שתף קטע נבחר

ממדיום עד וול-דאן: נתח אחד, בדרגות צלייה שונות

מחפשים רעיון למנה בשרית לחג? הנה מתכון קל להכנה שמהווה מעין וריאציה על רוסטביף ויחודו בכך שהוא מאפשר לקבל כמה דרגות צליה שונות מאותו הנתח

 

  • צילום וידאו: שי רוזנצוויג

 

כשמכינים רוסטביף, למספר רב של סועדים, מתעוררת לפעמים בעיה בקשר למידת הצלייה. אחד אוהב נתחים מדממים ואחר לא מסוגל לגעת בבשר שאינו מבושל לחלוטין. המתכון הבא פותר את הבעיה משום שהוא מאפשר לבשל את הבשר לדרגות עשייה שונות, החל מנא (rare) וכלה בעשוי היטב (well-done). באופן כזה ניתן להגיש כמה מנות בדרגות צליה שונות, תוך שימוש בנתח בשר אחד.

 

סינטה עם טריאו עדשים ברוטב יין אדום

 

המרכיבים:

נתח סינטה במשקל 2 ק"ג, חתוך לאורכו ומחולק לרבעים

למישרה:

מעט תערובת 'פייב ספייס' (להשיג במכולות סיניות)

1 כפית סוכר חום

2 כפות רוטב סויה

1/4 כוס יין אדום

מלח ים 

פלפל שחור גרוס

לעדשים:

כוס אחת מכל סוג: שחורים, אדומים, וירוקים

מלח, פלפל

לרוטב:

1/2 ליטר ציר בקר

שאריות המישרה של הבשר

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המשרה מעסים את המשרה לתוך הבשר. משרים את הבשר מספר שעות במקרר.
  2. העדשים: מבשלים לחוד כל סוג עדשים עד לריכוך מתאים. נזהרים עם העדשים האדומים שלא יהפכו לעיסה. מתבלים במלח ופלפל ושומרים במקום חם.
  3. לרוטב: מצמצמים את ציר בקר עם שאריות המישרה למידת סמיכות של רוטב. 
  4. צולים את הבשר מכל צדדיו על מחבת חמה (רצוי מחבת שאפשר להכניס לתנור) כשתי דקות מכל צד. הבשר צריך לקבל גוון זהוב כהה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וצולים את הבשר (כ-7 דקות למידת מדיום רייר, 10 דקות למדיום ו-14 דקות לוול-דאן). ממתינים כ-5 דקות ופורסים את הנתחים למניפות.
  6. בהגשה: לסדר את העדשים על הצלחת, מוסיפים את פרוסות הסינטה ויוצקים מהרוטב.

 

  • איטליז ומעדניה "כצל'ה", דרך השרון, מרכז שרונה, כפר-סבא. טלפון 09-7401091.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
כמה דרגות צליה. סינטה עם טריאו עדשים
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים