שתף קטע נבחר

זהירות שהסירים לא יעופו - איך מתכוננים לפסח על סטי"ל

בעוד שהצבא צועד על קיבתו - חיל הים שט על קיבתו (הרגישה משהו). לכבוד נקיונות הפסח, הצטרף מישל דור לצוות ספינת הטילים א.ח.י "קשת" ולמד איך מגעילים כלים בחיל הים, כמה קשה עובד פרבר הטבח ומה אוכלים בלב ים, אם בכלל

יותר מכל, חג הפסח מזוהה עם הטירחה הרבה שהוא גורם, ובמיוחד עם הנקיונות והגעלת הכלים. התהליך מייגע, אבל לא כולנו מקפידים על ביצוע מדוקדק. מי שכן מקפיד על החוקים הוא צבא הגנה לישראל, המנצל את ההזדמנות למרק את כליו הצבאיים והמטבחיים.

  

גם בספינת הטילים הוותיקה א.ח.י (אניית חיל הים) "קשת" נערכו לחג, צחצחו את הסטי"ל, ולא שכחו גם את הסירים. המטבח הזעיר והנקי מכלים - שנשלחו החוצה לתהליך ההגעלה (קרצוף וטבילה במים רותחים) - לא נראה הרבה יותר גדול, ומה שהדהים יותר מכל הוא טבח צעיר בשם פרבר. יחד עם העוזר שלו ורס"ר הספינה, יאיר, מוציא הטבח פרבר 150 מנות ביום, שלעיתים - כשהים סוער - מוצאות את עצמן מהר מאוד מעבר למעקה.

  

החיים על הספינה צפופים מאוד ולא קלים, כפי שאתם יכולים לראות, ואנחנו התרשמנו מאוד מהצוות והתרגשנו מהברכה שנשלחה לכולנו (לאחר סדרה של טלפונים בהולים לאישור הרעש המחריד שעד עכשיו מהדהד לי בראש), כפי שתוכלו לראות (ולשמוע) בסוף כתבת הווידיאו.

 

ולנו נותר רק לאחל חג שמח וכשר לכל לוחמי א.ח.י "קשת" ולחבריהם בים, באוויר וביבשה.

 

  • צילום וידאו: שי רוזנצוויג

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חג שמח ורטוב. אח"י קשת
חג שמח ורטוב. אח"י קשת
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים