שתף קטע נבחר

משבר חמור ביחסי צ'אד-סודן לאחר ניסיון הפיכה

מאות מורדים חמושים ניסו להשתלט על בירת צ'אד ונכשלו. נשיא צ'אד האשים את סודן בניסיון לחתור תחתיו, והודיע על סגירת הגבול וניתוק כל הקשרים הדיפלומטיים. סודן מצידה האשימה בחזרה וגרשה את שגריר צ'אד מתחומה

משבר באפריקה: צ'אד הודיעה אמש (יום ו') כי היא מנתקת את כל קשריה הדיפלומטיים עם סודן, בעוד זו גרשה משטחה את שגריר צ'אד. זאת בעקבות האשמות לפיהן סודן תמכה בניסיון הפיכה בצ'אד שהוביל למותם של מאות בני אדם.

 

תחילתו של המשבר שלשום – כאשר מאות מורדים חמושים פרצו לעיר הבירה של צ'אד בניסיון לבצע הפיכה שלטונית אלימה. המרד בסופו של דבר דוכא, אך 350 בני אדם נהרגו במתקפה.

 

620 המורדים החמושים צעדו במשך שלושה ימים מהגבול עם חבל דרפור לעבר עיר הבירה של צ'אד, וכמעט והצליחו להתשלט על בניין הפרלמנט. הצבא הצליח בסופו של דבר להדוף אותם בעזרת מסוקים, טנקים וארטילריה כבדה.

 

נשיא צ'אד, אידריס דבי, האשים את סודן כי תמכה במורדים ואף מימנה אותם בניסיון לערער את יציבות השלטון במדינתו. סודן מצידה דחתה את הטענות, והאשימה את צ'אד כי היא עצמה מממנת חמושים הפועלים בחבל דרפור.

 

צ'אד בתגובה הודיעה על ניתוק כל קשריה הדיפלומטיים עם צ'אד וסגרה רשמית את הגבול בין המדינות. דבי אף איים לגרש משטחו 200 אלף פליטים סודנים שנמלטו מהאזור מוכה הקרבות שבחבל דרפור. סודן, מצידה, הודיע לשגריר צ'אד במדינה כי הוא מגורש למולדתו.

 

"הקהילה הבינלאומית הייתה עיוורת וחירשת למתרחש באזורנו, והגיע הזמן שזה יפסק", אמר דבי במסיבת עיתונאים מיוחדת שכינס, ובה הודיע כי הורה לכל הדיפלומטים הסודנים לעזוב את המדינה.

 

בתוך כך, הודיעה אתמול צ'אד לבנק העולמי כי אם לא יפתר המשבר סביב מכירת הנפט שלה, היא תפסיק את כל ייצוא הנפט מהמדינה החל מהשבוע הבא.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבלין הוקשטיין, פולאריס
מחנה פליטים בדרפור (ארכיון)
צילום: אבלין הוקשטיין, פולאריס
מומלצים