מיקרוסופט: עדכון לטלאי שגרם לבעיות בגלישה
טלאי על טלאי: ענקית התוכנה הפיצה גירסת תיקון לעדכון האבטחה הבעייתי ששוחרר לפני כשבועיים וגרם לבעיות בגלישה
לאחר שגולשים רבים הציפו את אתרי התמיכה, הודתה מיקרוסופט שישנן בעיות עם הטלאי, והמליצה לבצע שינויים בקובץ הרישום (Registry) של המחשב, או פשוט לא להפעיל את החומרה שמתנגשת עם הטלאי, עד שתיפתר הבעיה. מיקרוסופט המליצה לא להסיר את הטלאי, בגלל שהוא מגן מפני פרצות קריטיות.
מיקרוסופט ממליצה להוריד ולהתקין את הטלאי החדש רק למי שהיו לו בעיות לאחר שהתקין את הטלאי המקורי. הטלאי מיועד למערכת ההפעלה Windows XP SP2 (כולל SP1), מערכת ההפעלה Windows 2000 SP4, מערכת ההפעלה Windows XP Professional x64 ומערכת ההפעלה Windows Server 2003 (כולל SP1 וגירסת x64).
לא הבעיה היחידה
לא מדובר בבעיה היחידה שנגרמה עקב עדכוני האבטחה האחרונים של מיקרוסופט. עדכון אבטחה נוסף ששוחרר לאחרונה כלל רכיב המשנה את הדרך בה קורא הדפדפן תוספים כמו פקדי ActiveX, סרטוני פלאש, וקטעי וידאו מסוג QuickTime.
גולשים שנכנסים לאתרים המכילים תוספים כאלה יכולים לצפות בהם, אך נאלצים להקליק לפני כן על כפתור בחלון שקופץ בכל פעם שהם מנסים לצפות בסרטון ודורש מהם לאשר את הפעולה. הסיבה לשינוי היא הפרת פטנט מצד מיקרוסופט. עד עכשיו השתמשה ענקית התוכנה בטכנולוגיה של חברת Eolas, ושל אוניברסיטת קליפורניה להצגת התוספים האלה.
מיקרוסופט פירסמה לבעלי אתרים ומפתחים דרך שעוקפת את הבעיה ואמורה להציג את התוספים לגולשים ללא כל הפרעה, אולם מדובר בעבודות תיקון רבות ולא בטוח שכל האתרים יספיקו להיות מתוקנים במועד.