מה שנשאר, אנחנו לא משאירים תפוחי אדמה בשדה. הצבנו משאית במרחק מהשדה כי הנהג מפחד. אנחנו כאן מסתובבים כולם עם נשק", מסביר גפן.

 

גפן טוען כי בקיבוץ "לא כל כך מתרגשים". לדבריו, הוא עצמו היה נוכח בלפחות שישה מקרים כאלה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירי בשדות (אילוסטרציה)
ירי בשדות (אילוסטרציה)
צילום: יריב נח
מומלצים