שתף קטע נבחר

פסח באוויר: כל המדינה יצאה לטייל

רבבות פשטו על אתרי התיירות בצפון ובדרום, משפחות רבות בחרו לחגוג את ליל הסדר בטבע. בתי ההארחה בתפוסה כמעט מלאה, כוחות הביטחון עדיין בכוננות גבוהה. סעו בזהירות - כדי שנעבור את החג בשלום

אחרי שהתאוששו מליל הסדר, יצאו היום (ה') מאות אלפי ישראלים לטיולים בשמורות, בפארקים, ביערות ובאתרי התיירות - מצפון ועד דרום. מזג האוויר הנוח האיר פנים למטיילים.

 

 

בקרן הקיימת לישראל דיווחו על רבבות שבילו ביערות, בפארקים ובחניוני קק"ל ברחבי הארץ. תפוסה מלאה נרשמה בפארק שחריה, פארק גולדה ויער להב והקהל התבקש שלא להגיע לאתרים אלה.

 

ברמת הגולן ובגליל החלה החגיגה כבר אתמול, כאשר עשרות אלפי מבקרים מילאו את בתי המלון והצימרים באזור הצפון. הבוקר הגיעו מאות אל אתר הקייאקים בקיבוצים כפר בלום ובית הלל, שם נפתחה רשמית עונת השייט. אנמה אוחיון, מנהלת השיווק של האתר, סיפרה ל-ynet: "מאות כבר שטו הבוקר בקייאקים והאתר נערך לקליטת אלפי מבקרים גם מחר ובסוף השבוע. מזג האוויר הנוח והאביבי מאפשר בילוי משפחתי מושלם באזור".

 

עשרות משפחות וזוגות בחרו לבלות את ליל הסדר ואת החג בצורה בלתי שגרתית וסעדו את ארוחת החג בקמפינג באתרי הקייאקים, על גדות הירדן. גם בשמורת הטבע חורשת טל חגגו ולנו בתנאי קמפינג מעל 300 איש ובהם עשרות משפחות. דודו פרו, מנהל שמורת הטבע המקומית, סיפר כי בשנים האחרונות מתרחבת התופעה של משפחות הבוחרות לערוך את הסדר בטבע, באופן פחות פורמלי.

 

בשמורת החולה שבגליל העליון החלה מאז שעות הבוקר תנועת מבקרים ערה, כאשר הביקוש הרב ביותר הוא למרכז המבקרים "עופוריה" וצפייה בסרט התלת מימדי המתאר את חווית נדידת הציפורים. אל שמורת הטבע מירון הסמוכה לצפת הגיעו מאז שעות הבוקר מאות מבקרים ורבים צפויים לפקוד את מסלולי ההליכה על מנת לצפות באדמונית החורש שפריחתה תימשך גם בשבועיים הקרובים.

כולם בחוץ. הישראלים מנצלים את החג (צילום: רפי דלויה)

 

בבתי ההארחה בקיבוץ מרום גולן נרשמה תפוסה מלאה. ליקי עזריה, מנהלת השיווק של מרום גולן, ציינה כי קיים ביקוש רב מאז שעות הבוקר לטיולי טרקטורונים וסוסים וכי באתר נערכים לקליטת אלפי מבקרים בימים הקרובים.

 

בצוק מנרה שבפאתיה הדרומיים של קריית שמונה ביקרו היום כאלף איש שנהנים מטיולי אופניים, הליכה בחורש הטבעי, בילוי ברכבל הארוך במדינה, סדנאות יצירה ותצפית על האזור המרהיב. מאות מטיילים הגיעו גם לשמורות הבניאס, נחל עיון ומפל התנור, נחל עמוד ושמורת דן.

 

אל המוזיאונים של התעשיין סטף ורטהימר בתפן ובתל חי, הגיעו עשרות משפחות ומטיילים. המוזיאונים מציעים פעילויות לכל המשפחה ובמקום מתקיימת חידה מצולמת במסגרתה נשלחים המשתתפים לטיול חידה מצולם ברחבי הגליל.

 

כדי לשמור על אווירת החג ולוודא שהכל יעבור בשקט, הגבירו בימים האחרונים כוחות הביטחון כוננות. אלפי שוטרים תיגברו אמש

 את האבטחה סביב בתי הכנסת, ובכל בית כנסת הוצב נושא נשק אחד לפחות. גם כוחות צה"ל נערכו לקראת החג ואמש, סמוך למעבר כיסופים, הרגו כוחות צה"ל שני מחבלים חמושים ברובים שנעו על גדר המערכת. מדובר בפעילי גדודי חללי אל אקצה, הזרוע הצבאית של הפתח, שתיכננו לחדור לישראל ולהניח מטען באזור.

 

בידי מערכת הביטחון יש 78 התרעות על כוונת ארגוני הטרור לבצע פיגועים, מתוכן 16 התרעות ממוקדות. הכוננות הגבוהה והסגר על שטחי יהודה שומרון ועזה יימשכו לפחות עד צאת החג.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הר מירון
הר מירון
צילום: עומר שביט
מנפנפים
מנפנפים
צילום: אביהו שפירא
ושומרים על החי והצומח
ושומרים על החי והצומח
צילום: בת פולק
מומלצים